A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és az iskolaigazgatók egyaránt lehetetlennek tartják a járványügyi előírások betartását. •lehetőség szerint, gondoskodni kell a tanulók lazább elhelyezéséről, adott esetben nagyobb termek vagy egyéb rendelkezésre álló helyiségek bevonásával; •a tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező; •a tanulók szellősebb elhelyezése céljából, amennyiben lehetséges, az oktatáshoz-neveléshez nem szükséges tárgyakat, bútorokat javasolt a tantermen kívül elhelyezni; •a közösségi terekben egyszerre csak annyi gyerek tartózkodhat, hogy betartható legyen a 1,5 méteres védőtávolság; •az osztályok keveredését kerülni kell, ha erre nincs mód, a tantermeket fertőtleníteni kell; •a testnevelés órákat javasolt a szabadban megtartani.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Justitia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Justitia
"2.9 A gyakorlati foglalkozások során a 1,5 méteres védőtávolságot biztosítani kell.
És az osztályteremben nem kell?
És ha igen, hogy? Hanyatt fekve röhögök ezen intézkedései olvastán. De nekem mindegy.
Itt a szülők, tanárok döntenek.
És úgy látom elfogadják, csak brummognak kicsit.
Akkor én meg röhögök rajtuk, és ne visítsanak, hogy ez sem jó, az sem jó. Elfogadnak mindent jó birka módjára.
division
@Justitia: Ki fizetné? A szülő. Ne legyünk már kicsinyesek. Engem inkább ez vágott mellbe: "a testnevelés órákat javasolt a szabadban megtartani" Aha, mondjuk mínusz 10 fokban...A magam részéről azt mondom, menjen tovább ez a digitális oktatás, nekem semmi bajom nem volt vele, a gyerekeimnek sem, sőt örültek annak, hogy nem kell annyi hülye gyerekkel ott lenniük fél napokat. A tanulás mellett otthon temérdek szórakozási lehetőségük volt, úszkálhattak a medencében, exatlon pályát csináltam az udvaron, játszhattak a számítógépeiken, stb. Egyébként úgyis megjelenik a vírus nagy eséllyel a legtöbb iskolában, és újra visszatér az otthoni tanulás.
Justitia
@division: 01:16
Értelek, "menjen tovább ez a digitális oktatás" . De belegondoltál-e abba, hogy hány laptopot kell venni egy családnak, ahol több gyerek van? Ezt ki fizeti ki nekik? Ők ki tudják fizetni?
simmering73
Persze hogy lehetetlen betartani. Az is hülye volt aki ezeket a szabályokat kitalálta.
Justitia
@division: 01:16
Persze van véleményem a szüljetek orba szájba orbáni kampányról is: felveszi a csokot, plusz 7 emberes autóra is hitelt, közben meg tarhál a család, hogy segítsek a beiskolázásban tanszerekkel- lsd pl auchan szórólap. Hát nem! Ingyen van a tankönyv mindenkinek ugye? Akkor mire gyűjtenek?
division
@Justitia: Nekem van 5, szóval tudom hány gép kell, eddig is mindnek volt saját gépe, nem is akármilyenek, így ez a része nem igazán foglalkoztat. Amúgy meg netezésre nem kell feltétlenül erőművet venni, ráadásul ha sok gyerekre futotta, akkor előtte gondolkozni sem ártott volna kicsit, lesz e miből taníttatni, felnevelni őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.