Az Index információ szerint a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumba jár az egyik koronavírussal fertőzött nő gyereke. A lap birtokába jutott levél szerint az iskola vezetője kifejezetten kéri a szülőket, hogy "a sajtót ne értesítsék a történtekről". Az ügyben az ATV Híradója megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot is, amely válaszában közölte, hogy valóban a Toldyról van szó. Ezt az illetékes budavári önkormányzat is megerősítette. 

A 444.hu írta meg reggel, hogy egy budapesti gimnáziumba járó tanuló édesanyja koronavírussal fertőződött meg, és a lap szerint a kétségbeesett szülők az állami szervektől, intézményektől semmilyen segítséget nem kapnak. A 17-18 éves gyerekek csütörtökön, a tanítás közepén mentek haza az iskolából, mert az egyik osztálytársuk angolórán megtudta, hogy az édesanyja koronavírusos. A család azonnal jelezte a fejleményt az iskolának, de senkinek sem állt módjában intézkedni – írta meg a 444. 

Az Index időközben péntek délutánra kiderítette, hogy a szóban forgó intézmény a Toldy Ferenc Gimnázium. Megszerezték a gimnázium igazgatójának levelét is, amit az üggyel kapcsolatban a szülőknek írt.

Tájékoztatom Önöket, hogy gimnáziumunk egyik tanulójának közeli hozzátartozójánál tegnap koronavírus fertőzést diagnosztizáltak. A tanuló elhagyta az iskolát, az illetékes szervek vizsgálják a fertőzés körülményeit, amiként a beteg hozzátartozóit is. Nincs arról tudomásunk, hogy az érintett tanuló vagy bármely toldys tanuló vagy dolgozó fertőzött lenne; amiként az ország egyetlen iskolájában sincs még egyetlen igazolt tanulói megbetegedés sem

– így kezdődik az az e-mail, amit a budapesti Toldy gimnázium igazgatója küldött ki a szülőknek péntek reggel az Index birtokába jutott levél szerint.

A levélből a lap szerint kiderül az is, hogy a gimnázium vezetője kifejezetten kéri a szülőket, hogy a sajtót ne értesítsék a történtekről.

Felhívom továbbá a figyelmüket arra is, hogy a fenti információk nem a sajtó és a széles közvélemény, hanem kizárólag a toldys szülők számára adom

– írta a levelében az igazgató az Index szerint.

A lap szerint az igazgató a levélben hangsúlyozza, hogy mindent megtesznek a fertőzés elkerülése érdekében, "tegnap osztályfőnöki órákon hívtuk fel a tanulók figyelmét az óvatossági szabályokra, illetve rendszeresen fertőtlenítünk, naponta többször tisztítjuk az épület sokak által érintett felületeit (kilincsek, csapok, tanulói asztalok stb.)". Az igazgató arra kért a szülőket, segítsenek abban, hogy "a tanulóink ne essenek kétségbe, ugyanakkor körültekintően, a fertőzési lehetőségeket csökkentve felelősen és óvatosan járjanak el".

Bár az Index szerint már csütörtökön tudott az iskola vezetése az ügyről, a szülőket csak péntek reggel tájékoztatták erről, ekkor küldte ki az igazgató a levelet. Csütörtök este is írt a vezetés egy e-mailt a szülőknek, de abban nem tettek említést a koronavírusos szülőről. Ebben egyebek mellett azt kérték, hogy ha a gyermek, vagy szüleik, testvéreik közül valaki az elmúlt napokban vagy ezután külföldről érkezik haza, a tanuló két hétig ne látogassa az iskolát.

Azt is kérték, hogy a tanulók "lehetőség szerint" ne utazzanak külföldre, vagy ha elutaztak, két hétig ne menjenek iskolába.

Az illetékes budavári önkormányzat péntek délután azt írta a Facebookon az esettel kapcsolatban: 

Az I. kerületi Toldy Ferenc Gimnázium egyik tanulójának az édesanyja a koronavírus egyik fertőzöttje.

A Budavári Önkormányzat és a Tankerület szorosan együttműködik a helyzet kezelésében.

A Népegészségügy vizsgálja, ki lehetett a tanulóval kapcsolatban. Tudomásunk szerint a tanuló egy hete nem volt kapcsolatban az édesanyjával.

Az iskolaépületet fertőtlenítjük, a szükséges személyi fertőtlenítő szerek rendelkezésre állnak.

Az ügyben az ATV Híradója megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot is, amely válaszában közölte, hogy

valóban a Toldyról van szó.

A KTK azt írja, hogy az illetékes tisztifőorvos tegnap már intézkedett, a szoros kapcsolatnak számító gyermek esetében a szükséges eljárást megtette, a gyermek 14 napos járványügyi megfigyelése a Dél-Pesti Centrumkórházban elkezdődött, a gyermek egyébként tünetmentes.

A gimnázium egyéb látogatói (pl. diákok, tanárok) tekintetében semmilyen járványügyi intézkedés nem vált szükségessé

- állítja a KTK.

A kerületi tisztifőorvos a tegnapi napon tájékoztatta a tankerületi igazgatót és a gimnázium igazgatóját is, megnyugtatta őket, hogy teendőjük nincs.

Az Index úgy tudja, a Toldy Gimnáziumban tanuló diák koronavírussal diagnosztizált édesanyja az a beteg, akit napokig védőfelszerelés nélkül kezeltek a János kórházban, amiről ITT írtunk.

Forrás: Index, 24.hu, 444, ATV

Címlapkép: GoogleMaps

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Pálinkás Pál:biztonsági okokból nem vegyült a nép közé,persze neki nincs TEKe.
Pálinkás Pál
"Kérdésre válaszolva Lakatos elmondta, hogy ő bízik a járványügyi szakemberekben, ezért ha ők úgy ítélték meg, hogy a Szent János kórházban is járt koronavírusos nő fiának kontaktjait annak ellenére sem szűrik majd, hogy a fiú karanténba került, akkor ez a jó döntés."
Nos...ennyire komoly a járvány??? Hogy egy bizonyítottan fertőzött fiát karanténba zárják, de akikkel érintkezett azokat még szűrni sem szűrik??? Mindenki azt gondol amit akar!!!
kereső
A János kórház egyik dolgozója- ahol először ápolták a hölgyet,tüdőgyullladással védőfelszerelés nélkül- kórházi karanténba került. Nagyon olcsón mérik az emberéletet orbán Magyarországán.
Lepényleső
Ezek már ha akarnának,igazat mondani akkor sem tudnának,hazugságot hazugságra halmoznak,
melyeket takargatni hazugságokkal próbálnak? Undormány amit ezek itt most is összehazudoznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.