A kamara elnökének közleménye alapján nem sok mindenre lehet számítani. Miután Péterfy-Novák Éva író nyílt levelet intézett Varga Judithoz, az igazságügyi miniszter válaszában azt ígérte, kormányzati vizsgálatot indít a győri kettős gyerekgyilkosság ügyében. Elsőként a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara elnöke jelentkezett az MTI-nél, hogy közölje, megkapták a miniszter levelét, amiben a kamarától soron kívüli kivizsgálást, valamint a rendelkezésre álló szükséges intézkedések megtételét kérte.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem, nem csak egyszerű szakmai inkompetencia

a jog és jogállamiság, nem csak a hatalmi eszköztár, és a szabad rablás okán hibádzik, de alapvető mentalitási kérdés.

A brüsszeli támadások elleni védelemben testileg és lelkileg megfáradt (i)gazságügyér odanyilatkozott, mit nyilatkozott utasítást harsogott, hogy ő bizony: „kormányzati vizsgálatot indít a győri kettős gyerekgyilkosság ügyében.”
Nos a dolog úgy áll, hogy nem kell jogvégzett embernek lenni hozzá, hogy az ember tudja: ez azért nem olyan egyszerű. S nem csak azért, mert konkrét ügyben, és sajtó-értesülések alapján próbál intézkedni, de olyan területre tévedt, ami nagyon sok szempontból ingatagabb terület.
Egyfelől; a szakmai kompetencia kérdése, ami nem csak kényes kérdés – igen valóban lehet hallani számos esetben legalább is elgondolkodtató szakértői véleményekről – amit nem lehet hatalmi szóval kezelni.
Másfelől; rossz, nagyon rossz – bár az orbáni állam esetében nem kirívó – példa arra, hogy mindet ki lehet forgatni és a saját szájízre igazítani! =))
Ami dolognak a jogszabályi oldalát illeti, persze bármikor hozhatnak törvényt arra is, hogy ezeket a dolgokat is az ő pillanatnyi vélt/valós érdekeik szerint kell értelmezni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.