A rendőrség tudomásul veszi az ügyészség álláspontját – olvasható a police.hu.

A rendőrség kudarcot vallott Szerencsen és Gyulán: tudomásul veszik az ügyészségi álláspontot

A rendőrség a veszélyhelyzettel összefüggésben 87 eljárást indított rémhírterjesztés és 27-et közveszéllyel fenyegetés miatt. Ezek közül jelenleg 38 eljárás van folyamatban, 6 ügy már ügyészi szakaszban tart. A nyomozások során összesen 16 gyanúsítottat hallgattak ki. Az eljárások során a nyomozó szervek a büntetőeljárási törvény szabályai szerint járnak el.

A rendőrség valamennyi, így a szerencsi és a gyulai ügyben is tudomásul veszi az ügyészség álláspontját, konkrét esetekben hozott döntését, és mindezekre figyelemmel alakítja további gyakorlatát – írja a police.hu.

Mint emlékezetes, mindkét esetben rémhírterjesztés gyanújával Facebook-posztok és kommentek miatt állított elő és rabosított állampolgárokat a rendőrség. Mindkét ügy hatalmas felháborodást váltott ki a közvéleményben.

Az ügyészség később megállapította, hogy az intézkedésre nem volt joga a rendőrségnek.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Megy a bolsevik típusú megfélemlítés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Hát a csendőrők sem az eszükről váltak hírhedté!A szőke olajos herceg igyekszik "felnőni" a feladathoz!Hát az eltelt "2 hét" alatt mindent sikerült rendbe tenni!A káosz köszöni szépen hízik!
teuton
@Nyírfa: Plecsni arany-fokozat! Es pluszban havi 500ezer jarandosag eletfogytig! Na nem a rendöröknek, hanem a keresztapanak...
olivetti
Jól értsük meg:
A fészbukos bejegyzések képezték a hamis jogalapot arra, hogy a két emberkét - akik nem éppen rezsimbarát szöveget nyomtak - megkutassák és lefoglalják, majd átvizsgálják az adathordozóikat, akár ki is nyerhették és átmásoltak a rajtuk lévő adatokat, személyest, levelezést és bármit!
Ebben a formában tudtak csak hozzáférni!
Ezek az adatok ki tudja hol vannak már azóta, kinek a milyen Kubatov-listáját bővítik!

Ezt szolgálta az ál-rémhírterjesztés meséje!
vitriol
@peterkelemen: és mészáros birodalma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.