Továbbra sem lassul a vírus terjedése.

Ezek a legfrissebb számok: 17-en meghaltak koronavírusban Magyarországon, a fertőzöttek száma is emelkedett

Meghalt újabb 17 krónikus beteg, és 82-vel nőtt, 1916-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 189-re emelkedett, 250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

A közlemény szerint 784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 61-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 959-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 46 353.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (971 ember) és Pest megyében (278) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (146), Győr-Moson-Sopron megye (63), Csongrád megye (57) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (52). A legkevesebb (13-13) fertőzött Heves és Békés megyében van Magyarországon.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Mónus

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Most csap le a kovetkezmenye hogy orbanek 10 evig hagytak lerohadni az egeszsegugyet, eluztek az orszagbol az orvosok es apolok nagy reszet. A magyar egeszsegugy alapjaiban nincs felkuszelve egy ilyen magnitudoju jarvanyra. Ehhez meg hozzajon orban es az operett torzs dilettans problem kezelese es maris nyakunkon a katszrofa. Ezt mar nem lehet Karacsony vagy Gyurcsany nyakaba varrni. Ez egyertelmuen a teljhatalmu orban bune es lakolni is fog erte. Elobb utobb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A rettegett olasz adatokat rövidesen túl szárnyaljuk. Nem kell ehhez nagy jóstehetség. Döbbenetesen nő a halálozás a fertőzések számához képest.
Yoda69
Most csap le a kovetkezmenye hogy orbanek 10 evig hagytak lerohadni az egeszsegugyet, eluztek az orszagbol az orvosok es apolok nagy reszet. A magyar egeszsegugy alapjaiban nincs felkuszelve egy ilyen magnitudoju jarvanyra. Ehhez meg hozzajon orban es az operett torzs dilettans problem kezelese es maris nyakunkon a katszrofa. Ezt mar nem lehet Karacsony vagy Gyurcsany nyakaba varrni. Ez egyertelmuen a teljhatalmu orban bune es lakolni is fog erte. Elobb utobb.
Rockxy
perszehogy emelkedik, mer a teszt kábé negyven százalékosan pontos.
de az nem lenne hír, a hír az, ami ijesztő.
verőce21
Semmi értelme ezeknek a napi "vízállásjelentéseknek". Ilyet csak mazochisták olvasnak, a lipsik pedig két kanállal zabálják ezeket a híreket! :)
cikicakk55
Ezekhez a halálozási adatokhoz adjuk hozzá azokat is,akiket pont a korona vírus miatti kórház kiürítések miatt zavartak haza. Otthon aztán vagy van,vagy nincs aki a beteget ellássa. legtöbb helyen ugye a szülőtartásra hivatkozva,valamelyik gyerek marad otthon(legtöbb gyerek már szintén 60 év körüli) akinek fogalma sincs,hogy is kell egy állandóan fekvő beteget ápolni. Nem véletlen,hogy ez egy szakma,amihez iskolát kell elvégezni,ami nem is annyira könnyű. A legnagyobb szeretet sem képes megadni azt amit egy nővér,vagy ápoló tud. Nos ezek a betegek(ha az adatok igazak,kb 30.000 ember) közül bizony a közeljövőben ha nem is közvetlen,de közvetve a korona vírus miatt fog meghalni. Ez pedig egyértelműen a Magyar kormány 10 éve tartó folyamatos lezüllesztésének oka az egészségügyben. érdekes,hogy más országokban a stadionokból kifejezetten jó ideiglenes kórházi fertőző részleget tudtak kialakítani. Minek ide a konténer kórház,mikor a kórházakat már tökre kiüresítették? Honnan szereznek bele személyzetet,mert,hogy a nővérek és az ápolók,már így is túlhajszoltak.
kereső
A SARS-CoV-2 vírussal fertőzöttek 80 százaléka otthon, lábon hordja ki a betegséget, vagyis kórházi ellátást nem igényel. 15 százalékuk bár kórházi ellátásra szorul, állapotuk nem olyan súlyos, míg a betegek öt százaléka kritikus állapotban intenzív osztályos ellátást igényel. Utóbbiak aránya kicsinek tűnik ugyan, de nem kevés betegről van szó: tízezer fertőzött esetén már ötszáz emberről beszélünk, és ők azok, akiket nagy eséllyel lélegeztetőgépre kell tenni. A koronavírus ugyanis kétoldali tüdőgyulladást okoz, és a fertőzöttek öt százalékénál olyan súlyos tüneteket idézhet elő.

Cecilia azt mondja, hogy 40% szorul kórházi ápolásra, ami megfelel az európai átlagnak.- ami az Európai adatokat ismerve- nem igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.