A kormány nyugtatja a nyugdíjasokat, hogy a pénzüknél vannak, közben pedig az élelmiszerárak az egekbe emelkednek. A nyugdíjasok az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extra kifizetést kaptak, jövőre pedig megindul a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaállítása – jelentette ki Tállai András a Magyar Nemzetnek. Tállai elmondta, hogy múlt év végén mintegy 2,6 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek postáztak rezsiutalványt, ezt megelőzően 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban kaptak Erzsébet-utalványt az időskorúak. Ezzel évente 22-26 milliárd forinthoz, négy év alatt összesen százmilliárdhoz jutottak a nyugdíjasok. A Népszava szerint, azonban az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a 2,6 milliós tömegből mintegy 2 millió ember az, aki kora okán nyugdíjas, azaz a reális szám sokkal szelídebb, valamint azt sem mondta el az államtitkár, hogy ezek egyszeri juttatások voltak, azaz nem épültek be a járandóságba, nagyjából évi egy nagybevásárlást fedeztek.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Kis karcsú Tállaikám! A pénz sok, ha egy ember kapja. De erre van 2 és félmillió nyugger. Még a Te NAPI fizetésed is több! Ne pofázz, mert azért kapod ezt a lóvét, mert mit is teszel? Szerintem semmit!
Afra
Az anyád volt extra,mikor egy ilyen disznót világra csinált...
cikicakk55
A Jó édes anyádat Tállai. Az én nyugdíjam 2 év alatt 800 ft-ot emelkedett,viszont az élelmiszer árak( csak az alapvető,napi nélkülözhetetlen és nem a téli szalmira gondoltam) összességben 100% nőttek. Ez olyan,mint az ápolók fizetése. Orbán azt mondta,azért nem emeli a nővérek és ápolók fizetéét,mert Ők két év alatt 70% fizetésemelést kaptak. Túrót kaptak,nem fizetés emelést. 3x emeltek és amennyit emeltek,ugyan annyit el is vontak. Előszőr az ágymelleti pótlékot annyival csökkenteték,mint amennyivel emelték a fizetést.Így fillérre ugyan annyi lett a fizetésük,mint az emelés előtt. Másodszorra a műszakpótlékot vették el,harmadszorra a Caffetériát. Ezt dokumentummal tudom bizonyítani,mert be is küldtem a 44-nek a fiam mind 3 béremelésének a bérpapírját. Meg is jelent a 444-en,de adtam a szarnak egy pofont
Nessy
Nyertes a táncosnő nénikéd, aki a Szaharában egy marék homokért árulja magát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.