Összetartanak.

Salvini megköszönte Orbánnak, hogy támogatja, miután a menekülten tengeren hagyásáért elvették a mentelmi jogát

Matteo Salvini, a Liga és az olasz jobboldali ellenzék vezetője közösségi oldalán tolmácsolta köszönetét Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki pénteken kitartásra buzdította őt, miután a parlament megvonta mentelmi jogát.

Salvini mentelmi jogát azért vonták meg, mert eljárás indult ellene, mivel még belügyminiszterként megtiltotta egy illegális bevándorlókat szállító hajó kikötését.

Matteo Salvini a magyar kormányfő üzenetét is közölte. Orbán Viktor azt írta: "Barátom, folytasd a küzdelmet!".

Válaszában Matteo Salvini azt írta: "Nem adom fel, megvédtem Olaszországot, és ugyanezt fogom tenni, amikor visszatérünk a kormányba".

Közösségi oldalán a Liga vezetője hozzátette, hogy az év eleje óta majdnem 14 ezer migráns érkezett Olaszországba a tavalyi év ugyanezen időszakában érkező kevesebb mint 4 ezerhez képest. Júliusban majdnem 7 ezren értek partot; ez az elmúlt három év legmagasabb nyár közepi adata.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fejezte ki köszönetét Matteo Salvininek.

A magyar diplomácia vezetője Facebook-oldalán közölte: a Liga vezetője nemcsak Olaszországot, hanem Európát is megvédte azzal, hogy "nem engedte, hogy az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, és ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába".

Forrás: MTI

Kép:Koszticsák Szilárd /MTI 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Justitia
Kéz kezet mos. szijártó és orbán arra gondolol, őket is eléri egyszer,hogy megvonják a mentelmi jogukat
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
azért nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy özönlik az afrikai menekültek hada Olaszország déli partjaihoz(egyúttal az unijóba)...ez mind a baloldali kormány támogatásával történik.

Ha Szalvini hatalomra jut, akkor már baszhattya...nap, mint nap olyan mértékben lepik el a neveletlen, kezelhetetlen, beteg, nincstelen erőszakos menekülők Olaszországot(is), hogy lehetetlen lesz őket kordában tartani..a visszaküldésükről már nem is beszélve...ellepik az Uniót...

Ja, dolgozni nem akarnak...csak enni, meg dugni a fehér lányokat..
Nessy
Szegény Salvini! Nem kért tanácsot időben Orbántól, és nem kezdett letelepedési kötvényt árulni! Most nem lenne gondja! Nem baj, Gruevszki mellett ő is elfér!
namihami
Világ fasisztái/hungaronyilasai -- közösüljetek! Csak a személyek változnak, a szellem örök! És megbonthatatlan!
A Mi Istenünk is tud egy szájból hideget is meg meleget is! Ahol éppen van. Ha Brüsszelben (pénz), akkor oroszellenes, ha Moszkvában (szintén pénz), akkor EU-ellenes. Csak a pénz iránya azonos, jöjjön bármerről. Az (valami érthetetlen módon), de mindig a családi kasszában fejezi be az útját.
Giovanni Alba
@Horizont: Hát perszehogy, hiszen ezt mondják a hangok a fejében. Az is lehet mondjuk, hogy csak egy beszólás volt, és most az visszhangzik, jár körbe-körbe, amikor összecseng, akkor fölerősödik, azt hiszi a szerencsétlen, hogy megerősítik, pedig dehogy. A szellem napvilága még keresi a lehetőséget, hogy eljuthasson hozzá, de ő fél a ragyogástól, mert látta a filmet. (Ragyogás, Stephen King regénye alapján)
Giovanni Alba
@Horizont: Arra válaszoltam, Tuti hogy így kell lennie, hiszen mindenünnen ezt hallja, és nem jut az eszébe juszt sem, hogy netántán csalfa hangok azok :-)
Justitia
@Lisa24: Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.