A magyar konzulok a világ minden táján továbbra is segítenek a bajba került állampolgároknak.

Hat magyar állampolgár hagyhatta el a koronavírus miatt elrendelt karanténokat szombaton a világ különböző pontjain

– közölte Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető szombati bejegyzésében az áll, a tenerifei szállodában tartózkodó két család tesztje negatív lett, így ők a hajnali órákban már visszautaztak Magyarországra.

Szijjártó Péter: hat magyar hagyhatta el a karantént a világ különböző pontjain

Hasonló a helyzet a csütörtökön Brazíliában vizsgált magyar nővel, akinél szintén kizárták a fertőzést, ezért távozhatott a kórházból.

Kiemelte,

a magyar konzulok a világ minden táján továbbra is folyamatosan nyomon követik az eseményeket és segítenek a bajba került állampolgároknak.

Közölte, most egy Szingapúr felé tartó turistahajóra figyelnek, amely – fedélzetén négy magyar állampolgárral – nem kapott kikötési engedélyt sem Malajzia, sem Thaiföld partjainál koronavírus gyanúja miatt.

A fedélzeten lévők jól vannak, tünetmentesek és minden lehetséges segítséget meg fognak kapni a szingapúri nagykövetségtől – írta Szijjártó Péter.

Cikk- és címlapkép: MTI/KKM/Borsos Mátyás

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Csak az kapta el a vírust akiket ők regisztrálnak, ezért bezáratták a laborokat, és csak a külföldiekről beszélnek, vagy akik külföldön tartózkodva kapták el a vírust .A hazai betegekről nem hajlandóak tudomást venni. Úgy tesznek mintha lebombázták volna a magyar egészségügyi rendszert. Az oroszok kegyeit keresve üldözik kirabolják a lakosságot.
namihami
Nehogy az legyen a vége a honi médiában, hogy a kiengedésük is a kiváló orbáni/szijjártói külpolitika eredményeként vált lehetségessé.
Bár túl nagy meglepetést nem is okozna. Tőlük...
simmering73
Szlovákia felfüggeszti az összes repülőjáratát Olaszországgal. Nálunk meg jönnek mennek a repülők.
Cicamama55
Hála Istennek! Én azt érzem, sokkal határozottabban, felkészültebben kezelik ezt a problémát külföldön, mint idehaza...Sokszor ellentmondásos, olykor bizonytalan hírközlés okozhatja ezt nálam.
SystemError
Csirkeszar már vagy 20 éve töltbe fontos politikai pozicíókat, de még mindig ezen a nagyfiúságát bizonygató komoly, mély hangon próbál beszélni, ami finoman szólva is stílusidegen tőle.

Egy nyomi csirkeszar vagy Petike!
tudode
Hogy kerül a tarajos gőte a koronavírus asztalára!
.
Meghallgatva az operatív törzs mai beszámolóját is, azt a következtetés vonható le, hogy elegendő lenne Szlávik dr. beszámolója, helyszíni beszámoló a többiek tájékoztatója helyett HIRDETMÉNYBEN kellene az állampolgári kötelmeket kiragasztani, vagy mit csinálni, annak érdekében, hogy azok az állampolgárok is tudomást szerezzenek, hogy mi a kötelmeik járvány idején, esetleg angol nyelven is
.
hvg.hu/itthon/20200307_koronavirus_karanten_irani_allampolgarok_budapest
.
Annál is inkább, mert az idő pénz, és hasznosabb lenne, ha az operatív tagok inkább végeznék a gyakorlati munkájukat ahelyett, hogy ez a színpadias beszámolótatás, mert őfélesége aszonta, ne rabolja az idejüket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.