Egy barátja Facebook-posztja alatt fasznak nevezte a győri alpolgármestert egy férfi, ezen a városatya annyira bedühödött, hogy beperelte az illetőt.

Csúnyát írt egy Facebook-kommentben a győri fideszes alpolgármesterről – három év próbaidő
Fotó: Facebook/Radnóti Ákos

A TASZ beszámolója szerint B. Zoltán egy helyen leírta a véleményét az alpolgármesterről, de arra nem számított, hogy az el is jut az érintetthez.

Én egy ismerősömnek reagáltam, aki megosztott egy írást, hogy „hagyd, ne foglalkozz vele, ez egy fasz”. Ennyi történt, de itt Győrben vannak, akik megnéznek mindent

– mondta a TASZ-nak a férfi.

Radnóti Ákos ügyvédje, az emlékezetes adriai hajóútról ismerős dr. Rákosfalvy Zoltán feljelentést tett az alpolgármester képviseletében. B. Zoltánt tanúként hallgatták ki a rendőrségen.

Ezután kapott idézést, hogy jelenjen meg a szombathelyi bíróságon, ahová azért került az ügy, mert a győri járásbíróság elfogultságot jelentett. Magánvádlóként az alpolgármesternek is ott kellett lennie a tárgyaláson – nem csak Zoltánén, mert ügyfelünk szerint aznap még Radnóti három másik hasonló ügyét is tárgyalták ugyanott.

Először békéltető tárgyalásra került sor, ahol, mint Zoltán felidézte, az alpolgármester arról beszélt, hogy ő mi mindent köszönhet neki győri lakosként. Ügyfelünk hajlandó lett volna bocsánatot kérni azért, mert nem vette észre, hogy nyilvános volt az a bejegyzés, amihez hozzászólt, de Radnóti Ákos ezt nem fogadta el.

Én azt gondolom, hogy ha rám mondja valaki, hogy fasz, akkor visszakérdezek, hogy ne haragudj, de miért gondolod ezt? Beszéljük meg, még az is lehet, hogy megváltoztatom a véleményed. Ha a csodálatos stadionjainkban egy focimeccsen a bírónak kiabálnak, hogy mit csinálsz, te fasz, akkor jelentsen fel több száz embert? Álljon már meg a menet, én nem loptam, nem csaltam, nem csináltam semmi rosszat

– mondta Zoltán, aki az eredménytelen békéltető tárgyalás után fordult a TASZ-hoz.

A társaság ügyvédje, dr. Hüttl Tivadar az elsőfokú tárgyaláson elhangzott védőbeszédében arra hívta fel a figyelmet – az Alkotmánybíróság egy korábbi határozatával összhangban –, hogy a közügyek megvitatásának határát akkor lépi át valaki, ha véleménynyilvánítása az emberi természet legbelsőbb köreibe hatol, öncélúan támadva a személyiség és az identitás lényegét alkotó vonásokat. Ebben az esetben nem igazolható, hogy ilyesmi történt volna, ügyfelünk valóban trágár, de kritikai élű megjegyzést tett az alpolgármesterre, közhatalom-gyakorlói tevékenységét célozva. A cikk, amihez Zoltán hozzászólt, azt kifogásolta, hogy a fiatal politikus – a szerző álláspontja szerint – a nyugdíjas választókat befolyásolta az önkormányzati választás előtt azzal, hogy az Idősügyi Tanács keretében ingyenes koncertet szerveztek. Mindez közügy, és ezzel kapcsolatban a kritikát – a felfokozott kampányidőszakban különösen – Radnóti Ákosnak tűrnie kell.

A bíró ezzel nem értett egyet és három év próbára bocsátotta Zoltánt. Az elsőfokú ítélet azonban nem jogerős és bíznak abban, hogy másodfokon felmentik a férfit.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy Radnóti Ákos az én ismerősöm oldalán a kommenteket nézegeti. Nincs jobb dolga, minthogy ilyen pitiáner szar dolgokkal foglalkozzon? Azt is mondta, hogy ő egy csomó ilyen eset fölött szemet hunyt! Mindjárt sírok, ilyen isteni nagyságokban van ő, hogy megbocsájthatna nekem, mint halandónak? Nekem attól még nem lesz nagy ember valaki, hogy öltönyben, szentelő pappal, nyolc fényképezőgéppel elültet egy fát. Én is ültetek fát gumicsizmában, csak engem közben nem látnak. Meg lehajolok a hajléktalanhoz, aki télen a fagyban összeesett és nem posztolom, hogy ott vagyok és segítek

– mondta B. Zoltán, aki most már különösen figyel arra, hogy amit kommentel, az ne legyen nyilvános, csak az ismerősei olvashassák.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Egy barátja Facebook-posztja alatt fasznak nevezte a győri alpolgármestert egy férfi, ezen a városatya annyira bedühödött, hogy beperelte az illetőt."

Így legalább már mindenki tudja, hogy egy fasz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Radnóti Ákos a tárgyalás után hazament, majd letörölte az ajtajáról a "te fasz"-t. Ezeket az ügyeket nem a bíróságon, hanem a cirkuszban kellene tárgyalni. Az ítélet egyébként törvénysértő. Az elítélt fellebbezzen, mert a köztudomású tényt Magyarországon nem kell bizonyítani
Eladott Ország
Egy futó pillanatig majdnem megsajnálom őket, mire kiderül, hogy úgy tűnik, apuci kicsi fia és kicsi lánya is benne van a buliban, nagyot markolnak ők is a jóból. A fiúgyerek 24 éves, de már évek óta annyira profi üzletember, hogy ügyvezetőként havi egymilliós fizetést húz egy olyan cégből, amelyiknek nincsen bevétele. A cég tulajdonosa annyi pénzt rak be mindig a vállalkozásba, hogy a döbbenetesen tehetséges ifjú igazgató meg tudja kapni a fizetését. A cég székhelye a Borkai videón szintén megcsodálható totyakos ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán lakcíme, a cég tulajdonosa egy luxemburgi cég, melynek magyarországi meghatalmazottja Rákosfalvy Zoltán, a jachtos ügyvéd volt az egyik hölgy szoptatója, aki Borkai fiát és lányát is kiszolgálta. A te országod a te hangod:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/107449634_177781930362514_5080388005870436652_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Mi0cgqmmcWUAX9XIhUO&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=190de7787bb384fc27988ff130a86d11&oe=5F31B119
Eladott Ország
B. Zoltán csak a szépre emlékezett, amikor fasznak nevezte a győri alpolgármestert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.