Míg a szocialista kormányok idején forráskivonás jellemezte a közoktatást, 2010 után évről évre bővülnek az ágazatra fordítható források – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence közölte: jelentősen nőtt a szociális gyermekétkeztetésre fordítható forrás, 2010-ben 29 milliárd forintot költöttek, jövőre pedig már 82 milliárdot fordítanak erre a célra. Bővült a jogosultak köre is, a bölcsődés és óvodás korosztályból tízből immár nyolc-kilenc gyermeknek jár gyermekétkeztetés.

Kiterjesztették az ellátás időszakát, így a nyári mellett, a téli, a tavaszi és az őszi szünetben is biztosítják a szociális gyermekétkeztetést

- sorolta az államtitkár. Több forrást fordítanak a napi nyersanyag-beszerzésre, továbbá nőtt azon települések száma, ahol az ellátást igénybe lehet venni – sorolta.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a pedagógusok utánpótlásában is pozitív tendencia látható.

Míg 2010-ben a pályaválasztók körében a tanárszakok jelentették a hatodik legnépszerűbb képzést, azok mára a harmadik legnépszerűbbé váltak – mutatott rá. 

2010-ben 15 ezer 600-an jelentkeztek pedagóguspályára, ezzel szemben a legutóbbi időszakban mintegy 17 ezer 400-an választották ezt a képzést – ismertette.

A Klebelsberg-ösztöndíjra térve Rétvári Bence elmondta, hogy ezt a célzott támogatást azok kaphatják meg, akik a pedagóguspályán belüli valamelyik hiányszakmát választják. Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) adataira hivatkozva jelezte azt is, hogy 2010 óta nőtt az ezer diákra jutó tanárok száma: 87 pedagógusról mára 96-ra növekedett számuk.

Forrás: MTI

Címlapkép: Fidesz/YouTube

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Én ezt úgy "imádom", hogy az adófizetők pénzéből jól megfizetett, semmihez is értő NERtársak megmondják a tutit minden szinten. Tegnap Rétvári NERtárs még a felsőoktatásunk sikereiről szónokolt nagy hévvel, mármint, hogy mennyi tudásszomjas fiatal jön hazánkba tanulni és ez mekkora siker. Ma már ugyanez a NERtárs a fűtés és rezsicsökkentés (jut eszembe, hova tűnt Németh Szilárd?) témájában osztja az észt. Vajon holnap a peteérés és a megtermékenyítés legjobb időpontja lesz a soros közlendő? Esetleg az elhunyt családtagjaink saját kezű temetésének közgazdasági haszna?
Míg a bukott coccialisták még a tizenharmadik havi pontyot is elvették, addig a NER visszaadta a karácsonyi halvacsorát, minden magyar ember számára. Sőt, ha majd a számok úgy állnak lesz homár meg osztriga is, a soron következő adventre már nyomtatják is az utalványokat. Meghitt ünnepre készülhetnek majd a magyar emberek a tűzhely melege mellett, ha addig megérkezik az idei téli tűzifa. Ha meg nem, akkor majd körbeülik, attól talán felmelegszik. Már megint hülyének néznek mindenkit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Imádom, mikor jön egy senkiházi fideszes és a szarról be akarja bizonyítani, hogy arany...
volvós
Bence kislány !! Anyádat etesd ezzel a dumával...
RonaGyuri
ajaj még mi jöhet, ha ennek a retardált barom fityesznyiknek tetszik? =))
F_Viktor
"2010 után évről évre bővülnek az ágazatra fordítható források"

Talán el is hiszem, mert ugye az egyházi iskolák nagyon nyelik a közpénzt.

"2010-ben 15 ezer 600-an jelentkeztek pedagóguspályára, ezzel szemben a legutóbbi időszakban mintegy 17 ezer 400-an választották ezt a képzést – ismertette."

Talán ezt is elhiszem, de bencus nem említette a pályaelhagyók számát, s azt, hogy a végzett hallgatók hová tűnnek? Mert ha pedagógusként dolgoznának, akkor nem hiányozna jelen pillanatban 2 300 tanár!
Annak ellenére, hogy a tanárok óráinak száma nőtt, tehát az a 2 300 fő is elérheti a 3 000-et.
justhpeter
Bence jó keresztény nem csak lop, hazudik is.
Lepényleső
...Európában,ahol a kivándorolt magyar tanárok tízezrei keresnek emberhez méltó megélhetést?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.