A gazdaságvédelmi akciótervről és a jövő évi költségvetésről tárgyalt a miniszterelnök.

Orbán Viktor már neki is állt a munkahelyek megmentésének

A Pénzügyminisztérium (PM) és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az idei és a jövő évi költségvetésről valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a PM épületében tartott megbeszélésen elmondta: Magyarországon a válságkezelésben felhasznált eszközök súlypontja továbbra is a munkahelyteremtésen van. Megismételte: amennyi munkahely a koronavírus miatt megszűnik, a kormány annyi újat fog létrehozni.

Ezt a célt kell szolgálnia a 2020-as és a 2021-es költségvetésnek valamint a gazdaságvédelmi akciótervnek is, melynek legfontosabb eszközei az állami munkahelyteremtés, a beruházások támogatása és az állami fejlesztési programok, bértámogatás a veszélyeztetett munkavállalóknak, adócsökkentés a munkahelyek megtartásáért, akár 0 százalékos hitel a vállalkozóknak, valamint megtörténik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is – sorolta az értekezleten a miniszterelnök.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezek fogócskáznak az asztal körül vagy mi a szösz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
A látszatmegoldásokat sokat megeszik és honorálják a szavazáskor.
teuton
Azert 1 dolog, a LEGFONTOSABB kimaradt az igergetesböl: MIBÖL lesz finnaszirozva??? A nemeteknel nemhogy plusz terheket ronak a ki, hanem allamkölcsönböl. Orbanisztanban ezt ugy intezik, hogy hogy elveszik, ellenzeki partoktol, önkormanyzatoktol... Tipikus itt-a-piros-hol-a-piros trükk!!!
Arrol sem volt termeszetesen szo, hogy MILYEN uj munkahely lesz teremtve? Közmunkas, fidesz-plakat ragaszto, mozgo hirdetötabla???
Nessy
@Borsodi: Emlékezzünk csak vissza, 2010-re amikor még a fidesz szerint a 2 millió forintos jövedelem "pofátlan" volt, minden afölötti kifizetés 98% SZJA-t vont maga után! Mennyi is ma hazánk nagyjainak a jövedelme??? mennyi az SZJA? Igaz viszont az ÁFA 27%, mert kell a pénz a költségvetésnek, és a többieknek.
kereső
Áprlis végi adat: 160 ezer ember veszitette el a munkáját.
ómió
Pedig Böszme módra, némi kis népzsebivel ezt még "izgalmasabbá" is tehetné!
Borsodi
@Nessy: Most nekik a 2 millió lenne pofátlanul kevés,már a tíz millió ami jár nekik.Igaz azt is mondták egy ember egy munkahelyet tölthet be.Ezt talán be is tartják négy munkahelyről jön a pénz viszont egyet sem töltenek be
Ezért tartunk itt és ezért van a sok reményt vesztett szegény ember.mert a kormány szegénységben tartja a népet,ugyanakkor az általuk kijelöltek már jobban élnek mint a Svájciak.
Orbán meghazudtolja saját magát is!www.youtube.com/watch?v=lhMEwD-uaLQ
www.youtube.com/watch?v=QfITlx9mgM0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.