Ez vérből, már pár perc alatt kimutatja  a vírust.

A jövő héten érkezik hozzánk egy új, azonnal eredményt mutató termék, a Screen Italia nevű olasz egészségügyi cég koronavírus gyorstesztje

- tudta meg a 24.hu. A forgalmazó BIO-KASZTEL kft. ügyvezetője, Barta Judit a lapnak a gyorstesztről elmondta:

Egy csepp vérből mutatja ki a vírus hatására a szervezetben termelődő ellenanyag jelenlétét, a fertőzöttséget követő ötödik-hatodik nap után ad biztos eredményt, a kiértékeléséhez egészségügyi szaktudás szükséges.

A tesztcsík darabja nettó 3900 forintba kerül.

Barta Judit hozzátette:

a kórházaknak, magánklinikáknak, laboroknak szállítanak majd a gyorstesztből, valamint számos magyarországi multicégtől, köztük több ezer főt foglalkoztató gyárakból vannak megrendeléseik.

Egyébként három napja magánúton is lehet korona vírus tesztet végeztetni a Mikromikomed Lab-ban.

A mintavétel háromezer forint, a további vizsgálatokért, leletezésért huszonnyolcezer forintot kérnek el, a kiszállás díja tizenötezer forint

— írta meg az Mfor.hu.

A lap szerint míg a Dél-Pesti Centrumkórházban csak akkor végeznek koronavírus-tesztet, ha azt az orvosok indokoltnak látják, a Mikromikomed laboratóriumaiban bármikor kérhető a vírusra való szűrés. A páciens a laboratóriumtól egy napon belül megkapja az eredményt. Aki nem tud vagy nem akar bemenni, kiszállást is lehet kérni, már 2-3 gépkocsival is ki tudnak menni, benne olyan személyzettel, aki infektológiában jártas – teszi hozzá a lap.

Forrás: 24.hu, Mfor.hu

Címlapkép: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
" Az egészség nem üzlet"- mondá az egyszervolt ellenzéki pártvezér. Dehogynem- az állami laborok nem végezhetenek teszteket- egyetlen kivétellel a Szt.László kórházban- menjen a páciens a magánlaborokba, ott elvégzik jó pénzért. A jó qrva anyjukat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
" Az egészség nem üzlet"- mondá az egyszervolt ellenzéki pártvezér. Dehogynem- az állami laborok nem végezhetenek teszteket- egyetlen kivétellel a Szt.László kórházban- menjen a páciens a magánlaborokba, ott elvégzik jó pénzért. A jó qrva anyjukat!
kissé felnőttem
na kérem tetszik olvasni pénzért bárkinek bármit hát ide jutottunk akkor erre elmegy a nyugdij ? vagy a nyugdijas ? tb persze vonták erre már nem tellik ám. orbán rendszer bomlódik a pedagógusnak bér nem jár kormánytagnak képviselőnek igen? hát ne már. ki dolgozik itt? és ki csavarog? ki csak dumál?
csak úgy....
az összeget tekintve, több ezer magyarnak föladták a leckét! teszteltessem magam és dögöljek éhen, vagy ne teszteltessem magam ...
görbetükör
Frederick Banting, az inzulin feltalálója egy dollárért adta el a szabadalmi jogát. Orvosként az volt a véleménye, hogy etikátlan olyanból profitot szerezni, ami emberéletet ment meg. Az inzulin azóta drága lett és van, ahol meg sem tudják fizetni.
Ja, meg az etikus orvos, illetve gyógyszer forgalmazó igencsak hiánycikk...
relatív
@kereső: A ' korona vírusra ' tesztelni csak erős indok alapján - vírusra utaló, erős lázas közérzet estén - van értelme. Egészséges (?) , vagy csak megfázásos tünet, vagy csak úgy nem indokolja a tesztet !!!

