Jelképes alapkőletételt tartottak pénteken az erdélyi Karcfalván, ahol "magyar kormány támogatásával elkezdődik a székelyföldi jégkorong-akadémia kollégiumának építése," írja az MTI. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár ünnepi beszédében elmondta, hogy a nemzetpolitika keretében a közös történelem, nyelv, kultúra és gazdaságfejlesztés mellett a közös sportról is lehet beszélni. Szerinte:"az identitás egyik alapja a sport, és a karcfalvi beruházás azt a célt szolgálja, hogy a jégkorongozó csíki gyermekek, fiatalok magyar közösségben nevelkedjenek, és ennek a közösségnek hozzanak dicsőséget. "Hogy miért a 980 fős Karcfalván építkezik a kormány, rejtély. Mikor 2019 januárjában átadták a településen a 640 millióból épült orvosi és módszertani központot, sokan kritizálták a helyszínválasztást mondván, hogy logikusabb és praktikusabb lett volna azt a 42 ezres Csíkszeredában felépíteni. Amit tény:Karcfalva az RMDSZ elnökének, Kelemen Hunornak a szülőfaluja.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
A jó qva a..kat a székelyeknek is meg a kormánynak is, meg az összes határon túlinak aki a mi pénzünkön élősködik. Amíg rohad a Lánchíd, döglődik az egészségügy, analfabéta színtű az oktatás, naponta növekszik az elszegényedés stb. addig ne ilyen faxságokra szórják a pénzünket. Épp elég nekünk azt a sok sportlétesítményt finanszírozni ami itthon épül az elmebeteg hobbija miatt. Mert ne legyenek kétségeink, a határontúliakat is mi fogjuk fenntartani majd, évente több milliárdból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@ágimami: Úgy tudom, az Erdélyi Alap Lévai Anikó nevéhez fűződik, minden évben jut oda egy-két milliárd Ft.
lampa laz
@Eladott Ország: szakadjon rá az első templom, amelyiknek átlépi a küszöbét.
csak úgy....
lassan kiderül,hogy a fidesz már csak erdélyben bír hokizni! ott még elnézik nekik...
csak úgy....
ott a sok pösti prosti és ezek erdélybe nyitnak milliárdokér hokiakadémiát...,ember esze megáll!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.