"Akik meghaltak, azok a vendégeink voltak" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjújában.

A dunai hajókatasztrófáról szólva a miniszterelnök a műsorban azt mondta, sokat gondolkodott azon, hogy miért rázta meg ennyire az országot a tragédia, és arra jutott, hogy talán azért, mert

az áldozatok a vendégeink voltak, itt akartak élményeket gyűjteni, a magyar pedig vendégszerető nép, így is fogadtuk őket, és most azt látjuk, hogy elveszítettük a vendégeinket, ezért a gyász.

Elmondta, "megrázza az embert az ilyesmi, mert mégiscsak egy olyan baleset történt, ahol az utasoknak a túlélésre szinte semmi esélyük nem volt".

Nem vontuk félárbócra a nemzeti lobogót, nem mutattunk drámai gesztusokat, de az egész ország gyászolt

– mondta Orbán.

Jelezte ugyanakkor, hogy egyeztetni fognak dél-koreai partnereikkel arról, milyen emléket állítsanak az áldozatoknak.

Orbán Viktor hozzátette,

drámai és megrázó eseményről van szó, az elveszített életeket nem lehet visszaadni. Súlyos, szíven ütő baleset volt, ami az egész országot megrázta.

A mentésről és a Hableány Dunából történt kiemeléséről szólva Orbán Viktor elmondta, abban 498 ember vett részt,

helytállásukra mindenki büszke lehet.

