A kormány célja, hogy a magyar gazdaság felzárkózási pályán maradjon, azaz a gazdaság növekedése mindig meghaladja az Európai Unió átlagos növekedését – jelentette ki a pénzügyminiszter a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlugoson csütörtökön. Varga Mihály a zöldség-gyümölcs feldolgozással és gyorsfagyasztásával foglalkozó AgroSprint Zrt. 2,2 milliárd forint beruházási értékű új gyáregységének avatásán elmondta, a kabinet célkitűzése szerint a növekedésnek legalább két százalékponttal magasabbnak kell lennie az európai átlagnál. A tárcavezető szavai szerint számos hibás döntés okozza azt, hogy Európa nem tud élni az adottságaival annak ellenére, hogy ezek lehetővé tennék a mostaninál jobb gazdasági teljesítmény elérését. „A magyar példa is azt igazolja, hogy ha jó helyre tesszük a hangsúlyt, vagyis a munkahelyekre, a családok erősítésére, az adócsökkentésre, a beruházások támogatására, valamint általánosságban véve a vállalati környezet javítására, akkor eredményt tudunk elérni” –...

Forrás: vg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@CsipkeRózsa: Ez a faszi semmit, sehová nem visz mert fingja nincs arról amit ÁLLÍTÓLAG CSINÁL !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@CsipkeRózsa: Ez a faszi semmit, sehová nem visz mert fingja nincs arról amit ÁLLÍTÓLAG CSINÁL !!!
Eladott Ország
Az elmúlt 15 évben időnként tragikus számok jellemezték a magyar GDP-növekedést, ez is eredményezte, hogy nehezen és csak az uniós pénzeknek köszönhetően indult meg a felzárkózásunk. Ez azonban le fog lassulni, még akkor is, ha jók a növekedési adataink. Közben a versenytársak sokkal jobb eredményeket érnek el, többek között azért, mert tudásba, innovációba ruháznak be. És végül még egy fontos adalék. Nem sokan beszélnek egy olyan körülményről, ami akár egy évtizeden belül éreztetni fogja a hatását a magyar folyó fizetési mérlegben. Ez pedig a hazautalt pénzek jelentős csökkenése lesz. Most évi hárommilliárd euróra becsülik ezt az összeget, ami úgy kell a költségvetés folyó fizetési mérlegéhez, mint egy falat kenyér.
Eladott Ország
Az uniós növekedési átlagot nem akkora kunszt meghaladni. Az úgy van, hogy a fejlett gazdaságok (az unióban van pár ilyen ország) sokkal lassabban fejlődnek mint azok, amelyeknek fel kell zárkózniuk. Egyszerűen azért, mert már elértek egy szintet, mi meg nem. Itt egy jó kis statisztika. Mutatom: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/02/%C3%A1tlag.jpg
A fekete vonalka vagyunk mi. Az, amelyiket Románia kivételével (bár mostanra csökkent az a különbség is) már mindenki megelőzött. Valaki mutassa majd meg a drágaszépminiszterelnökúrnak, hátha megérti. A barátom fia csupa pötty lett egyik reggelre. Átküldte a fotót és tanakodtunk, hogy a skarlátból maradt vissza valami, vagy simán az ázsiai jegyek jelentek meg. Nem. Egy vírus volt. Csalódás. Olyan rég vadászom már azokra a pöttyökre. Az a bizonyos ázsiai jegy amivel egyes csecsemők születnek, majd idővel el is tűnik róluk, nem pötty és nem is piros, hanem folt és lilás színezetű. Annyira ázsiai, hogy “mongolfolt” az elnevezése.
Macskaszem
Felzárkózási pályán? Abból az irdatlan mennyiségű pénzből amit az uniótól kaptunk, már régen fel kellett volna zárkózni az országnak, de csak a fideszhorda zárkózott fel vazzze. Úgyhogy nézzél tükörbe. és köpjél egy nagyot.
kokopelli
@Eladott Ország: Milyen hosszú az a pálya? Mennyire van előttük az ellen?...ők az utolsók?
Eladott Ország
@Macskaszem: @kokopelli: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/02/%C3%A1tlag.jpg
A fenti grafikonról látható, hogy a románok honnan jöttek fel és ha a trend folytatódik, hamarosan utolsók leszünk.
A fekete vonalka vagyunk mi. Az, amelyiket Románia kivételével (bár mostanra csökkent az a különbség is) már mindenki megelőzött. Valaki mutassa majd meg a "doktorminiszterelnökúrnak", hátha megérti. Az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásban a románok szintjén vagyunk, csak Horvátország és Bulgária van mögöttünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.