Ma reggel soron kívül összehívták a migrációs munkacsoportot. Ezen Orbán Viktor is ott volt.

Ahogy azt korábban megírtuk, hatvanan próbáltak áttörni a röszkei közúti átkelőnél ma hajnalban.

A rendőrök megakadályozták őket ebben

- közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A határátkelő kamerája rögzítette a kísérletet:

Szabó Szilvia elmondta: az incidens fél hatkor történt, a mintegy hatvan ember az átkelő két oldalán csaknem egyszerre próbált meg jogellenesen az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő átkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínre irányított járőrök körülbelül hatvan ember bejövetelét akadályozták meg, négyet feltartóztattak, a területet pedig lezárták – ismertette a szóvivő.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a környéket lezárta. 

Pintér: sikeresen megakadályozták az áttörési kísérletet

Működött a határvédelmi rendszer kedd hajnalban, amikor illegális bevándorlók próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél

- jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón, miután ülésezett Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a migrációs munkacsoport.

Videón, ahogy egy nagyobb migránscsoport megpróbálja áttörni a kerítést a magyar határon, a rendőrök figyelmeztető lövést adtak le

Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án. Az átkelőnél hatvan határsértő próbált áttörni hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket. MTI/Molnár Edvárd

Pintér Sándor közölte, már múlt héten voltak arról információik, hogy illegális bevándorlók több helyen megkísérlik a törvénytelen behatolást Magyarországra. A hajnali áttörési kísérlet ezt alátámasztotta, a rendőrség azonban erre felkészült, és bebizonyosodott: senki nem tud Magyarország területére észrevétlenül átjutni – mondta a belügyminiszter.

Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója elmondta, illegális migránsok hétfőn csoportosan két hullámban, 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 30-kor erőszakosan kíséreltek meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 átkelőhelynél. Hozzátette: a rendőrök négy embert elfogtak, bűnügyi őrizetbe vették őket.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt hangsúlyozta, hogy a szerb-magyar államhatár komoly nyomás alatt áll, januárban eddig 3400-an kíséreltek meg Magyarországra bejutni.

Forrás: MTI, Index

Itthon - 2020. October 30., 18:55
Magyarország vörös besorolást kapott Ukrajnától
Itthon - 2020. October 30., 23:51
Szakadt az ellenzéki összefogás Egerben
Itthon - 2020. October 30., 22:58
Legyőzte a koronavírust a fideszes polgármester

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Vajon mennyibe került a statiszták bére a magyar állampolgároknak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Andy most forog a sírjában! Hát milyen rendezés ez..:)
terlasz
Érdekes volt a statisztaválogatás, a jelmeztervezőnek szegényes a fantáziája. Kubatov jól dolgozott: egy stadion teljes közönségét sikerült beszerveznie.
nezelodo
@terlasz: Most telefonált egy vagyonőr a Klubrádióba, és elmondta a vagyonőrök törvénysértők, nem lőhettek volna, csak a határbódét őrizhették volna, annak ellenére, hogy a határ őrizetlen volt. Letartóztatták őket jogtalan fegyverhasználatért, mert a statiszták sem használtak fegyvert, ők pedig igen?!
A határőr parancsnok már a hadbíróságon van-e amiért nem őriztette azt az áttörhetetlen államhatárt?
A kerítésépítők ellen megindult-e az eljárás amiatt, hogy milliárdokért csibehálót raktak fel migránsok ellen, amit félkézzel letépett egy kezdő ripacs?
Ki a főrendezője ennek a szánalmas performance-nak, ideje hogy ő legyen a Nemzeti főrendezője!
colibri
@nezelodo: Áááá, nem így volt, ahogy írod... Nem olvastad Pintér belügyér mit nyilatkozott? Sikeresen megvédték a röszkei határt, visszaverték a migránsok támadását...
Mirabilis
És ki volt az operatőr, aki filmezett végig a kerítéstől onnan - és nem értesítette a biztonsági vagy ki a fasz őröket?
ittott
Már 80-an vannak. idézem a kormányszóvivőt "Kedd hajnalban mintegy 80 férfi megpróbált erőszakosan áttörni Magyarország déli határán, de a magyar hatóságok többségüket feltartóztatták, elriasztották"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.