Népszerű magyar képzőművész állít emléket a politikus szerelmi életének.

Festmény készül Borkai Zsolt szerelmi kalandjairól

DrMáriás festőművész közéleti portrékat szokott készíteni, a magyar politikusokat ütköztetve a művészettörténet nagy alkotóinak stílusával. Műveit már évek óta sorra készíti a művész.

Nemrég a Magyar Narancsnak adott interjút drMáriás, leszögezvén, hogy csupán ihleteit jeleníti meg a vásznon, nem az eladás miatt festi azokat. Az persze mindig jó érzéssel tölti el, hogy ha valakinek megtetszik az általa festet humoros festménye. Hasonlóképp tett Karácsony Gergely és Kósa Lajos is, akik már korábban vásároltak tőle.

A művész azt is megemlítette, hogy min dolgozik jelenleg...

„Most épp egy Borkai-festmény készül, ahol szerelmi bánatát jelenítem meg a nagy csatán túl egy George Grosz-i jelenetben mindazokkal az attribútumokkal, amelyek ehhez kötődhetnek: süllyedő hajó, néhány aranyrúd és az esetleges öngyilkossághoz szükséges dolgok az alkoholtól a pisztolyig”

- árulta el drMáriás.

Forrás: Blikk/Magyar Narancs

Kép: Wikimedia Commons

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@csipetke: mint az utóbbi 10 év,kettö leg fontosabb momentuma a helló röfi után?
szerintem meg is zenésítik és kötelezö olvasmány lesz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Eladott Ország: Kicsit mozgasd át a derekad és neked is menni fog!
w3.csodacsiga.hu/krinya//majom.jpg
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 15:56; Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Nagy kár, hogy anyád nem a WC-re ült amikor megszülettél, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna, te rohadt szarházi faszszopó fideszes gerinctelen patkány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.