Legyünk kissé felemelkedettebbek, és csak az értelmes reagálás határán túl tegyünk hiábavaló, értelmetlen , vagy buta dolgokat.
Jozefina
Bravó, szégyen, hogy ebből is csak meggazdagodnak jó páran!!!
kereső
@relatív: Addig meg had fertőzzön égbe-világba. Aztán majd úgy jár, mint az a beteg- aki bejelentkezett tesztre. hazaküldték mert nem voltak tünetei, megfertőzte az idős édesapját- aki válságos állapotban van, és most őt vádolják e miatt.
vacsi
@csak úgy...: Szerintem ne teszteltesse magát senki. Ha eszik, azzal az immunrendszerét erősíti, a teszteléssel meg semmire sem megy. Hiába tudja, hogy beteg, ettől még nem jut kórházba - és az is lehet, hogy nem is kell oda mennie, simán átvészeli. Egyébként azon gondolkodom, hogy ha valakiről kiderül, hogy a teszt szerint nem beteg, nagy boldogan hazamegy, és két nap múlva pl. megfertőződik?
Béla333
Na most meg ez a gyorsteszt. Így aztán hiába sunnyognak a kórházban, hogy kinél miért NEM végzik el a koronateszt vizsgálatot. Ez az engedetlen magyar majd fogja magát és elvégezteti ezzel a gyorsteszttel. Ez után, ha lobogtatja valaki a gyorsteszt eredményét, már nehéz lesz megtagadni a kórházban a hivatalos vizsgálatot.
Bár egy jó Fideszes minden parancsot teljesít...
Málna
@kereső: Ha van a vírusra jellemző tüneted, akkor elvégzik rajtad a tesztet. Ha nincs, akkor meg minek tesztet csináltatni? Ilyen alapon mindenkin kellene. Ráadásul hiába negatít a teszt, az még nem jelenti, hogy nem vagy már fertőzött vagy holnap nem leszel az.
kereső
@Málna: Ezt mind értem, de ha valaki- sokan-olyan területről érkezett haza, ahol már a járvány magasabb fokozatba kapcsolt, és valamiért szükségét érzi- mer bár orvosilag lehet, hogy még! tünetmentes, de rossz a közérzete- akkor miért is utasitják el? Minél több tesztet végeznek, annál kiszűrhetőbb a fertőzött. Ez szerintem most nem a spórolás ideje.Akiket eddig elutasitottak, azokról kiderült, hogy mégis fertőzöttek- hazaküldték őket, és fertőztek. Ezek majd még csak ezek után "lesznek "betegek- és ők is fertőznek mindaddig, amig meg nem jelennek a tünetek. Alattomos egy virus az biztos.
Málna
@kereső: Aki nem érzi jól magát, de még nem egyértelműek a tünetei, az vonuljon önként karanténba. Hívja a háziorvosát, és majd ő eldönti, hogy mi legyen a következő lépés. Nem lehet mindenkit kiszűrni, a fiatalok tünet nélkül fognak fertőzni. Egyetlen megoldás, hogy az idősek otthon maradnak. Mint 80 éves barátnőm, aki még dolgozik, rendkívül aktív, de most ki se fog mozdulni otthonról a következő hetekben, bevásárolni is én fogok neki. Csak beadom majd az árut, addig is szájmaszkot teszek fel, hogy meg ne fertőzzem. Nincs más megoldás.
polar450
Jó reggelt rezsim!
Elég lesz az is, ha karácsonyra alkalmazható...ne kapkodjatok!
terlasz
@Málna: "a fiatalok tünet nélkül fognak fertőzni" Logikus, amit írsz, de ennél a mondatnál megbicsaklik.
terlasz
Így kell ezt csinálni fidesz módra: tartsd fenn az egészségügyet, de ha bajba kerülsz, akkor majd a csókosok magánklinikái megoldják súlyos pénzekért. Pusztulj, ha nincs miből fizetni, mert annyit is érsz!
Yoda69
Akkor ez nem TB-re megy? 1 fore a gyorsteszt 50e Ft korul lesz.
vacsi
@kereső: Akik külföldről - pl. Olaszországból - hazajöttek, az itthoniak életét kockáztatták!
Málna
@terlasz: Nem kell fizetned semmiért. Ha beteg leszel, ellátnak téges is. Már amennyire lehetséges persze, egy vírussal szemben túl sok mindent nem tudnak tenni. Ezért hangsúlyozzák a megelőzést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.