Nem lehet feltételeket kötni az uniós helyreállítási csomaghoz, a tagállamok kormányai tudják a legjobban, milyen intézkedésekre van szükség – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Gulyás: nem lehet feltételeket kötni az uniós helyreállítási csomaghoz
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A tárcavezető kiemelte: a magyar kormány álláspontja egyértelmű. Mivel nem arról van szó, hogy a tagállamok befizetéseiből jön létre költségvetés, hanem közös hitelt vesznek fel, feltételeket ehhez kapcsolódva előírni nem lehet – magyarázta.

Hangsúlyozta: fontos, hogy ezt a forrást csak a gazdaság újraindítására, munkahelyteremtésre, a növekedés ösztönzésére lehessen fordítani, és a nemzeti kormányok tudják, melyek a legjobb intézkedések. Közösen vállalnak kötelezettséget az országok, így joguk van ahhoz, hogy a szerintük legjobb módon használják fel ezeket az összegeket – vélekedett.

Gulyás Gergely megjegyezte: nagyon eltérők a tagállamok álláspontjai, ezért nem biztos hogy eredményes lesz a hétvégi uniós csúcs.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az eddigi gazdaságélénkítési felhasználásból látszik, milyen "jól tudja a kormány és O.V. hogy mire van szüksége az országnak!"
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
... fidesznyikek is rájöttek (ugyan sokáig tartott), hogy a fegyvervásárláskor baromi magas "provizió"-t lehet
kaszálni a szállítótól!A fegyvert be is lehet rögtön olvasztani,esetleg a Lölö -nél ?! Talán a "metró-szerelvények"
is olyan álcázott "vándorfegyverek" voltak?
Eladott Ország
Nehogy már politikai ügyet csináljon az Unió a hitelből és szálljanak le a hetes cikkelyről is, ha jót akarnak maguknak. Tényleg mindenki elszavalta már ezt, Novák Katalintól Gulyás Gergelyig, szerintem már a gyengébb képességű hívek is unják, nemhogy azok, akik értik is, miről van szó. Olyannyira elcsépelődött a dolog, hogy a PestiSrácok kénytelen volt előbányászni Boros Imrét, az első Orbán-kormány sztárját, aki egy teljes hónapig földművelésügyi miniszter is volt, mert szerteágazó a tehetsége neki. Is. Ilyen okosakat mondott Boros úr: " Mi, magyarok támogatjuk az európai helyreállítási alap létrehozását, hiszen szolidárisak vagyunk a többiekkel. Mindenki azt mondja, hogy szét akarjuk verni az uniót, pedig ez nem igaz. Csak ne felejtsük el, hogy mi még nem zárkóztunk fel, például görög szintre sem. Tehát a magyar kormány szerint a fejletlenebb országoknak ugyanolyan arányban kell készpénzt kapniuk, mint a bajba jutott tagoknak. Továbbá az is a feltételeink közé tartozik, hogy hagyják a jogállamiság-dumát, és a 7-es cikkely állandó emlegetésével is álljanak le."
Arról beszél a nagyszerű közgazdász ( korábban ügynök és munkásőr) ,hogy igazából nem kell nekünk az a pénz, tiszta szívjóságból és szolidaritásból megyünk bele, de amúgy meg kell a pénz, mert szarul állunk és még a görögöket sem értük be, csak ne ugasson bele senki, hogy mire költi Orbán, mert az nemzeti ügy. Azt is megtudhatja a szorgalmas és éber olvasó, hogy az uniós tagországok közül lényegében mindegyik hülye, kizárólag Magyarország helikopter. Errefelé a választók legfeljebb krumplit és tojást kapnak, a pénzzel az oligarchákat, multikat, strómanokat és a rokonságot tömi ki a kormány. A kéményen csüngő kisember, még rájönne, hogy máshogy is lehetne élni, mint ahogy ő nyomorog egész életében. Itt olyan gazdaságfejlesztés lesz abból a pénzből, hogy mindenki a csodájára fog járni. A felcsúti kisvasutat nem Bicskéig, egyenesen Pekingig fogjuk meghosszabbítani, ha a fene fenét eszik, akkor is.
Qqberci
"joguk van ahhoz, hogy a szerintük legjobb módon használják fel"

