"A bűnelkövetést befolyásoló tényezőkről beszélni nem ördögtől való" A bűnmegelőzés érdekében őszintén kell beszélni a kriminalitást befolyásoló valamennyi releváns tényezőről - véli az igazságügyi és rendészeti miniszter. Ez szerinte nem ördögtől való, azt viszont Draskovics Tibor elfogadhatatlannak tartja, hogy egy társadalmi csoportot bűnösként nevezzenek meg.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyirtass
Két nagy /fő/ csoportot tudnék említeni, ami magába foglalja úgy a társadalmi és magán tulajdon ellen elkövetett, mint az életellenes büncselekmények csoportját is.
1. Az egyiket "megélhetési bűnözés" néven tartja számon a jelenlegi kriminológia, egyik oka a munkahelyek felszámolása, másik oka, hogy minek dolgozzak ha megélhetek "segélyekből is"- "jobban mint a dolgozó ember".
2. A másikat "nyakkendős bűnözésnek" hivják.
Egyik "kiegészíti" a másikat.
"Eddig képmutatók voltunk"- kijelentést pedig Drazsé a saját nevébe tegye meg, és ráadásul jelen és jövő időbe! - mert a képmutatás iskolapéldáját épen ő mutatta be: - Első "hazafias" kitörésében elmozdíttata a kapitányt, majd amikor látta, hogy ez fele se tréfa és teli lett a "gatyája", akkor ugyan azzal a "hazafias" lendülettel vissza helyeztette.
Mikor pedig megnyugodni látszik a légkőr, akkor már ismét "osztja az észt"-csak azt tudnám, hogy honnét, mikor neki eddig sem volt.
menasagh
Elég figyelmesen elolvastam de sehol nem írta, hogy az egész cigányságot okolná a lopásokért. Büntetni kellene az ilyen félremagyarázót is.
nanena
"Arról viszont lehet beszélni, ha egyes településeken a rossz anyagi körülmények közt élők, az alacsony iskolai végzettségűek, a munkanélküliek válnak bizonyos bűncselekmények elkövetőivé."
Iskolai végzettség, anyagi körülmények, munka alapján lehet megkülönböztetést tenni? Azt mondhatom, hogy munkanélküli bűnözés?
Furcsa gondolkodása van Draskovitsnak. Ő mondja meg egyszemélyben, hogy mi között lehet és mi között nem megkülönböztetni.
ugyeugye
@menasagh: Akkor mondjuk ki, h drazsé az etalon, ééés Igaaazodj! :D
menasagh
@ugyeugye: Szerintem ők sem tudják mit akarnak, csak tetszelegni akarnak minden áron....:)
tunde04
először is 3 fülű draszékám tisztázzunk valamit! A kapitányt a legelső nyilatkozatod szerint azért helyeztétek át mert cigányozott és nyiltan kimondta, h igen is létezik cigánybűnözés. Amikor már láttátok, h az emberek többsége a rendőr mellett áll, akkor jöttetek elő a farbával, a a vizsgálat idejére teszitek zsebre. Elegem van már az álszenteskedésetekből! Úgy ahogy vagytok elhúzhatnátok a fenébe,hadd tudjon végre ez az ország felzárkózni, úgy gazdaságilag, erkölcsileg, morálisan. Kár itt már ezt az ügyet tovább ragoznotok, hiszen még lopcsány is beszólt tegnap a rendőrnek. Elég volt! Végre szembe kell nézni a valósággal és nem a szavazatokra hajazni.
Evikati
Közöljenek csak számadatokat: ennyi volt a roma bűncselekmény, és ennyi volt a nem roma bűncselekmény. Majd mi kiszámoljuk, hogy melyik volt a több:-)
nanena
@Evikati: Hallottam egy riportot erről a kérdésről. A riporter megkérdezte, hogy nem lenne-e jobb nyilvánnosságra hozni ezt a statisztikát, mert akkor esetleg kiderülne, hogy a romák nem is követnek el arányában sok bűnesetet. A válasz az volt, hogy nem lehet nyilvánosságra hozni, mert a feltételezés túl optimista.
nyirtass
@nanena: Ez tetszik.
Félnek, hogy egyértelművé válik az, amit mi már a bőrünkön tapasztalunk régóta.
Csak azt nem értem, hogy miért nézik ennyire hülyének a népet, miért gondolják, hogy a legfeketébbről is beadhatják, hogy az fehér.
Evikati
@nanena: Nem hallottam a riportot, de a józan paraszti eszem ezt diktálja. Feltételezés túl optimista??? :-((
nanena
@Evikati: Nem lehet nyilvánosságra hozni ilyen adatot, mert etnikailag nem lehet nyilvántartani a bűnözőket sem. Ilyen okból nem tudhatjuk meg azt sem, hogy gyerekvédelmi, nevelői, lakhatási támogatást, szociális segélyt, családi pótlékot mennyit fizetünk ki roma családoknak. És mivel nem lehet nyilvántartani, ezért kapnak pl. segélyt a börtönben levő romák. De ki lehet számítani, hogy egy 6 gyerekes család, amely beadta állami gondozásba, majd visszavette nevelőszülőként (általános eljárás) a gyerekeket, kb. 670 eFt-tal gazdálkodik havonta. Gondolom Te közel sem ennyivel x év munka után.
Evikati
@nanena: Elég lenne a nevüket nézni: Kolompár Mercedes,
Sztojka Dzsenifer stb.
ugyeugye
@Evikati: nekem most telt be a pohár. komolyan elegem van.
Evikati
@ugyeugye: Nekem már régen betelt a pohár! Inkább a tehetelen düh az amivel nem tudok mit kezdeni:-(
maxentius
@nanena: Drazsé - a neje meg netán Praliné, (bocsi, ezt talán nem kellett volna) - szövege nekem meglehetősen zavarosnak tűnik, vagy ennyire padlóra küldött az exvárosomban történt gyilkosság?
Adalék a nevekhez: ahol most lakom, ott a vezető családnevek a Csonnó és a Jónás: Na képzeljétek a következő ordítást. A rák egyen meg (Csonnó) Kevin, maraggyá máááá. Meg a másik: Menny visszaja zanyádba (Jónás) Patrik, te szarosszájú....és a legjobb: Armandó, végigfostad a lábacccárát, na csak érgyünk haza.
maxentius
Ezt lefelejtettem: egyes jogászok már használják, - és akad bíróság amelyik be is veszi? - a szórakozási és az unatkozási bűnözés fogalmát!!! ....és az összes, cigányok által elkövetett bűnökért a magyarság a felelős, mert nem tud nekik biztosítani megfelelő (!!!) munkát. Az ügyvezető igazgatóit meg csak hosszas gyakorlás után tudnák ellátni. Ezért aztán direktori munka nélkül valamivel agyon kell ütni az időt, - meg a nyugdíjast, - tehát szórakozásból bűnözik, s miután ilyesmi sincs naponta, unalomból lenyúl a Tesco-ban ezt-azt.
kir
Nekem hiányzik egy "is" a címből: Eddig _is_ képmutatók voltunk
Robot
@kir: Az őszinte így lenne:
Draskovics Tibor: Maradunk képmutatók
Ugyanúgy nem foglalnak a cigányság dolgaival, mint a nagy büdös vízfejű ellátórendszer átalakításával. De nem csak ők, a Fidesz sem tette soha, sőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.