Minden feltétel adott, hogy május 4-től az érettségi vizsgákat – kizárólag írásban – biztonságos keretek között lebonyolítsák – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás: minden feltétel adott az érettségik biztonságos megtartásához
Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A miniszter hangsúlyozta: ez nem presztízskérdés, nem is politikai, hanem szakmai kérdés, ezért a kormány felhatalmazást adott Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárnak, hogy minden érintettel tárgyaljon, beleértve a szülői, diákszervezeteket, szakszervezeteket. Ezen szervezetek felelősségére is apellálva, véleményük ismeretében, nyugtassanak meg mindenkit, hogy az ország egy járványhelyzetben is képes az érettségi biztonsági lebonyolítására.

A köznevelési államtitkár – a kormány felhatalmazása alapján – ugyanakkor

szabadon dönthet, ha szükséges, hogy egy vagy két héttel halasszák el a vizsgákat

- jelezte a miniszter.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Se felesége se gyereke, de máséval könnyen veri a csalánt
Madácsi Pali
Miniszter úr! Hallott már a COVID19 járványról?
Nessy
@Madácsi Pali: Hogyne! Szépen felolvassa, amit előírnak neki! Gondolod, hogy van fogalma arról, hogy nem mindenki rendelkezik autóval, informatikai eszközökkel és a többivel, ami neki a millión felüli fizetéséből természetes? Mondani mindent lehet, aztán oldják meg!
SystemError
Se felesége se gyereke, de máséval könnyen veri a csalánt
Nyírfa
Miután ők a felelősségérzetről csak hallomásban értesültek, tapasztalat híján mindig a másokéra apellálnak, sőt, számon is kérik. Ha van olyan horror, aminek a blődségén már muszáj nevetni, akkor a magyar kormány komolyan előadott műsora, ebbe a műfajba tartozik.
Orbán Viktor virológus május 3-dikára prognosztizálja a korona tetőpontját, 4-én pedig tömegeket mozgatna meg egyszerre, egy időben, egy helyen az ország számos pontján.
Nekünk kell normálisnak lennünk, ha a magyar kormány nem beszámítható.
levarosbukta
Amúgy nem értem miért nem lehet megajánlani az eddigi jegyek alapján az érettségi jegyeket? Ha a diplomákat ki lehet adni nyelvvizsga nélkül úgy hogy nem kell bizonyítani hogy a delikvens tett erőfeszítéseket annak megszerzésére. Itt meg azért ott van a négy év munkája ami alapján lehetne érettségi bizonyítványt kapni. Aztán akinek nem felel meg a megajánlott jegy az érettségizzen a kiirt időben minden apelláta nélkül. Szerintem nagyságrendileg kevesebben mennének érettségizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.