A felújításig Olof Palme-háznak hívott épületről két dolog is hiányzik. A Budapest Szobrai nevű Facebook-oldal élesszemű szerkesztője szúrta ki, hogy bár teljes rekonstrukcióról, régi pompájában tündöklő épületről szól a fáma, de az Olof Palme-házként bezárt és Millennium Háza néven felújítva megnyílt 130 éves ékszerdoboz főhomlokzatáról hiányoznak a csúcsdíszek, a szárnyas szobrok.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ellopták! És akkor mi van?

Egy igencsak karakteres és jellemző történet

A Népszava adja hírül, hogy „A Budapest Szobrai nevű Facebook-oldal élesszemű szerkesztője szúrta ki, hogy bár teljes rekonstrukcióról, régi pompájában tündöklő épületről szól a fáma, de az Olof Palme-házként bezárt és Millennium Háza néven felújítva megnyílt 130 éves ékszerdoboz főhomlokzatáról hiányoznak a csúcsdíszek, a szárnyas szobrok.”!
Nos ez van igazi autentikus korkép, vagy kórkép.
Nekem az tetszett igazán, hogy szerző megemlíti, hogy nem csak lenyúltak, de hozzá is tettek: „a kertbe, egy soha ott nem lévő Zsolnay-kút elkészítésére is volt pénz és akarat”!
Ami lássuk be régi szép szokás és általában sokatmondó, mint a Baranya megye fővárosnak szánt ajándékánál A Várban:

(zoldkalauz.hu/sites/zoldkalauz.hu/files/mo_ta_setany_kut.jpg)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.