A Balaton Európa legbiztonságosabb tava – mondta a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

Fotó: Varga György /MTI

Horváth László ezredes tájékoztatása szerint, idén 140 esetben riasztották már a vízirendőröket a Balatonon, és 310 sikeres életmentésen vannak túl.

Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a Balatonnál, de az eseteket nem jogsértések, hanem rosszullét, ájulás okozta – közölte. Több sikeres újraélesztés is volt – tette hozzá.

A kapitány hangsúlyozta, gyakran a rosszul megválasztott vízmélység okoz tragédiát, ezért a Mentőöv programban telepített táblák több strandon is jelzik már a vízmélységet.

Horváth László felhívta a figyelmet arra is, hogy mindig ügyelni kell a viharjelzésre. Az elsőfokúnál a parttól legfeljebb 500 méterre lehet bemenni, másodfokúnál viszont már mindenkinek el kell hagynia a tavat.

Hírklikk

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: te meg a szellemi nagyság...,röhögnöm köll!
SystemError
@Pegero: Ne haragudj, ha Viktor seggcsimbókjaival a lelkedbe gázoltam!
Justitia
@SharonUY92: Sziа! Látоgassа mеg a szехкlub оldаlаmаt - w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­...
SystemError
@Pegero: Várod már mi, hogy elfajuljon ez a seggcsimbókos történet mi.. Orbán seggcsimbókjait csak a megfelelő egyed képes előcsalogatni és a megfelelő pillanatban lecsapni rá. Neked van rá esélyed, hogy egyszer talán megszerezd. Vigyázz, mert vannak mellékhatásai és könnyen ilyenné válhatsz tőle:
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--3xcteXOO--/c_limit,w_1160/78S4QCtEHh2sCu7Ga.gif

no pain no gain!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.