Azok a nagyobb városoktól távol eső városok és falvak járhatnak a legrosszabbul a kormányzati elvonások miatt, amelyek óvodát, bölcsődét vagy más intézményt tartanak fent.

Újabb hatalmas sallert kapnak Orbántól az önkormányzatok

Megadta a kegyelemdöfést a kormány az önkormányzatoknak azzal, hogy a cégeknek nem idén, hanem majd csak a jövő évi adóbevallással együtt, májusban kell megfizetniük az idei évben esedékes helyi iparűzési adó teljes összegét – legalábbis így értelmezi számos polgármester a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot és az azt megalapozó jogszabály tervezetét.

Az önkormányzatok csődtől tartanak, ami ebben a körben azt jelenti, hogy ha nem képesek kifizetni a 90 napon túli tartozásaikat, akkor adósságrendezési eljárást kötelesek kérni maguk ellen a bíróságon, ahol pénzügyi gondnokot neveznek ki hozzájuk, aki megtervezi a gazdasági talpraállás lépéseit.

Azok a nagyobb városoktól távol eső, belső periférián lévő kistelepülések vannak bajban, amelyek óvodát, bölcsődét, kulturális vagy más intézményt tartanak fenn

– határozta meg a most legrosszabb helyzetben lévő kört a Károli Gáspár Egyetem önkormányzatokkal foglalkozó kutatója.

Kovács Róbert szerint ma már az 1500 főnél nagyobb települések gazdálkodása is veszélybe kerülhet, ha év közben váratlanul elvonják tőlük a tervezett bevételeik egy részét, hiszen a működési kiadásaik nem csökkennek ezzel párhuzamosan.

(nepszava.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem tudom miért "önkormányzatokról" beszélnek/beszéltek. Az önkormányzatok a települések vezetői. Ha az önkormányzattól vonnak el pénzt, forrásokat- akkor azt a települések lakóitól veszik el. Nem az "önkormányzat" életminősége romlik ezáltal, hanem a települések lakóié. Talán jó lenne , ha a népszava és a többi még talán "ellenzéki" ujságirás ezt tudatositaná- és ezeket a cikkeket pontositanák. Mintahogy a Széchenyi Lánchid NEM felújitása, nem Karácsony Gergely és fővárosi önkormányzatot érinti hátrányosan, hanem Budapest lakóit és gyakorlatilag Magyarországot- ,mert a hid Magyarország egyik jelképe. Igaz, hogy nem az egyélőIstenorbán találta ki,és épiette meg- de ő lesz az aki lerombolja,legalábbis jelen állás szerint. Jó lenne már nevén nevezni a dolgokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Feltűnően sokat emlegeted a bolsit, meg az internacionálét. Hiányzik, mi? Nem is csodálom, hogy imádod a bolsi fideszt, ők nem állnak ettől messze.
csak úgy....
@csipetke: orbánnak van cca. 2millió gondolkodásra képtelen fix ómijója és shikaria+a külhoni hálás x a buta cigányság krumpliér = 22 ben is fidesz
namihami
@csipetke: Van kb. 2 millió pirosvonalon belüli és 500.000 taccsvonalon túli, aki nem felejti el, mert az agyáig (ez persze csak szóvicc) se jut el a folyamatos szopatásnak még a ténye sem. Vagy megfizetett (ez főként a kinti réteg) vagy elvakult (ez meg a benti).
Néhány éve céloztam a sz@r és svájci csoki relációban a korlátozott agyi képességeikre. Gondolod, hogy előbbre vannak vagy lesznek 2022-re? Ha a fülkeajtóban kapatná be velük az Istenük, ezeknek akkor is ő lenne a Megtestesült Erkölcsi Tisztaság. Ennek a generációnak csak a kihalás lehet a megoldása. A baj az, hogy a gyerekeik, élvezve a fej- és potyapénz (benn és kinn) biztosította jólétet, nem sokban fognak eltérni, mert ezt szokják meg. És elvárják az újorbánoktól is. És, a megmaradásuk érdekében azok oda fogják dobni a csontokat az újvoksolóknak is. Én már vén vagyok, de remélem, hogy az unokáim már nem itt fognak felnőni, TANULNI (ezt a mai tananyagot), életet alapozni. Szivem szakad, ha nem látom, de tudom, nekik jobb lesz így. Amink van és rájuk marad, abból talán odakinn megindíthatnak egy nemorbán-függő egzisztenciát.
ómió
@Aki Én: Csakhogy, tetüfi, azt nem Fidesz kongresszuson éneklik (nem nekik, vagy nekem hiányzik, hiába hazudnád ide), hanem a te bolsi tetübandád "összejövetelein"! Vagy olyankor bolsi delíriumban vagy és nem rémlik?
csipetke
@csak úgy...: @namihami: Azért én reménykedem,hogy az embereknek lassan kinyílik a szemük,és meglátják,hogy ezt a rablóbandát nem érdeklik az emberek,kizárólag a saját érdekeikkel törődnek.Legalábbis a környezetemben van jónéhány "volt" orbán-fun,akiknek megjött az eszük,és jobban utálják,mint bármi mást.
Rockxy
kétféle típus létez ik.
az egyiknek fizetnek, hogy hüjje legyen, a mássik meg hüjje ingyér is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.