Mindössze egyetlen érsebésszel van kevesebb a fővárosban, máris instabillá vált az akut érbetegek ellátása – írta meg MedicalOnline lap.

A sebészt dr. Tóth Gyulának hívták, aki március eleje óta egyedül gondozta a Péterfy ellátási területéhez tartozó krónikus érbetegeket, és a hónap minden napján telefonos készenléttel segítette a baleseti központ ügyeleti munkáját.

A MedicalOnline azt írja, hogy

kedden reggelre nagy munkabírású kollégáját veszítette el az érsebészek amúgy sem túl népes tábora.

Emiatt már nehézségek mutatkoznak a főváros ügyeleti ellátásban.

A lap hozzáteszi,

a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) vis majort jelentettek, kedden reggel pedig a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája vállalta, hogy kisegíti az akut baleseti érsérülések ellátásában a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központját és a tervezett érműtétre váró beteget átvette.

Az érsebészeti ellátás megoldatlan problémái már márciusban megmutatkoztak, amikor a Péterfy Kórház lemondta az akut érsebészeti ellátást.

A Péterfy orvos nélkül maradt krónikus betegeit a GOKI fogadja ugyan, de a nagy forgalmú baleseti centrum érsérültjeit egyelőre nem tudják ellátni.

A lap hozzáteszi, hogy a történtek újabb kihívások elé állítják a fővárosi ügyeleti ellátást, amire áprilisban a Péterfy traumatológusainak tiltakozó akciója irányította rá a figyelmet, akik bértárgyalásokat követeltek: legalább annyi óradíjat kértek, mint a velük dolgozó aneszteziológusok. 

A fővárosi érsebészeti ellátás – elsősorban krónikus és folyamatosan tovább romló munkaerőhiányból eredő – kritikus problémáira, és annak megoldási lehetőségeire korábban már többször felhívta a figyelmet a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság 

- teszi hozzá a MedicalOnline.

