Az egész világ megpróbálkozik azzal, hogy ezt a készítményt a koronavírus ellen is bevesse.

Magyarország abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az elsők között kapott a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszerből, részint koronavírusos betegek kezelésére, részint további klinikai tesztek folytatására

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon közzétett felvételen.

Szijjártó Péter bejegyzésében emlékeztetett, a világ számos pontján zajlanak kutatások, amelyeknek az a céljuk, hogy a koronavírus elleni gyógyszert megtalálják. A Japánban törzskönyvezett Avigan favipiravir összetevője hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében – tette hozzá.

Szijjártó Péter: Magyarország elsők között tesztelheti a japán Avigan gyógyszert

A tárcavezető tájékoztatása alapján száz beteg ellátásához szükséges 12 200 gyógyszer érkezett szombat reggel Magyarországra. Ezek a gyógyszerek a lehető legjobb helyre, a Pécsi Tudományegyetem Kutatási Központjába kerülnek, hiszen ott zajlanak azok a kutatási munkák Magyarországon, amelyek ennek a hatóanyagnak a jövőbeni szerepét vizsgálják – hangsúlyozta.

Kovács L. Gábor, a Pécsi Tudományegyetem professzora a felvételen elmondta, az Avigant Japánban törzskönyvezték, ott engedélyezték, eredetileg nem koronavírusos, hanem influenzás betegekre és rendkívül hatékonynak találták a vírus megölésében.

Kiemelte, most az egész világ megpróbálkozik azzal, hogy ezt a készítményt a koronavírus ellen is bevesse.

A professzor közölte, száz magyar beteg gyógyítását kezdik meg ellenőrzött körülmények között, klinikai vizsgálatok keretében, nagy óvatossággal.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Mert Japánnak, Magyarország az első!

A gyógyszer egyik mellékhatása, hogy a fél ázsiai kipcsak származékoknak piros pöttyök jelennek meg a hátsó fertályukon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
A kurva anyátokon kísérletezettek te tarajos gőte! Anyád be is veheti az Avigant elsőkörben.
peterkelemen
Oltások, gyógyszerek = Lassan ölő mérgek.
Lepényleső
Lemondhatunk a tesztelés lehetőségéről a kormánypártiak javára?
peterkelemen
Avigan (favipiravir) >> főleg születési rendellenességeket okoz és egyáltalán nincs tudományosan bebizonyítva, hogy jó a koronavírus ellen. Ebola és influenza ellen is használták, de ott sem volt teljes mértékben hatásos. Számtalan mellékhatása lehet még a fentieken kívül.favipiravir. Orbánék BÁRMIT megetetnek a magyarokkal, ami nekik pénzt hoz a konyhára: www.nytimes.com/2020/05/05/business/japan-avigan-coronavirus.html
nevemnick
Úgy látszik, hogy a járványban még nem elég nyugdíjas távozott az örök vadászmezőkre... pedig dupla adaggal a 133+4 bátor emberen kellene kezdeni.
Ja, a többi nacsalnyikot sem kellene kihagyni...
ómió
Az efftársak kedvére tenni majd a Lenin-összes új kiadásával lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok