Különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a Microsoft-ügyben.

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett pénteki közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség azt írta, az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az Amerikai Tőzsdefelügyelet a Microsoft Magyarország Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által értékesített szoftverlicencek értékesítése ügyében folytatott, nem bűnügyi vizsgálatáról dokumentumokat hozott nyilvánosságra. Ezután a Legfőbb Ügyészség azzal a kéréssel fordult az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumához, hogy valamennyi, az ügyben releváns és esetleg büntetőeljárás alapjául szolgáló információját küldje meg részére – fűzték hozzá.

Az ügyben két feljelentés is érkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre, amely feljelentéskiegészítést rendelt el – jegyezték meg. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának válasza időközben megérkezett, és megtörtént a nyilvánosságra hozott dokumentumok elsődleges elemzése is. Mivel a büntetőjogi felelősség, és megléte esetén a személyre szóló megalapozott gyanú csak büntetőeljárás keretében tisztázható, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el – közölték.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a ködösítés és az elmosás beindul! =))
RonaGyuri
a ködösítés és az elmosás beindul! =))
lampa laz
Hát persze, de mi már a végeredményt is tudjuk ugye? Kiáll egy vadbarom ahogy szokott és bejelenti, h nem történt semmiféle szabálytalanság.
mackoka46
Legalább színlelik a jogállamot meg a nyomozást.
kereső
"Bűncselekményre utaló nyomot nem találtunk"- igy szokott szólni az ügyészségi közlemény nem?
namihami
Vajon hogy juthatottak a fenti eredményre a hozzászólók? Milyen tapasztalatok mondatják ezt velük?
Foxley
@mackoka46: Na a mâsik felet sem kell fèlteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 4., 13:53
Jön a vihar!
Itthon - 2020. August 4., 17:00
Brutális szélvihar csap le az országra