Amit ma ellophatsz, ne tedd el holnapra!...
namihami
Hát Gergely, szomorúan közli majd a kinti, a pénzt elosztó társaság, hogy igenis lehet.
És a Viktorod összecsapja a bokáját, szalutál és aláírja a feltételeket. Mert nagyon jól tudja, hogy a papa (is) agyonüti, ha megpróbálná ezt a pénzt kivenni a zsebéből. Már gyerekkorában megtanította neki a parírozást. Cserébe, ha szófogadó jógyerek marad, kap focicsapatot, kisvasutat, kertitavat, várbeli játszóteret s mindent mit csak megkíván. Addig is megül a sarokban és elvan a játékaival.
Nessy
@Eladott Ország: Orbán és a kormány nyilatkozatai n csak úgy lehet elmenni, ha leterítik szőnyegnek!
1. Mi vagyunk Európa motorja, nálunk pozitív lesz a gazdasági növekedés az Unióval ellentétben, mindenkinek van munkája, megállunk a saját lábunkon, etc.
2. Még a görögöket sem értük utol, mi egy szegény ország vagyunk, nekünk több pénz jár, biankó természetesen!
Eladott Ország
@Nessy: Az elfuserált erkölcsi vakondtúrás a doktorminiszterelnök úr soros péntek reggeli igehirdetésében ma reggel is felkelt, könnyesre csípte a szemét az ellenszél, amiben nap mint nap dolgozni kénytelen, felegyenesedett miután megint derékon vágta Soros és a balliberális médiatúlsúly, majd becaplatott a közpénzrádióba , elhalandzsázni, hogy a fényes nemzeti sikerek legújabb ellensége valójában a közeg. Amely a magyar néplélekben keresendő. Nagy igazság, doktor úr! Ma Magyarországon sikeresnek lenni valóban nem egyszerű dolog, miután a siker záloga leginkább a seggnyalási hajlandóságban és a kinyalandó seggektől mért távolságban keresendő. Baromira nem inspirál semmire rengeteg embert – legfeljebb arra, hogy fogja az életét, becsomagolja egy bőröndbe és megpattanjon -, amikor azt látja, hogy a boldogulás kötelező alapanyaga az erkölcsi árvízkárosultság, a párthűség és az elvtelenség. Igen. Lehangoló és elkeserítő, hogy a sikerhez, a pofátlan habzsidőzsihez elegendő beházasodni a miniszterelnöki dinasztiába, vagy a felcsúti szomszédságba születni, vagy örök hűséget esküdni egy alávaló diktátorkezdeménynek. Nos, ha innen nézzük, a közeg egy részének ez tökéletesen megfelel, a kártyaasztal mellett sört vedelve, az újraosztott állami pénzek csöcsén lógva. Akinek ez nem felel meg – pláne, ha számára nem az ultizás, Mándoki zenéje és a szotyolaköpködés jelenti a magaskultúrát -, és tisztában van azzal is, hogy jobb helyeken egy országot, egy társadalmat nem zéró összegű játszmák alapján irányítanak (ahol egyesek csak akkor nyernek, ha kettesek veszítenek), az elmehet a kurva anyjába, bayerül szólva. A Stockholm-szindrómás 2,8 millió itt marad és dalolva írja alá akár saját halálos ítéletét is, ha azt a bálvány rakja eléje. És önként vállalt szolgasága megkoronázásaként tudomásul veszi, hogy bálványak hitt fogvatartója pofán röhögje és beletolja az orcájába, hogy ő tehet mindenről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.