A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették az idős asszony bankkártyáját, és arról több mint négymillió forintot költöttek.

Abban bíztak, hogy keresztanya úgyis meghal a kórházban, ezért elshoppingoltak a kártyájáról négymillió forintot

A rendőrségre feljelentés érkezett, amely szerint egy 84 éves asszony 2020. május 1. és május 26. között kórházban volt, ezalatt az idős asszony gondozója tartózkodott a lakásában, amelynek során 2020. május 6-án a sértett keresztlánya, a 60 éves M. Judit magához vette a bankkártyáját, azzal az indokkal, hogy az idős asszony távolléte alatt ne maradjon a lakásban őrizetlenül – olvasható a rendőrségi közleményben.

M. Judit férje, a 60 éves M. János a sértett távolléte alatt a lakásból ellopta az idős asszony közel félmillió forint értékű elektromos kerékpárját.

Az idős nő, miután hazatért a kórházból, keresztlányától visszakérte a bankkártyáját, amit május 26-án M. Judit vissza is adott.

A pár nappal később érkezett számlakivonat alapján jutott az idős nő tudomására, hogy a kórházi kezelése alatt bankkártyájával pénzt vettek fel és vásároltak is több mint 4 millió forint értékben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság kollégái a bejelentést követően 2020. június 3-án a XVIII. kerületi házukban elfogták a házaspárt, és előállították őket.

A nő elmondása szerint azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy keresztanyja a kórházban meg fog halni.

A nyomozók a kutatás során nem találták meg az ellopott elektromos kerékpárt, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalták M. János Infiniti S51 típusú autóját.

Az V. kerületi nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, M. Jánost lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A házaspár szabadlábon védekezik.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Jozefina: Ha beengedi őket ezek után a lakásba/házba.
Te beengednél ilyeneket, ezek után? Ha mégis, akkor (bocs), de megérdemelte...
Akinek ennyi pénze és lakhelye van, az megoldhatja az elhelyezését egy jobb otthonban is. És nem szorul a tolvajrokonokra. Hasonló helyzetben (én) egy pillanatig nem állnék akárcsak szóba is az ilyen rokonokkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Nessy: Én még emlékszem arr, hogy miután az apám meghalt még hetekig szinte bemenni is rossz volt az üres lakásba,. és a cuccokat elvinni, a lakást kiüríteni (pedig már nem élt) még sz@rabb érzés volt. Mintha ott állt volna mögöttünk és nézné, hogy a dolgai között túrkálunk.
De ettől még a mamit sincs szándékomban felmenteni, mert a PIN-kód az bizony titok.
Nessy
@namihami: Igen, az nehéz. Mikor anyósom meghalt, akivel együtt laktunk, félév múlva volt hajlandó a fiam a kis kuckójából átköltözni. Festés, új bútor, és némi szülői morgás után.
Jozefina
Pinkód ide, vagy oda jogtalanul használták!!! Sőt előre megfontoltan, hiszen számítóttak a néni halálára!!! Aljas egy dolog!!!Most szabadlábon, majd elintézik a mamit, amit majd a bírónak köszönhet!!!
namihami
@Jozefina: Ha beengedi őket ezek után a lakásba/házba.
Te beengednél ilyeneket, ezek után? Ha mégis, akkor (bocs), de megérdemelte...
Akinek ennyi pénze és lakhelye van, az megoldhatja az elhelyezését egy jobb otthonban is. És nem szorul a tolvajrokonokra. Hasonló helyzetben (én) egy pillanatig nem állnék akárcsak szóba is az ilyen rokonokkal.
Kapanyél
Nem is köll ellenség, ha van ilyen rokony! Apám röndszörösen adja néköm a kártyáját, hogy vögyek néki ezt-azt a bótban, de mög sé fordul a fejömben, hogy egy fillérel is möglopjam! Aki pedig ösmeri a rokonyait, hát zárja el a kártyáját, oszt nincs baj!
CsipkeRózsa
Ha meghalt volna a beteg, akkor sem vehették volna fel a pénzét, hiszen meg kellene várniuk a végrendeletet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.