A színházi rendező két éve él a családjával Franciaországban. Sok egyéb mellett magyarságról, gyávaságról, emberségről beszélgetett vele Bombera Krisztina.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Tetszett belőle az a megfogalmazás, hogy ő először ember, azt követően magyar. Mert az, hogy valaki magyar, az önmagában nem teljesítmény.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Az ilyen emberek sehol nem tudják otthon érezni magukat, sőt a gyerekeiket már csak nosztalgia fogja kötni a hazájukhoz.
Gyütt Mönt
Tetszett belőle az a megfogalmazás, hogy ő először ember, azt követően magyar. Mert az, hogy valaki magyar, az önmagában nem teljesítmény.
kokopelli
@Gyütt Mönt: ...és mindenki másképpen éli meg az "asszimilációt",már a környezet miatt is! A leghangosabban
érvelnek azok,akiknek "halk alfarhangjuk sincs" egy olyan folyamatról! Az hogy elveszítik a "magyarságukat" az egy
baromság!Aki felnőtten hagyja el az országot,az soha nem tudja a gyökereit elszakítani,és a gyerekek azt nem is fog-
ják megérteni,hogy miért nem!!
Clavigo
@Shikari: Szerencsére ezt nem te döntöd el,,szarosnyelvű ,bocskoros román medvetáncoltató..
kokopelli
@Clavigo: A Soros Gy. aztán igazán sokat kapott az un. (sokaktól állított) hazájától!Éppen sikerült neki az igazmagyarok
"wagon-transzportjáról" leugrania,és mint gyerek elmenekülnie! (:-()
kokopelli
@Clavigo: ...remélem,hogy nem vagy szomorú,hogy valaki látatlanban "elhatározza",hogy te "mi" vagy!
Én már sok(k) hónappal ezelőtt átestem a vizsgán angyalföldi létemre!
Azok a szintek "goebbelsi és luegeri" szintek! ("narancsos nazi szintek) (;-))
Gyütt Mönt
@durbincs: 12:43 Koma, neked semmiféle szinted nincs. Értelmed sincs.
Gyütt Mönt
@durbincs: fölösleges közzétenned az önéletrajzodat. Tudjuk, hogy semmirekellő vagy.
Eladott Ország
A munkaképes népesség 90%-a csak külföldön tudja elképzelni, hogy meg tudja keresni a megélhetést. Tendencia, az íjúság tömeges kivándorlása miatt kiürül az ország. A munkaképesek kitelepülnek, a nyugdíjasok gyorsan kihalnak. Ez a perspektíva. Az ÁFA a legmagasabb Magyar országon, és szakértők dolgoznak új adónemek kitalálásán, sportot űznek ebből ha világbajnokság lenne biztos mi nyernénk. Minden 1 forint új értékből 0.95 forint átmegy a költségvetésen, és még azt dumálják, hogy az átkosban centralizált volt a gazdasági rendszer. Minden 1 forint eladott áru értékéből 0,75 Ft az adó. ( Az állam kifosztja polgárait, és megfosztja a bővített újratermeléshez szükséges forrásoktól a termelő gazdálkodókat és szolgáltatókat is.) Az alacsony termelékenység és magas adó miatt versenyképtelen a magyar árú a világpiacon. A külföldi befektetőket támogatjuk állami támogatással , ha munkahelyet létesít. De nincs törvény a profit kiviteléről, a létesített munkahelyek védelméről. A tudományos élet lelassult, sokkal kevesebb szabadalom készül 10 év alatt, mint az átkosban egy év alatt. Már ötlet szintjén kimegy a kutató külföldre és ott fejleszt, ott jegyeztet be és ott is valósítja meg a szabadalmát. Csak így éri meg neki, illetve így tud forráshoz jutni a kutatáshoz. A rendszerváltás óta végrehajtott „oktatási reformok” a nemzet butítást szolgálják. Úgy tűnik ma ez a politikai elit érdeke, birkákat képezni, mert ők mennek a leghangosabb kolomp után. Sarcolni őket, hogy nőjön a nyomortűrő képességük, még tovább lehessen szorítani az adóprést a fejük felett. Az MNB kisajátítva. Minden nemzeti lett, a közigazgatás, kormányablak, adó és nyugdíjhivatal, még a dohánykereskedelem is. Átállítva kézi vezérlésre. Így tovább folytatódik a kis diktátor uralmának totális kiépítése. A széthúzó, egymást ócsároló ellenzéknek esélye sincs a fidesz leváltására.
Gyütt Mönt
@Eladott Ország: nem csoda az oktatás ellehetetlenítése a generáció butítása. Ezt igen jól írta le Chomsky (amerikai közgazdász).az ún tízparancsolatában:
"7. Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze."
A múltkoriban Málna nevű beszélgető társunk még a 16 éves korig tartó tankötelezettséget is soknak tartotta, egészen elszörnyedtem tőle.
Málna
@Gyütt Mönt: Én meg az érveiden szörnyedtem el. Illetve azon, hogy nem voltak.:-)
Málna
Hiába menekül külföldre, a sérelmeit viszi magával. Előbb saját magában kellene rendet tenni, mert ott a probléma gyökere.
kokopelli
@Eladott Ország: Mindíg röhögtem azon,hogy olyan ismerőseim,rokonaim és barátaim állítottak fel a külföldről
"axiomákat",akik még túristaként is csak falkában max. pár napot töltöttek el a nyugaton! Csodálkoztam is,hogy
honnan veszik az ismereteiket! Nem szabad vitatkozni! Biztos savanyú a gyümölcs,ha olyan magasan lóg,hogy
nem elérhető! (;-))
namihami
Még mindig magyarabb, mint a sok potyaleő erdélyi és hasonló határontúli kasszamagyar. Akik az Orbán által eléjük vetett fillérekért eddig a becsületüket adták el. Mivel az már nincs, a nagy bizonyítási vágy és a pénzéhség lassan már arra is képes lenne rávenni őket, hogy orbáni parancsra akár a saját anyjukkal is szaporítsák a határontúli magyarságot. Akiknek egy nagyrésze már itt élősködik rajtunk. A sok román, szlovák, szerb és hasonló ""magyarállampolgár"".
kokopelli
@Gyütt Mönt: ...mit vársz el az ilyen tudatlan bérkommentelőktől,akik még a leírt szavaik jelentését sem
ismerik!...pl."kozmopolita" !A fidesz értelmező-szótárában más van,mint a normálisban? Bravó! Felcsúti
"Lölő-kiadó"?
Jozefina
Sajnos egyre több értelmiségi is távozni fog a süjjedő hajóról!!! És ha már egyszer megtalálták a számításukat és beilleszkedet, akkor bizony csak látogatóba jönnek haza. Legyen bármiféle változás is!!!
Gyütt Mönt
Érdekes, hogy Nobel díjasaink tekintélyes része külföldön lett sikeres, illetve külföldön él. Bizonyára nem ok nélkül.
kokopelli
@Jozefina: Családok tucatjait láthatod a nyugati országokban bevásárlás közben,és utána a parkolóban
már az ottani (helyi) rendszámokkal,ami arra utal,hogy átlépték a 3-hónapos tartózkodást!A kasszáknál
mosolyognak a hölgyek,ha egy "Kredit-kártyával" fizetsz,mert a nevedről rögtön látják,hogy honnan jöttél!
(főleg a keresztnevedről)!Az a legaranyosabb,hogy a gyerekek milyen jól fordítanak a szülőknek,és oda-
súgják,"anyu,hallottam hogy az a bácsi magyar" ! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.