Forrás: MedicalOnline, Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ez a világszínvonalú ellátás , kicsit jobb mint Afganisztánban. De ha forgatjuk a bibliát és betartjuk a Tíz parancsolatot 100 évig is élhetünk betegségek nélkül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Amíg nincs, aki seggbe rúgja O1G-t úgy, hogy elérje a második kozmikus sebességet, addig reménytelen!
Dr plágium
Ez a világszínvonalú ellátás , kicsit jobb mint Afganisztánban. De ha forgatjuk a bibliát és betartjuk a Tíz parancsolatot 100 évig is élhetünk betegségek nélkül.
tudode
Na még egy megvizsgálandó, életbevágó fekete pont a NAKI-nak:
.
Ki a turónak van ennyi lóvéja, hogy taníttassa a rátermett gyermekét:
.
---- Mennyibe kerülnek az orvosi képzések itthon és külföldön?
.
eduline.hu/felsooktatas/Mennyibe_kerulnek_az_orvosi_kepzesek_itthon_R7NW07
.
"""Akár 12 millió forintba is kerülhet a diploma a Semmelweis Egyetem általános orvosi szakán, ahol egy szemeszterért..."""
.
Emlékszünk még, hogy hónapokig borzolta ŐFENESÉGE a szülők, és diákok ideig, aztán tüntettek, berezelt a pasi:
.
--- Orbán Viktor üzenete a diákoknak
.
www.youtube.com/watch?v=uk53lKtSc1A
.
Na nem a DIÁKPARLAMENTTEL a saját nevelésű FidelatiSZÁSOKKAL üCSÖRGÖTT egyet, amikor meleg lett a topogócsKÁJA alatt a talaj
.
--- Orbán Viktor üzenete a diákoknak
.
www.youtube.com/watch?v=uk53lKtSc1A
.
Kedvenc videóm, amikor bekukulnak az alárendeltségébe tartozó PÁRT muftiKÁK:
.
------ Keretszámok és liftajtó
.
www.youtube.com/watch?v=nbcpz46gOYo
.
Undorító ahogy intéznek szinte minden szinten egyéb témákat is, bevállalva még azt is, hogy lököm, bökömök!!!
Commenter
@görbetükör: következmény nélküli ország lettünk
bencemacska
@Commenter: Ő már csak hozadék. Önként és dalolva megy utána!
Commenter
@bencemacska: csak előbb még magyarságkutatást végez, miközben hal a magyar. Pályát tévesztett ez a szektatagnak is beillő agymosott: antropológusnak kellett volna mennie nem orvosnak. Egyet tudok: nem kevés emberélet szárad az ő és egyes munkatársai lelkén, sajnos.
bencemacska
@Commenter: ma, 15:57
Hát nagyon furcsa valaki. Én nem bíznék benne, mint orvosban.
Sőt plasztikai sebészi magáncége is van!
Commenter
@bencemacska: Több mint furcsa. Alkalmazkodott és kiszolgált rendszereket,így maradhatott több mint 25 évig az ország egykor még elsőszámú onkológiai intézetének élén, mert a szaktudását és emberségét már akkor is sokan megkérdőjelezték. Én személyes tapasztalat alapján írom hogy degradáló, megalázó és gyalázatos az, amit ott nagyon kiszolgáltatott és elesett emberekkel műveltek (a tudtával) hiszen az intézmény vezetőjeként láthatta mi folyik ott. Nem sorolom mert egy tábori körülmények között dolgozó orvosba is több jóérzés szorult páciensei iránt. Amúgy nem a plasztikai sebészettel van baj, az jövedelmez most. Az a baj hogy ahhoz sem ért, ilyen végzettsége nincs. De gondolom nem ő végzi a beavatkozásokat hanem csak tulaj.
bencemacska
@Commenter: ma, 16:12
Én sem hiszem, hogy ő dolgozik is.
De egy vita során valaki (orvos) felszólította, hogy foglaljon állást miniszterként, hiszen a szakterülete. Akkor néztem utána, hogy tényleg plasztikai sebész szakorvosi képesítése IS van!
Commenter
@bencemacska: sok orvos több szakvizsgával rendelkezik, erről én nem tudtam hogy plasztikai sebész is.Ha annak is olyan mint onkológusnak akkor, jaj a páciensnek. Persze biztos akadnak olyan emberek, páciensek akiknek segített, és pozitív emlékeket őriznek orvosként róla.
justhpeter
Részvétem dr. Tóth Gyula családjának. Kommentelő kollégáimat pedig csak arra kérem, hogy ezzel a tragikus hírrel kapcsolatban Käslert sem mint minisztert, sem mint orvost ne emlegessék. Méltatlan rá.
bencemacska
@justhpeter: ma, 19:39
De muszáj emlegetni abban a vonatkozásban, hogy az érsebész halálának közvetett okozója,
Commenter
@bencemacska: és annak a falunyi ember halálának is, akik kórházi fertőzésben haltak meg, a szakemberek elvándorlásának is, a kirúgott szívsebész és a műtőasztalon hagyott már altatás előtt álló beteg miatt is, Zacher főorvos azonnali kirúgásáért és a sürgősségi osztály ellehetetlenítéséért a Honvédban, a János Kh és a Nyírő Kh között ingáztatott elhunytakért ami különösen kegyeletsértő stb... :(
bencemacska
@Commenter: ma, 21:12
Igazad van, de én fáradt vagyok felsorolni!
Épp a múlt héten beszéltem egy ismerőssel, aki pacemaker beültetésen volt a klinikán az inkriminált időben!
Commenter
@bencemacska: akárkivel is beszél az ember csak nagyon kevés jót (azt is a szakemberről) és nem a körülményekről hallja. És gondolj bele, hány olyan "inkriminált" eset van amiről hallani sem fogunk. Erősen "plasztikázottak", kozmetikázottak az eü statisztikák is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.