Forrás: 444.hu, mfor.hu, Index, infostart.hu, MTI

Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 12:57
Orbán Viktor olyan nagy vezetője Magyarországnak, mint amilyen egykoron volt, Rákosi Mátyás, vagy Szovjetuniónak Joszif Visszarionovics Sztálin .
Az egyszemélyi vezetőt istenként dicsőíteni, nem más mint személyi kultusz, amiről tudjuk hova visz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Felelőst megkeresni, változtatni mindazon a rosszon, ami ide vezetett, ez most a feladat. Hogy lehetőleg ne forduljon elő máskor ilyen. Mert nem természeti csapás volt, emberek okozták. Közvetlenül és közvetve!
De ez el lesz kenve, az az érzésem!
colibri
Ahhoz, hogy ilyen többet ne forduljon elő, a vízfejek telhetetlenségén, anyagi haszonszerzéseik korlátozásával, lemondással kellene változtatni. De tudjuk, hogy a nincs olyan rakott szekér, amire több ne férne el érvényesül...
Eladott Ország
Ezért tartottunk bulit a hullájuk felett a tiszteletemre. Íme a drága doktorminiszterúr ügynökartonja és születési ideje:
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
Nem vendégek te Genya, turisták! Pénzért (sokért) - a legtöbbje most már hozzátok megy Sajátláb Kisasszony, RogánTonyó és MésziLőci és társai szállodáiba, hajóiba, kikötőibe, szállásaiba, hoteljeibe. Megvettétek már az egész országot, szarér-hugyér te szarházi!
"javasolva, hogy a két ország állítson valamilyen emlékhelyet az áldozatoknak. "
- majd mi felállítjuk az emlékhelyet, amit aztán évente odébb viszünk hajnalban, nehogy megtalálja valaki, hogy b@zd meg az ifjúkommunista politikai fürdőkurva fajtádat!
Sziszifusz
@Shikari: 12:57
Orbán Viktor olyan nagy vezetője Magyarországnak, mint amilyen egykoron volt, Rákosi Mátyás, vagy Szovjetuniónak Joszif Visszarionovics Sztálin .
Az egyszemélyi vezetőt istenként dicsőíteni, nem más mint személyi kultusz, amiről tudjuk hova visz.
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: :))))))))))))))))))))))))))))))))...megint hozod a kötelezőt... :))))))))))))))) csak tudod, meghalt 28 ember...ez ne zavarjon, ahogy a gazdádat sem... :((((((((
RonaGyuri
ja és az, hogy elterelésnek használtad a tragédiát annak semmi köze??? =))
Clavigo
@Shikari: Szívd le a nagy vezetődet,, baromarcú.A kötőféket kiveheted a nyakadból..Aztán ne fogazzál te gyökér...
RonaGyuri
ja és az utolsó mondatra, erre a TEKetlenkedésre - ahogy a bakonyi behavazottaknál - csak te vagy büszke, mert ennyire gátlástalan vagy!
tudode
Arról viszont nem szól a fáma, hogy mivel hajó bizniszben "is" utaztak/nak, azt kellett volna felajánlani, hogy a károsúltak acsaládtagjait kárpótolja abból, amely elvesztette közpénz jellegét, és a hokizsebekben röhög!
.
Laikus állampolgárként nézek ki a fejemből, hogy AZOK KERESKEDNEK szinte az egész országban, akik NEM TUDTAK/NAK ellenállni a kísértésnek, ill. nem rendelkezik ez a magán izé egy hozzáértő kereskedő alágazattal, hanem a pocak náci, és a tarajos göte zsibizik az egész világon, minden szentnek maga hajlik a tapogatója módszerrel!
maci0427
Orbán Viktor tiltassa be a Dunán ezeknek a buzi nagy hajóknak a sétakocsikázást, álljanak le és városnézésre használjanak kishajókat ! A Duna nem széles , nagy hajók csak átmenőbe használják vagy kössenek ki !
maci0427
@görbetükör: -- Felelős lesz a kis és a nagy hajó , valamint az áradó Duna ! A büntetés meg jelképes lesz, ennyi !!!
nemfideszes
De mi a f@szt keresett ott a csuti magánhadserege?!
nemfideszes
Első számú felelős, aki engedélyezte a szállodahajók éjszakai közlekedését. ... és még csak nem is kéne sokáig kutakodni:
168ora.hu/itthon/kozos-cege-van-a-magyar-allamnak-rogan-antalon-keresztul-a-hableanyt-elsullyeszto-szallodahajo-svajci-tulajdonosaval-169040
Yoda69
@maci0427: Na ezt biztos nem fogja, mert roggyant tonyon keresztul O1G is hasznot huz a Viking tipusu hajok uzemeltetesebol.
volvós
Viktorka !!! Szerencsés vagy, hogy ( Isten nyugosztalja ) az áldozatok nem észak-koreai túristák voltak, aznap már lógnál az észak-koreai diktátor valamelyik lámpavasán !!! Aztán a havasibercike kisasszony újraéleszthetne szájbój-szájba ( is )
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 12:57; ORBÁN SZEMÉLYISÉGVÁLTÁSAI. Orbán teljesen összefüggéstelenné vált az utóbbi tíz évben. Miért váltogatja folyamatosan véleményeit?!
www.youtube.com/watch?v=El-Fi0gcB5k
Sziszifusz
@Shikari: tegnap 21:16
Kikérem magamnak, hogy engem demagógnak neveztél, ugyanis nem vagyok az, melléfogtál.

Tájékoztatásul közöm veled a demagóg kifejezés szinonimáit: népvezér, népámító, népbolondító, bujtogató, lázító,
zavarkeltő, uszító, anarchista stb.
Nos szerinted kire lehet gondolni a felsorolt tulajdonságokkal kapcsolatban, kire illenek ?
Jaaaaaa..., sejtem már, a gyurcsányira. Vagy talán valaki másra ?
Nem, nem, észrevettem, hogy nem a gyurcsányi jellemzőit soroltam fel.
Ezek szeretett vezéred tulajdonságai. Kapiskálod ?
Megjegyzem, hogy szerintem Gyurcsány Ferencnek is lejárt a szavatossága, ugyanúgy mint Orbán Viktornak, de ő legalább megértve az idők szavát, visszalépett a második vonalba. A főnököd pedig még mindig az első sorba, sőt az élre tolakodik. Magyarországon most még ügyeskedhet egy ideig, de az EU-ban már hátra tolták.
Sziszifusz
@Shikari: 11:23
Gyurcsány nem lövetett a tömegbe. Parancsnoki utasításra, illetve saját rendőri elhatározásból voltak, egyébként többségében jogszerű, gumilövedékes lövések.
Azokra lőttek, akik nem tettek eleget a sokszori rendőri felszólításoknak, a törvénysértő cselekmények és a rendőröket ért támadások, abbahagyására,... na de hagyjuk te úgy is csak az Orbáni mantrát tudod ismételni.

