Hosszú ideje betegeskedett.

Elhunyt a nagy hatású magyar politikus, a DK alapítója, korábbi miniszter

Elhunyt Kósáné Kovács Magda, baloldali politikus, a Horn-kormány munkaügyi minisztere, volt európai parlamenti képviselő.

A Népszava írta meg a gyászhírt, a család tudatta a lappal, hogy hosszan tartó, gyógyíthatatlan betegséget követően, életének nyolcvanadik évében, július 27-én elhunyt Kósáné Kovács Magda politikus.

Pályáját irodalomtörténészként kezdte. Előbb magyar-francia szakos középiskolai tanárként, majd a felnőttoktatásban, illetve a szakszervezetekben dolgozott. A rendszerváltáskor az MSZP színeiben politizált, az 1990-es választáson listán jutott be a parlamentbe. Józsefváros egyéni körzetben megválasztott képviselő volt, 1994-95-ben munkaügyi miniszter, 1996-tól az MSZP ügyvezető alelnökeként dolgozott. Az első, 2004-es választáson bekerült az Európai Parlamentbe, az Európai Szocialisták frakciójának alelnökévé választották. 2011-ben egyik alapítója lett a Demokratikus Koalíciónak.

Forrás: Blikk/Népszava

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A hazai politikából értelmi szintje és tisztessége révén nagyon kiemelkedett, Részvétem a családnak.
jesz
Nagyon nagy esze volt, vágott mint a borotva. Akármikor megszólalt akármelyik tévében, tátott szájjal hallgattam a pontos helyzetértékeléseit. Soha nem keveredett botrányba, tudta mit beszél.

Nyugodjék békében.
emerencia
Minden igaz ami jót írnak róla de sajnos volt egy felszólalása, melyet ma sem felejtek. Ebben csúnyán ostorozta az állítólag nem akar dolgozni munkavállalókat. Nem tudom mi történt vele, hiszen szembement mindazzal amit addig képviselt. Akkor nem volt igaza és sajnos sok szavazatot elveszített az MSZP néhány politikusuk akkori igazságtalan, munkásdegradáló megnyilvánulásaik miatt. Nyugodjék békében.
DonnaOI80
Сsаk ezen аz oldalоn а legszеbb busty csibéк!
Kövessе а linкеt, és nem fоg mеgbánni!
-----
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.