Törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek három fideszes képviselő vasárnap, amellyel lehetővé tennék, hogy az olimpiai érmes után járó özvegyi járadék teljes összegét megkaphassa a kiskorú gyermeket nevelő özvegy.

Törvényt módosítana három fideszes Benedek Tibor gyermekei miatt
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Bánki Erik, Szabó Tünde és Kocsis Máté fideszes képviselők által jegyzett módosító javaslat egyrészt a sportról szóló 2004. évi I. törvény

jelenleg hatályos szabálya szerinti 50 százalékos özvegyi járadékot növelné a teljes összegre kiskorú gyermeket nevelő özvegy esetén, másrészt tíz évről öt évre csökkentené a jogosultsághoz szükséges együttélés időtartamát.

A javaslat célja, hogy a csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor gyermekei hozzájuthassanak teljes életjáradékához.

(MTI)

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
Többi elhunyt becsületes dolgozó gyermekét nevelő özvegyekkel mi a helyzet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@kereső: 13:42 Magam is igy gondoltam, de nem volt idegen már tovább az egészhez...:(( Mintha lyukas vödörrel hordanék vizet...
szegfue
@kereső: Ja, még az is a gond, hogy végig "családi adókedvezményről" beszél, holott ez "családi kedvezmény", ami bizony pusztán adóalap kedvezmény.
szegfue
@Málna: 14:14 Tényleg nem akarlak minősiteni... de ha pl. a 2 gyereked akkor született, amikor még "jó" fizetésed volt, alanyi jogon volt havi 12 eFt ADÓkedvezményed, sávos SZJA volt, de ma már nem éri el a szülők fizetése a 330 eFt-ot akkor mi van?! Üssék agyon a gyerekeiket?
Málna
@szegfue: Már milliószor elmondtam, hogy két gyereknél nem kell 330.000 Ft-ot keresni. hogy megkapd a maximális kedvezményt.
ittott
@Aki Én: azért, mert annyira buták, hogy nem fogják fel, hogy múködik a rendszer. Éljen a közléposztály, az alul levőknek egy kis zsák krumpli is elég. két évente egyszer.
Aki Én
@Málna: 14:14 Ha a szülők milliókat keresnek, akkor talán meg kellene gondolni a támogatást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.