Orbán emberei valóban nem lőttek, de a nép ellen, utasításra elkövettek, sok más aljasságot . Orbánra jellemző, hogy a piszkos munkát , gyáva, sunyi módon , bérenc seggnyalóival végezteti el. Az egyenes nyílt kiállás tőle nem lehet lehetséges, csak a cigánykodásara képes.
Még arra sem veszi a bátorságot, hogy az ellenzéki sajtó korlátozás nélkül kérdezhessen tőle.
Clavigo
@Shikari: Rád én is lövetnék te barom...Főleg akkor,,mikor fideszes nemzethhyy tradicióként ,nekiállsz szarni közterületen...Ásd el magad seggfej.
SystemError
@Shikari: Nézd csak 2006 kapcsán mit találtam a főnöködről. Már nem az Orbánról, mert ahhoz egy ilyen parasztot soha nem engednek. Az autószerelő-maffiózó, magyarokat illegálisan listázó suttyóról beszélek, aki felkarolt tudod :) 24.hu/belfold/2018/04/03/2006-ban-a-maffia-vitte-a-fociultrakat-utcara/ Ő nem lövet a tömegbe, csak parancsra kopaszokat küld a töntetésre, a választási bizottsághoz. Igazából bármit megtesz, mint koszos maffia. Olyan mint te, csak nem olyan jellegtelen kishal! :)
SystemError
@Shikari: Nézd csak 2006 kapcsán mit találtam a főnöködről. Már nem az Orbánról, mert ahhoz egy ilyen parasztot soha nem engednek. Az autószerelő-maffiózó, magyarokat illegálisan listázó suttyóról beszélek, aki felkarolt tudod :) 24.hu/belfold/2018/04/03/2006-ban-a-maffia-vitte-a-fociultrakat-utcara/ Ő nem lövet a tömegbe, csak parancsra kopaszokat küld a töntetésre, a választási bizottsághoz. Igazából bármit megtesz, mint koszos maffia. Olyan mint te, csak nem olyan jellegtelen kishal! :)
papa.49
Kár volt megszólalnia, mert úgy járt mint a macska a gombolyaggal, csak még jobban belegabalyodott !!!
A tektök nek nem is volt ilyen esete eddig, de nem is azért voltak ott hanem csak azért hogy kerékkötői lehessenek a mentésnek !!!
SystemError
@Shikari: Már azokra az informáciòkra gondolsz, hogy fidesz a rendszerváltás òta bűnszervezet két működik. Majdnem minden vezetője külön is benne volt az alvilágban nyakig(Pintér, Kuvatov, Habony, stb) és hogy ők külön is az orosz-ukrán maffiával bizonyíthatóan űzleteltek és a mai napig "munkakapcsolatban" vannak. Ennek csak felszíni aprò jele M Ricsike kimosdatása.., aki egy időben a teljes Balatoni és Budapesti szórakozóhelyek védelmi pénzéért felelt és most az emberi védik a fideszes élet... Igen ezek a kapcsolatok tények, ennek csak a köztévében vannak "kétélű" magyarázatai és persze a fizetett propagandisták tolják még
Sziszifusz
@Shikari: ma, 05:02
Nem hazudok !
Gergényi utasítására, nem a tömegbe, hanem a csőcselék, ámokfutó tagjaira lőttek. Ha nem hiszed, nézz utána.
Sziszifusz
@Shikari: ma 09:53
