Nemcsak a nyelvi kurzusok tandíját, a diákok szállását, valamint utazását finanszírozza a kormány, hanem még zsebpénzt is biztosít a 9. és 11. osztályos tanulóknak a kéthetes külföldi nyelvtanfolyamokon.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért nekem vannak kétségeim

Minden esetre a dolog komolyságáról, pontosabban komolytalanságáról akadnak intő jelek

A párt központi napilapja számol be ártunk és qurmányunk zseniális ötlete megvalósításának aktuális állapotáról. Tájékoztatást kértek és kaptak Bartos Mónikától, a 9. és 11. évfolyamos tanulókat érintő kéthetes nyelvtanfolyamok megszervezéséért felelős miniszteri biztostól.
„Mint ismert, a 2019/20-as tanévtől minden nyári szünetben elutazhatnak a két kijelölt évfolyam diákjai az általuk elsőként tanult idegen nyelvet anyanyelvi környezetben gyakorolni.”
A dolog persze nem kötelező, csak jelentkezni kell/lehet. Hogy van-e valami feltétel arról nem szól a fáma – csak arról lekendeztek, hogy „nemcsak a nyelvi kurzusok tandíját, a diákok szállását, valamint utazását finanszírozza a kormány, hanem még zsebpénzt is biztosít” -, sőt!
Igen sőt kiderült az is, hogy: „az utazások előtt nem kell szintfelmérőt írni”!!!
Nos ez azért elképesztő, még akkor is, ha alapvetően el van cseszve az egész, hisz ezek a csapatos tanfolyamok jól megszervezve is igencsak csekély hatékonyságúak. De, hogy még csak az sem érdekli a szervezőket, hogy az egyedek milyen szinten akarnak nyelvet gyakorolni??? =))
Málna
10. osztályos gyerekem múlt héten fejezett be egy 4 hetes, ingyenes, intenzív nyelvtanfolyamot. Ősszel pedig erre is jelentkezni fogunk. Nagyon örülök ezeknek a lehetőségeknek.
Málna
@RonaGyuri: Az én gyerekemnek nagyon jót tett a "csapatos" tanfolyam, megy is ősszel nyelvvizsgázni. Szintfelmérőt pedig azért felesleges írni, mert mindegy, milyen szinten van valaki, külföldi nyelvtanulás alatt mindenképp fejlődik. És ez a cél.
namihami
És jelentkező is bőven lesz majd. A magyar szereti a potyát. A szülők többsége örömmel veszi majd a gyerek ingyennyaralásának lehetőségét. Hívjuk ezt Elizabeth-campnek.
Kiváncsian (és tűkön ülve) várom, hogy határiontúli nemzettestvéreinkre mikor terjesztik ki ennek az ajándékpénznek a lehetőségét.Azok sem arról híresek, hogy a potyát visszautasítanák.
Hogy az egész eredménye felettébb kétséges? Na, és? Egy-két (Racsihoz köthető) haveri utaztató cég ennek az állami pénznek a lehetőségével is hülyére keresheti magát.
És, lássuk be, a cél ez és csak ez.
Málna
@namihami: Mindenki szereti a potyát, nem csak a magyar. És természetes, hogy mi, szülők örömmel vesszük ezt a lehetőséget. Az eredményt illetően mik a kétségeid? Gyerekeink ingyen utaznak, világot látnak, miközben nyelvet tanulnak. Csupa jó dolog.
Hogy lehet mindenben csak a rosszat látni?
kokopelli
@RonaGyuri: a csepeli haverom unokájával "szokok" néha külföldiül hülyéskedni,ha nincs hallgatóság! Ő a
labancokhoz jár nyaranta! Két évvel ezelőtt sírva jött haza,mert tévedésből egy-két lánnyal az "angol táborba"
küldték! Még a fizetős táborokat sem képesek adminisztrálni!
@namihami: egyetértek veled,mert egy-két "csókos" röhög a pénzzel teli markába,hogy ß@rjak bele ha üres!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.