Jövő héten kiderül.

Az EU adósai leszünk a koronavírus miatt? – A politikusok fogják ezt eldönteni

Az Országgyűlés kétnapos rendkívüli ülést tart a jövő héten, amelyen a képviselők feltételeket szabva járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két órában azonnali kérdések hangozhatnak el. Az interpellációkra egy óra, a kérdésekre pedig további fél óra áll rendelkezésre, azonban a frakciók – a járvány alatt kidolgozott munkarendnek megfelelően – várhatóan nem élnek majd ezekkel a lehetőségekkel.

A parlament kedden reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezt követi a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló határozati javaslat összevont vitája.

A kormánypártok vezetői azért nyújtották be indítványukat és kezdeményezték a Ház rendkívüli ülését, mert a jövő hét második felében sorra kerülő uniós csúcson születik döntés annak a 750 milliárd eurós hitelnek a felvételéről, amelyért a tagállamok vállalják a garanciát – közölte korábban a KDNP frakcióvezetője. Simicskó István kifejtette, támogatási feltételeik között szerepel, hogy a szegényebb országok nem kaphatnak kevesebb forrást, mint a gazdagok; a pénzt kizárólag a gazdaság újraindítására, a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére lehet fordítani; továbbá a forrás nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének a megítélése.

A képviselők az összevont vita után döntenek az egyetlen napirenden lévő javaslat elfogadásáról.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ennek a bagázsnak- a 132+??? bátor hitványnak az nem jelent gondot, hogy eladósodtunk Kinának, putyinnak, azoknak akik a letelepedési kötvényt megvásárolták, meg még a jó ég tudja kinek. Nem ezeknek csak az a prpbléma, hogy Magyarország felveszi az Eu hitelt, és azt orbán &Co nem lophatja el ellenőrizetlenül Még az sem jelent a haza sirásónak problémát, hogy ezzel megerősitik azt amit orbán kimondott- Magyarország nem jogállam.Mert ha az lenne, akkor nem tiltakoznának kézzel lábbal a feltételek ellen.Itt tartunk most- orbán hűbérúr, az archotipikus "gazda", aki tulajdonának tekinti az országot, a lakóit- akikkel kénye-kedvére azt tesz, amit akar. az "ellenzéki képviselők" boldog asszisztálása melllett. A Kádár rendszer nem volt jó, de hogy a NER százszor rosszabb , az biztos. Megfojtanak, és már a gondolkodás szabadságát is el veszi a NER. LEVEGŐT!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ha "büdös" az Unió hitelfelvétele, efftársilag nem kellett volna Unióba szavazni az országcsonkot! Még bécsi cukrászda- meg bankszámlanyitásért (l. Simon efftárs) se! Az egyetemleges hitelgarancia meg elfogadhatatlan!
Gyütt Mönt
Tuti, hogy Soros áll a háttérben. Aki nem látja, az vak.
Gazella
Kina, orosz, EU, de még USA is.. hitel hitel hátán..
advocat
Jó nekünk a kínai hitel (ha kellene nekik a vasút, építsék meg), megy az orosz KGB bank paksi hitele, meg az állami kötvény, stb. Ezek nem hitelfelvételek? Az uniós szinte semmi ezekhez képest.
Jozefina
" továbbá a forrás nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének a megítélése."
Na ez az, ami fáj a fidesz-kdenp keresztényi bandának!!!??
Gyütt Mönt
@Jozefina: ezzel is öngólt rúgnak. Mivel ha nálunk minden rendben a jogállamisággal, akkor nem kell tartanunk a pénz megvonástól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.