Az 500 milliárd forintot is elérheti a következő néhány évben Magyarországon megrendezendő világesemények költsége. A budapestiek felkészülhetnek az akár több napig tartó lezárásokra is. A következő négy év mindegyikében lesz olyan sport- vagy kulturális rendezvény, amely százezreket mozgathat meg, így tesztelve a főváros közlekedési, szállodai és idegenforgalmi infrastruktúráját. Jövőre Budapestről rajtol el a Giro d'Italia kerékpárosverseny, amely hasonló mértékű lezárásokat igényel majd, mint a két héttel ezelőtti Erdogan látogatás, ugyanis a rajt napján – amely egy pénteki napra esik -, a tervek szerint lezárják a fél várost. Ugyancsak jelentős tömegeket mozgat majd meg 2020 szeptember második felében tartandó Eucharisztikus Világkongresszus, amely várhatóan több tízezer hívőt, zarándokot vonz, és jelentős részük a határon túlról érkezik. Az egyházi rendezvények fő helyszíne a most elkészült Puskás Stadion lesz.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Már megvan a kisvasút, épült egy rakás stadion, a tereket szépen térkővel lerakták, most sem akar unatkozni.
namihami
Egy stadion megnyitása beállítja a várost. Mi lesz akkor, ha egy nagyobb volumenű (Európa vagy világ) esemény lenne? Fél Budapest kiköltözne az Alföldre? Legyen az esemény neve, mondjuk::
Fidesz Általi Kitelepítés.
De nem, ez nem jó, ez olyan kommunistás lenne. Hoppá, akkor mégis jó. Még passzol is úgy a párt, mint a tagjai mentalitásához és az állampolgárokhoz való viszonyukhoz.
Nessy
Majd csak megszöknek a fővárosiak, aztán lesz hely további sport arénák, stadionok, giga parkolók, szállodák, magán paloták építésére, és O.V. minden héten megnyithat valami nagy eseményt, amit országnak, világnak közvetítenek a tv-k!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Hja, hja. Kenyér meg cirkusz, mi? Ezt kajolja a jó nép, ugye? Az baj csak az, hogy kenyér már nem nagyon van a nép markában. Marad a cirkusz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.