A fővárosi önkormányzat körülbelül 35 ezer védőmaszkot oszt szét a szociális ágazatban dolgozóknak és ingyenessé teszi a parkolást a budapesti kórházak dolgozóinak – jelentette be a főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergelyék 35 ezer védőmaszkot osztanak a szociális ágazatban dolgozóknak

Karácsony Gergely a közzétett videójában elmondta, levélben fordult a fővárosi kórházak vezetőihez, hogy írják össze, kik azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a munkájában segítséget jelentene az ingyenes parkolás.

Hangsúlyozta: tovább dolgoznak azért, hogy még több védőfelszerelést biztosíthassanak mind a fővárosnak, mind a kerületeknek.

A Főpolgármesteri Hivatal közleményben tudatta, hogy az ingyenes parkolási engedélyt kórházi dolgozóknak az összegyűjtött forgalmi rendszámok alapján a fővárosi önkormányzat a kerületekkel együttműködve adja majd ki.

Közölték azt is, hogy a beszerezett védőmaszkokat nemcsak a fővárosi önkormányzat szociális intézményeibe, hanem a kerületekhez is eljuttatták hétfőn a korábban felmért igények alapján.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
A kormány figyelmébe: Így is lehetett volna intézni a védekezést minden duma és mellébeszélés helyett!!!
vitriol
A kormány figyelmébe: Így is lehetett volna intézni a védekezést minden duma és mellébeszélés helyett!!!
peterkelemen
Azért egyvalamit tisztázzunk: a védőmasz nem véd meg a vírustól. a szájvédőmaszk segítségével csak csökkentheti a már fertőzött személy, hogy ne adja tovább a fertőzést, de teljesen nem akadályozhatja meg.
jesz
na végre...ez már jelent valamit. A kormánytagok mikor osztogatják az egészségügy, vagy a közlekedés dolgozóinak az ingyen maszkot?

Az ellenzék pedig ott állhatna a piacok, látogatottabb plázák bejáratánál, és osztogatnák a betérőknek a maszkot. Természetesen előtte már minden eladónak adtak az ingyenes maszkból.
Gyütt Mönt
@peterkelemen: de ad bizonyos fokú védelmet, mivel a vírus általában porhoz tapadva jut be a szervezetbe. Arról nem is beszélve hogy nem nyúlsz az arcodhoz.
ómió
Magának is adott ingyenparkolást Karigeri?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.