Orbán a parlamentben beszélt arról, hogy ez valószínűleg nem is lenne lehetséges.

Orbán Viktor a kijárási tilalomról beszélt – ezt mondta

Jakab Péter, a Jobbik elnöke vetette fel a témát, ami az utóbbi napokban sokakban felmerült már: mikor lesz, illetve lehet-e egyáltalán kijárási tilalom Magyarországon?

„Be kell vezetni a kijárási tilalmat, miniszterelnök úr, nem lehet tovább várni ezzel. A holnap áldozatait ma lehet megmenteni”

– így fogalmazott Jakab, amire a miniszterelnök válaszolt is. Orbán Viktor szerint a teljes kijárási tilalom, túl azon, hogy nem kívánatos, valószínűleg nem is lehetséges. Esetleg arról lehet vitatkozni és gondolkodni, hogy ha mégis lesz, milyen fajtájú legyen.

Kijárási tilalom bevetésekor egyébként gyakorlatilag senki nem tartózkodhat az utcán, illetve közterületen. Aki mégis, az csak külön engedéllyel teheti mindezt.

Forrás: Blikk

Kép: Orbán Viktor/Facebook

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nyilván már mindenki érti, hogy a vírus vagy gyors lefolyású és akkor kiüti az egészségügyet, ami miatt többen halnak meg vagy lassabb és akkor nem terheli annyira az EÜ-t. Többen jutnak ellátáshoz, de nyílván ez többe kerül.

Elég egyértelmű, hogy Viktor mit választott az eleje óta!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Addig, amíg őfélesége "keccsől", mintha kukac lenne a kimenetében, szó se lehet róla!
SystemError
Nyilván már mindenki érti, hogy a vírus vagy gyors lefolyású és akkor kiüti az egészségügyet, ami miatt többen halnak meg vagy lassabb és akkor nem terheli annyira az EÜ-t. Többen jutnak ellátáshoz, de nyílván ez többe kerül.

Elég egyértelmű, hogy Viktor mit választott az eleje óta!
Nessy
@SystemError: Jelen állapotában az egészségügyet kiütni nem nagy kihívás! Ennél kevesebb is elég hozzá! Még pár hét, és az ellátó személyzet nagy része kidől! Na, akkor borul minden!
csak úgy....
ez a viktor egy bolygó hollandi ,aki szeret utazni! szerintem öt köne küldeni kínába maszkért és nem az ópiumos tomit...
Yoda69
orbán sorozatos hibái miatt a koronavirus elleni harcban magyarok százai, há nem ezrei fognak odaveszni. Igaz horti is simán leírt 200 ezer magyar katonát csak hogy hitler seggét nyalhassa.
Ezeket a mocskos nacikat lampavasra kell akasztani.
Csizmás Kond
Ritkán látni ennyi egyoldalú embert egyhelyen mint akik itt folyton csak orbánoznak meg rágják a szart. Ha a világ okosabb lenne ma nem volna ez a járvány és Magyarországnál sokkal fejlettebb államokat hozott sokkal kellemetlenebb helyzetbe a vírus csak nálunk a takonybanda a nyápic vannyogásánál nem tud egyebet.
A kijárási tilalom épp az ilyen szarházi nayfogoknak lenne a veszte mert folyton azon bőgnek hogy se pénzük se munkahelyük ...hogy a picsába akarnák túlélni ha csak a síró-rívó kipofájuk van még meg ?
nevemnick
@Csizmás Kond: szerintem inkább a 133 bátor, a te szavaddal élve: ,,szarházi" majd sikong, jajong egy-két hét múlva, amikor rájön, hogy lett volna idő a felkészülésre, és nem két héttel ezelőtt kellett volna kapkodni a ,,nincs" után.
Ennyi.
Csizmás Kond
@nevemnick: A felkészülést miért nem kéred számon azoktol akik ma is akadékoskodnak, akik későre zárták le a határt akik ma is azt makogják hogy nincs is baj ?
nevemnick
@Csizmás Kond: te nem vagy ilyen! Hülyeségeket írsz? Igen! Nem az ellenzéken múlt, hogy a főnökötök elutasította az ellenzék javaslatait, majd később adott ,,parancsot" a határ lezárására, az iskolák stb részleges bezárására, és a védekezési eszközök késői beszerzésére. Sajnos, már akkor is a korlátlan hatalom megszerzése járt az eszében, ami nem elfogadható Magyarország nem kormánypárti lakosainak többségének.
Csizmás Kond
@nevemnick: Neharagudj de nem értelek...hogy az ellenzék előbb akarta lezárni a határt ???...kérlek idézz egy eről szóló akármit.
verőce21
Hálát adhatunk a Mennyei segítőnknek, hogy éppen most ezt a Kormányt kaphattuk!
Dr. Miniszterelnök Úr tudja, hogyan kell ezt a védekezést csinálni!
csipetke
A puhos megvárja,még a fél ország kidöglik,aztán majd észbekap (talán).Mint ahogy a védőfelszereléseket is késve kezdte intézni.Nincs még egy olyan ország,ahol az egészségügyisek a közösségi oldalakon kunyeráltak védőcuccokat.A kormány (orbán) nyilatkozatai szerint minden van,maszk, kesztyű,fertőtlenítő.Két családtagom dolgozik pesti kiemelt kórházban,és két nappal ezelőttig semmi nem volt.Tegnap kezdték osztani a semmitse érő papírmaszkokat egyesével.Én már azt se hiszem,amit orbán kérdez.A lakhelyelhagyási tilalmat már be kellett volna vezetni
1magyar
A félelemnél nincs jobb kijárási tilalom, de éjszakára megérné.
Csizmás Kond
...kijárási tilalom...nakéremszépen épp ma beszéltem egy nagyonjó erdélyi ismerőssel akiknél már bevezették a kijárási tílalmat. Szóval az aki engedély nélkül kóricál azt büntetik biszont van egy olyan kiskapú amely megengedi a saját kezüleg írt önmaga számára szóló engedélyt, hogy elmehet vásátolni, orvoshoz mehet, segíthet másokon stb...szóval ami egy jónagy pofon a szarnak, mert milyen engedély az amelyiket valaki a saját szakállára és számára írhat ?
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
El sem olvasom mit mondott, mert nem érdekel. Két hete be kellett volna vezetni országosan a teljes karantént! Kivéve a létfontosságú élelmiszer ellátást és egészségügyet.
Mellesleg mindkét iparág dolgozóinak AZONNALI minimum 300%-os béremelés, valamennyire arányban az általuk vállalt veszéllyel!!!
SystemError
@Nessy: Az az egy szerencséje van az országnak szerintem, hogy annyira rossz az EÜ helyzete, hogy eleve azzal számol mindenki, hogy odáig el se jusson, mert az a vég.. Én is ezzel győztem meg anyámat, hogy alapvetően nem a betegségbe hal bele, hanem abba, hogy egy raktárból átalakított hullasoron kell majd várnia, hogy kihalásos alapon haldokolhasson a gépen. Tudom kicsit durva, de ilyen helyzetben a kegyes hazugságok nagy felelőtlenségek...

