Ez vérből, már pár perc alatt kimutatja  a vírust.

A jövő héten érkezik hozzánk egy új, azonnal eredményt mutató termék, a Screen Italia nevű olasz egészségügyi cég koronavírus gyorstesztje

- tudta meg a 24.hu. A forgalmazó BIO-KASZTEL kft. ügyvezetője, Barta Judit a lapnak a gyorstesztről elmondta:

Egy csepp vérből mutatja ki a vírus hatására a szervezetben termelődő ellenanyag jelenlétét, a fertőzöttséget követő ötödik-hatodik nap után ad biztos eredményt, a kiértékeléséhez egészségügyi szaktudás szükséges.

A tesztcsík darabja nettó 3900 forintba kerül.

Barta Judit hozzátette:

a kórházaknak, magánklinikáknak, laboroknak szállítanak majd a gyorstesztből, valamint számos magyarországi multicégtől, köztük több ezer főt foglalkoztató gyárakból vannak megrendeléseik.

Egyébként három napja magánúton is lehet korona vírus tesztet végeztetni a Mikromikomed Lab-ban.

A mintavétel háromezer forint, a további vizsgálatokért, leletezésért huszonnyolcezer forintot kérnek el, a kiszállás díja tizenötezer forint

— írta meg az Mfor.hu.

A lap szerint míg a Dél-Pesti Centrumkórházban csak akkor végeznek koronavírus-tesztet, ha azt az orvosok indokoltnak látják, a Mikromikomed laboratóriumaiban bármikor kérhető a vírusra való szűrés. A páciens a laboratóriumtól egy napon belül megkapja az eredményt. Aki nem tud vagy nem akar bemenni, kiszállást is lehet kérni, már 2-3 gépkocsival is ki tudnak menni, benne olyan személyzettel, aki infektológiában jártas – teszi hozzá a lap.

Forrás: 24.hu, Mfor.hu

Címlapkép: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
" Az egészség nem üzlet"- mondá az egyszervolt ellenzéki pártvezér. Dehogynem- az állami laborok nem végezhetenek teszteket- egyetlen kivétellel a Szt.László kórházban- menjen a páciens a magánlaborokba, ott elvégzik jó pénzért. A jó qrva anyjukat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
polar450
Jó reggelt rezsim!
Elég lesz az is, ha karácsonyra alkalmazható...ne kapkodjatok!
terlasz
@Málna: "a fiatalok tünet nélkül fognak fertőzni" Logikus, amit írsz, de ennél a mondatnál megbicsaklik.
terlasz
Így kell ezt csinálni fidesz módra: tartsd fenn az egészségügyet, de ha bajba kerülsz, akkor majd a csókosok magánklinikái megoldják súlyos pénzekért. Pusztulj, ha nincs miből fizetni, mert annyit is érsz!
Yoda69
Akkor ez nem TB-re megy? 1 fore a gyorsteszt 50e Ft korul lesz.
vacsi
@kereső: Akik külföldről - pl. Olaszországból - hazajöttek, az itthoniak életét kockáztatták!
Málna
@terlasz: Nem kell fizetned semmiért. Ha beteg leszel, ellátnak téges is. Már amennyire lehetséges persze, egy vírussal szemben túl sok mindent nem tudnak tenni. Ezért hangsúlyozzák a megelőzést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.