Köszöntötték a hősöket.

„A kollégák a folyosókon a könnyeiket nyeldesve beszéltek gyermekeikkel, párjukkal” -szívszorító részletek a koronavírus elleni védekezésről a magyar kórházakban

Lehullott a maszk a hősökről! A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban kitüntették a koronavírus járvány harcosait. Mentősök, ápolók, háziorvosok, sőt szinte minden egészségügyi területet támogató munka képviselője átvehette a „Köszönet a Hősöknek” elismerést.

Az esemény életre hívója Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója, országos kórházfőparancsnok-helyettes a Blikknek elmondta, a magyar egészségügyi dolgozók olyan helyzetben álltak helyt, amelyre az egész világon senki nem volt felkészülve.

Mint mondta, az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülése jelentősen javult a járvány alatt, és bízik abban, hogy ez így is marad, hiszen a kezdetektől érezhető volt az emberek hálája.

- Miniszterelnök úrral az ország kórházait járva úgy tapasztaltam, hogy a dolgozók mindenütt óriási odaadással és lelkesedéssel végezték munkájukat, sokszor a saját életüket is kockára téve. A dél-budai régió ellátási területén helytálló kollégák, bajtársak, vehették át az emlékérmeket és az oklevelet, hogy tudják és érezzék a hálánkat és nagyrabecsülésünket

- fejtette ki Bedros J. Róbert, aki Kásler Miklóssal, az Emberi Erőforrások minisztériumának vezetőjével méltatta az ünnepségen a dolgozók helytállását.

A védekezés legkomolyabb időszakában a kórház területén alakítottak ki dolgozói szállást, mert többen jelezték, családjuk védelmében szeretnének bent maradni az intézményben.

- Több olyan jelenetnek voltam szem, és fültanúja, amikor a kollégák a folyosókon könnyeiket nyeldesve beszéltek gyermekeikkel, párjukkal. Akik pedig hazamentek, nem merték átölelni családjukat. De akármilyen nehéz is volt, helyt álltak. Ott voltak a betegágyak mellett, és ahogy mondani szoktam: „Megfogták a betegek kezét!”

Az ünnepséget követően a kitüntettek összeölelkezve fotózkodtak. Ismeretlenül is ismerték egymást, mert összekötötte őket az elmúlt hónapok küzdelme. Az Országos Mentőszolgálat munkatársa, Sthál Ferenc nemrég hunyt el, ő posztumusz kapta meg a kitüntetést, amelyet hozzátartozója vett át helyette. A mentősofőr a járvány első pillanatától ott volt a frontvonalban, de sajnos már nem vehette át az elismerést munkájáért.

Forrás: Blikk

Kép: PTE

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Szép-szép és kell is az erkölcsi elismerés, mert megérdemlik!!! De a fizetésük emeléséről nem nagyon volt szó!!! Az igazi elismerés pedig az lenne!!!
Gyütt Mönt
Ha nem is tartozik ide szorosan: A pedagógusok is kaptak 1000, azaz egyezer forint értékben valami szóróajándékot. Hát itt tartunk :((
görbetükör
Borzasztó ez az egész. Tragédiák, amiket igen könnyen veszünk, sőt degradáljuk.:(
Hozzátenném még azt is, hogy az is borzasztó lehet, aki súlyos beteg, haldoklik és nem búcsúzhat el hozzátartozójától. Neki is borzasztó tragédia és a hozzátartozóknak is.
Kegyetlen dolog ez az egész, megérné óvatosabbnak lenni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.