A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarországon "a lehető leghamarabb megszabadulhassunk" az egyszer használatos műanyagoktól, könnyen újrahasználható és újrahasznosítható termékekkel váltva fel őket – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez is eljuttatott pénteki videonyilatkozatában.

Böröcz László hangsúlyozta: a környezet védelme és megóvása mindannyiunk közös érdeke és felelőssége. A klímaváltozás pedig tény, amelyhez alkalmazkodni kell – tette hozzá.

"Ebben a küzdelemben fontosnak tartjuk, hogy megszabaduljunk a környezetünket súlyosan terhelő, egyszer használatos műanyagoktól" – mondta a fideszes képviselő.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a jelenlegi járványhelyzetben hasonlóan fontos cél a munkahelyek megtartása is.

Ezért olyan megoldást kell találni, amely segíti az érintett cégek technológiai átállását és az ott dolgozók munkahelyének megőrzését is – közölte Böröcz László.

A kormány a hét elején vonta vissza az egyszer használatos műanyagok betiltásával kapcsolatos törvényjavaslatát, amelyet a koronavírus-járvánnyal és az azzal kapcsolatos gazdasági válsággal indokoltak.

A járványhelyzet eredményeként a gazdaság újraindításának számos egymásra épülő intézkedése között meg kell jelennie annak is, hogy lélegzetvételhez jussanak a hazai műanyagipari vállalkozások, hiszen közülük is sokan válságba kerültek

Forrás: MTI, 24.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Roppant nevetséges amikor a Fidesz kéri a Kormányt, hiszen a Fidesz maga a Kormány, és az a Fideszes aki nem azt csinálja vagy nem úgy szavaz ahogy Orbán előírja, az hamarosan repül a Pártból !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Lacikám! Orbán úgy szólt, hogy ezt kérd? Mert ha nem akkor nagy bajban vagy :) (Na jó, az utóbbit nem gondoltam komolyan)
ómió
Esetleg nem inkább a műanyag-újrafeldolgozást kéne "izmosítani"?
ómió
@Eladott Ország: De, hisz, akit "körbejellemeztél", bolsiék fajkretén [email protected]ója, az maga Böszme vezíred! Nem baj?
ómió
@Eladott Ország: Na! Böszme vezíred bégetett és vonultok a kolomp után?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.