A csőcseléket az Orbán által szerveztetett, alacsony IQ-val megáldott alvilági elemekből szervezték. Ők törték el több rendőr lábát, törött sörösüveggel hasították fel egy rendőr ló hasát, gyújtogattak, törtek zúztak. Mondhatom tiszta lelkű forradalmárok voltak.
Sziszifusz
@Shikari: ma 10:25
Utóbbi beírásodat olvasva kezd olyan érzésem lenni, hogy ... !
tudode
Évtizedek kellenek ahhoz, miután eltűntek a balfenéken ezek a magán kalózok, már ami a migráncsokkal rémisztgető LELKI TERRORJUKAT illeti, amely mögött a cuccolásuk eltörpül!
.
Ugyan a CELLULÓZ KOMMANDÓ törvényen felüli, de ha leáldozik a csillaguk érvényesíthető lesz magasabb fokú igazságszolgáltatás képviseletében
.
--- Btk. 338. § Közveszéllyel fenyegetés
.
buntetojog.info/kulonos-resz/btk-338-%C2%A7-kozveszellyel-fenyegetes/
-
""'''338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.""" (..)
.
Nem kapott választ ŐFÉLESÉGÉTŐL a parlamenti képviselő arra a felvetésére, hogy a katasztrófa során kiderült, hogy a tengerhez való jutás eszköze lehet a hajózásban való mutyizás is, amelyet majd államközi vita fog kideríteni, hogy az ukrán kapitánnyal miért foglalkozik a CELLULÓZ KOMANDÓ lájtosan!
nezelodo
Na még egy pénteki tömjénfüst, és az is kiderül, hogy a tűzijáték is az áldozatok tiszteletére és a vízen való dunai útjuk megvilágítása végett volt. Az meg hogy annyit gondolkodott, a lánya és a gülüszemű tulajdonrésze miatti aggodalom jele volt. Jaj csak nehogy valaki megint lemaffiózózza ezért a vezetést!
Eladott Ország
Nincs rosszabb, mikor ez a falusi gumicsizmás surmó filozofál. Az a helytállás se lesz semmi, amikor a kártérítésre kerül a sor.
tudode
Jó! Jó megszólalt, mint egy kisdiák 30 évi CELLÚLÓZ utcai harcosként, azaz kezében, háti puttonyában az elmaradhatatlan PUSKÁVAL
.
Példát vehetne jó pár ELLENZÉKIRŐL, akik képeSSek "kisdiákos puskával" nyomni a harci sódert.
.
Mint például örök ellensége, Gyurcsány, és Damu-Dan Andrea, akik képesek fejből felépítetten élvezhető előadást tartani úgy, hogy észreveszik azt is, hogy hallgatóságuk is van, és nem kukkoknak állandóan az elmaradhatatlan papirjukra!!
.
Vezetőnek, előadónak SZÜLETNI KELL!
.
Amiben fejlődött, mint utcai harcos, legalább nem HADAR, hanem tagoltan rikácsol!
SystemError
@Shikari: A tartalom még nem is volt annyira félelmetes, de ez kényszeresen önigazoló sok smile, ami miatt rettegek. Nagyon félelmetes és szavak nélkül is a fölényt szimbolizálja, minél több annál inkább! Annyira nyomi vagy! :)
SystemError
@Shikari: Elmész orvoshoz miattam, mert zavar, hogy érvek helyett nyomi fölényéskedésből több smile-t raksz ki, mintha ettől nyeregben lennél és ilyen autistán örülsz is magadnak, hogy ez mennyire üt..:) Kedves vagy, de csak magad miatt menj el, ne azért mert idegesítő ez másnak..:)
SystemError
@Shikari: Na, akkor elmész orvoshoz végre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.