Mint mindig az EÜ dolgozók jóérzése és jó realitásérzékű felelős önkéntesek visznek ki minket ebből A fejlett társadalmakban alap ez a védőháló és azt hiszi mindenki, hogy korlátlan és eszébe nem jutna segíteni magától, mert azt hiszi mindenk ok. Sok helyen ez volt a baj, hogy azt hitték náluk ez nem történhet meg.. Tudom kicsit hülye logika, de ebben a koronában az is egy csalóka dolog, hogy nem erre tervezték az EÜ kapacitásokat és aki elhiszi, hogy elbírja ezt az EÜ külső segítség nélkül az meg fog lepődni, de akkor már késő... Nálunk szerintem kb annyi van mindenből, ami kell vagy kevesebb..:) Máshol legyen tartalékban +50...de az is sok esetben felesleges halmozás... Most 2x-4x-8x annyi kell...

Nálunk "szerencsére" ez a nyugodt EÜ védőháló nincs és soha nem is volt...Emiatt előbb jön a felismerés és nem várnak a sült galambra az emberek... :) Bízom benne, hogy ez a "félbalkáni" önállóság ment majd meg minket.. Szerintem, a fidesz maradék táborából most végképp eltűnt mindenki 10 IQ felett, mert most a saját viszonyában kell azt hallgatni, ami az ország valódi 2/3-nak minden nap.. Gondolom erősebb, hogy mi lesz nagyival, mint a kipcsák műsorgyártó zrt.
Nessy
@SystemError: Van egy rossz hírem! Tudom, hogy uncsi dolog lélegeztető gépről beszélni, de most kell! Eleve már a beszerelése is macerás. Ahány cég gyártja, annyiféle csatlakozással. És kell amihez csatlakoztatják! Azaz központi oxigén. Ahol az nincs, ott sok, sok oxigén palack, aminek mozgatásához, le - föl szereléséhez ember kell. A gép működését sem lehet álomtikárokra bízni, ahhoz képzett szakápolók, orvosok kellenek. Súlyosabb esetben gyógyszer pumpa, megfelelő gyógyszerek, monitor, amit 0 - 24-ben kell figyelni! Egy ember max. három monitort tud figyelni. Lehet többet is, csak ott már a beteg biztonságának a rovására mehet. És még sok minden! Lehet, hogy lesz gép, csak a további tárgyi és a mi még súlyosabb, személyi feltételek hiánya fog iszonyú problémát okozni. Igaz, ezt úgy sem tudjuk meg, mert a törzsi beszámoló csak és kizárólag sikerekről számolhat be!
Nessy
@Csizmás Kond: Olyan! Nem a kútba, csak a kávájára, és onnan belesöpörve.
Nessy
@Csizmás Kond: Ez most bölcs döntés! És ezt is, meg szigorúbb intézkedést is meghozhat a kormány, a miniszterelnök, a Tisztifőorvos az 1997 évi CLIV törvény alapján, amit anno még az I. Orbán kormány hozott, ami mindent értelmesen, világosan tartalmaz.
Ennek alapján az egész "felhatalmazási törvénynek" valami más célja is lehet, mint a járványügy?
Csizmás Kond
@Nessy: :))..ha a spekulációt is betíltanák az elhalálozási arány tízszeresére nőne...:))
Nessy
@Csizmás Kond: Ez így igaz! Hát még a logikus gondolkozást! :-)))
silber13
@verőce21: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
SystemError
@silber13: Nagyon kivan már a melójától az ember...:)
SystemError
@verőce21: "Hálát adhatunk a Mennyei segítőnknek, hogy éppen most ezt a Kormányt kaphattuk!
Dr. Miniszterelnök Úr tudja, hogyan kell ezt a védekezést csinálni!"

Kiadta a gyógyszerfüggő, hogy nem minden trollnak lesz meló mi? Ismered Bayer "meleg szarig benyalós" szövegét?;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.