Mindössze egyetlen érsebésszel van kevesebb a fővárosban, máris instabillá vált az akut érbetegek ellátása – írta meg MedicalOnline lap.

A sebészt dr. Tóth Gyulának hívták, aki március eleje óta egyedül gondozta a Péterfy ellátási területéhez tartozó krónikus érbetegeket, és a hónap minden napján telefonos készenléttel segítette a baleseti központ ügyeleti munkáját.

A MedicalOnline azt írja, hogy

kedden reggelre nagy munkabírású kollégáját veszítette el az érsebészek amúgy sem túl népes tábora.

Emiatt már nehézségek mutatkoznak a főváros ügyeleti ellátásban.

A lap hozzáteszi,

a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) vis majort jelentettek, kedden reggel pedig a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája vállalta, hogy kisegíti az akut baleseti érsérülések ellátásában a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központját és a tervezett érműtétre váró beteget átvette.

Az érsebészeti ellátás megoldatlan problémái már márciusban megmutatkoztak, amikor a Péterfy Kórház lemondta az akut érsebészeti ellátást.

A Péterfy orvos nélkül maradt krónikus betegeit a GOKI fogadja ugyan, de a nagy forgalmú baleseti centrum érsérültjeit egyelőre nem tudják ellátni.

A lap hozzáteszi, hogy a történtek újabb kihívások elé állítják a fővárosi ügyeleti ellátást, amire áprilisban a Péterfy traumatológusainak tiltakozó akciója irányította rá a figyelmet, akik bértárgyalásokat követeltek: legalább annyi óradíjat kértek, mint a velük dolgozó aneszteziológusok. 

A fővárosi érsebészeti ellátás – elsősorban krónikus és folyamatosan tovább romló munkaerőhiányból eredő – kritikus problémáira, és annak megoldási lehetőségeire korábban már többször felhívta a figyelmet a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság 

- teszi hozzá a MedicalOnline.

Forrás: MedicalOnline, Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ez a világszínvonalú ellátás , kicsit jobb mint Afganisztánban. De ha forgatjuk a bibliát és betartjuk a Tíz parancsolatot 100 évig is élhetünk betegségek nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@bencemacska: sok orvos több szakvizsgával rendelkezik, erről én nem tudtam hogy plasztikai sebész is.Ha annak is olyan mint onkológusnak akkor, jaj a páciensnek. Persze biztos akadnak olyan emberek, páciensek akiknek segített, és pozitív emlékeket őriznek orvosként róla.
justhpeter
Részvétem dr. Tóth Gyula családjának. Kommentelő kollégáimat pedig csak arra kérem, hogy ezzel a tragikus hírrel kapcsolatban Käslert sem mint minisztert, sem mint orvost ne emlegessék. Méltatlan rá.
bencemacska
@justhpeter: ma, 19:39
De muszáj emlegetni abban a vonatkozásban, hogy az érsebész halálának közvetett okozója,
Commenter
@bencemacska: és annak a falunyi ember halálának is, akik kórházi fertőzésben haltak meg, a szakemberek elvándorlásának is, a kirúgott szívsebész és a műtőasztalon hagyott már altatás előtt álló beteg miatt is, Zacher főorvos azonnali kirúgásáért és a sürgősségi osztály ellehetetlenítéséért a Honvédban, a János Kh és a Nyírő Kh között ingáztatott elhunytakért ami különösen kegyeletsértő stb... :(
bencemacska
@Commenter: ma, 21:12
Igazad van, de én fáradt vagyok felsorolni!
Épp a múlt héten beszéltem egy ismerőssel, aki pacemaker beültetésen volt a klinikán az inkriminált időben!
Commenter
@bencemacska: akárkivel is beszél az ember csak nagyon kevés jót (azt is a szakemberről) és nem a körülményekről hallja. És gondolj bele, hány olyan "inkriminált" eset van amiről hallani sem fogunk. Erősen "plasztikázottak", kozmetikázottak az eü statisztikák is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.