Tegyen le a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről a kormány! – erre szólított fel pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, oktatási és kulturális kabinetjének vezetője.

A Jobbik se költöztetné a Természettudományi Múzeumot Debrecenbe

Az ellenzéki politikus szerint a költözetés hatalmas károkat okozna a gyűjteményben, a vidéki helyszín pedig a látogatószám jelentős csökkenésével járna, ugyanakkor lehetetlenné tenné, hogy egyben maradjon a két külön helyszínen működő kutatócsapat.

Ezzel a lépéssel alapvetően negatív irányba mozdulna el ennek a nagyon fontos múzeumnak a sorsa – összegezte álláspontját Brenner Koloman.

Hangsúlyozta: fontos volna, hogy végre megfelelő finanszírozást kapjanak a vidéki múzeumok a "kultúra- és tudásellenes" kormányzattól.

Azt is megemlítette: a Természettudományi Múzeum jelenlegi helyzetét sem látják optimálisnak, példaként említve, hogy megalázóan alacsony bért fizetnek a nemzeti kultúra pótolhatatlan kincseit kezelő szakembereknek.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Mert ők a cigányok költöztetésével vannak elfoglalva...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: A fidesz meg a keresztényüldözéssel van elfoglalva. A pap urak saját bankszámlájukat hizlalják a kormány egyházaknak juttatott támogatásaiból. Ők sajnos még nem ismerik a bölcs zsidó mondást "Halotti ruhán nincs zseb és a
koporsón nincs csomagtartó."
silber13
A kormánynak gőze sincs egy múzeum költöztetéséről de nem is érdekli őket! Kell ahely valakinekvagy valakiknek. Hoyg közben szarrá meg egy értékes gyűjtemény?? Ugyan kérem!! Kit érdekel ilyen semmiség!!!
ómió
Nem kéne tán kiutálni és bolsivárosilag mindennek keresztbe tenni, efftársak!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Dehogy nem tudják, már vége annak az időknek, hogy a halottat vagyonával temessék, amúgy a zsidóknál az nem is volt szokás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.