Egy perc is elég, hogy áldozzunk a nemzetért, a nemzeti közösségekért – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában, ahol a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) májusban a nemzeti régiók védelméért indította aláírásgyűjtéséről beszélt.

A kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió kiemelten támogassa azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő területtől

- tette hozzá.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és az idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel, az Európai Bizottság közmeghallgatást tartson a témában.

Szili Katalin kiemelte: a petíciót már nemcsak a nemzetiregiok.eu oldalon, hanem az irdala.hu weboldalon is alá lehet írni.

A miniszterelnöki megbízott mindenkit arra kért, határon innen és túl, hogy segítse a nemzeti régiók védelméért indított kezdeményezést.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Te áruló! Most tagadtatok ki több millió embert a népből-nemzetből- a magyarságából. És akkor jössz te, az élősködő áruló- és szónokolsz , hogy "áldozzunk a nemzetért"- áldoztunk már , meg áldozunk mindennap.Nem perceket- hanem kemény milliárdokat, hogy ti sütkérezhessetek a "dicsőségben".Tőlem ne kérj semmiféle "idő" áldozatot- akik számára kéred, méltatlanná váltak az áldozatomra- nem egy perc, egyetlen lélegzetvételt sem áldozok rájuk. Költözzetek már oda-nekem nem fogtok hiányozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Vastag bőr. Az van ennek a nőnek az orcáján! Amolyan rinocérosz vastagságú...
Clavigo
Mivel én én,,,Kövér Lacus szerint ,nem tartozom a nemzethez,,, ,,így aztan Szili elvtársnő, basszátok meg a székely nemzeti tanácsotokat,, vagy " mijafaszomat " ( by dojcs tompi). Oszt jó napot,,természetesen. Költözzetek romániába,,oszt nyaljátok egymást fényesre..
Nyírfa
Az agyon rugdosott unió tejeljen, fel van szólítva.
Katalin tudja, hogy az árulókat használják, de nem becsülik?
lampa laz
Nocsak, nocsak, hát hol van a 2,5 millió birka? 1 év nem volt nekik elég, h aláírják?
kereső
@lampa laz: Én azt kérdezném- hol vannak az erdélyiek? Nem jött össze helyben az 1 millió aláirás?
lampa laz
@kereső: Ha orbán fizet nekik, cserebe ezek képesek 1 millióan lenni. Választások hírére is megszaporodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.