Először reagált arra Szijjártó Péter, hogy az Átlátszó épp egy hete olyan képeket hozott róla nyilvánosságra, amelyeken Szíjj László üzletember luxusjachtján nyaralt. A hvg.hu tudósítása szerint Szijjártó a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén azt mondta, hogy a megjelent írások sértik az igazságérzetét. Arra a kérdésre, miért a negyedik leggazdagabb magyar jachtján töltötte a nyaralását, a miniszter ismét azt felelte: "A családi vakáció a magánélet része". Kiderült továbbá, hogy a luxusjachton a miniszter feleségén és gyermekein kívül barátaik is ott voltak.

Szijjártó Péter kedden a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén szólalt meg először nyilvánosan, mióta lefotózták Szíjj László adriai luxusjachtján.

Az eseményen a külgazdasági és külügyminiszter a hvg.hu tudósítása szerint azt mondta, hogy a jachtozásáról megjelentek „sértették az igazságérzetét”. Azt mondta,

az életem egy nyitott könyv, mivel a munkával töltött idő mennyisége nála közelít a 100 százalékhoz.

Az életének egy szűk szelete a magánélet, amiről viszont nem árul el részleteket.

A családi vakációt, így a jachtozást pedig a magánélet részének tartja, így mindenkit arra kért, hogy ezt tartsa tiszteletben.

Mint mondta, a munkájáról ezután is megad minden információt.

Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom

– mondta Szijjártó, aki azt is elárulta, hogy a családja mellett a barátai is vele voltak a jachton. Amikor arról kérdezték, hogy miért az állami beruházásokon gyakran nyerő, Mészáros Lőrinc bizalmasaként ismert Szíjj László hajóján nyaralt, Szijjártó azt mondta, hogy a "családi vakáció a magánélet része". Arra a kérdésre, hogy miből fizette ki a jachtot, nem válaszolt.

A politikus hozzátette, hogy nála „kicsit vonal alatti”, hogy 6 és 9 éves gyermekeiről fürdőgatyában nyugodtan lehet sunyiban készített képeket publikálni, de ezzel együtt tud élni.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Átlátszó fotósa kapta lencsevégre, amint a külügyminiszter egy hatmilliárd forint értékű luxusjachton utazott, amely Szíjj László vállalkozó tulajdonában van. Szíjj, aki a Forbes listája szerint a negyedik leggazdagabb magyar, az elmúlt években rengeteg állami megbízást nyert el építőipari cégeivel, több közös cége van Mészáros Lőrinccel.

Eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem osztott meg arról információt, hogy Szijjártó mennyi ideig vagy milyen alapon használta a hajót – teszi hozzá a HVG.

Forrás: HVG, 24.hu, Index

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
privatbankar.hu/cikkek/makro/ezer-szal-szijjartonak-is-kellemetlen-a-quaestor-botrany-278855.html

nepszava.hu/1099182_szijjarto-luxusvillajat-osszehoztak-a-quaestor-botrannyal

b1.blog.hu/2017/02/08/nyakig_benne_van_onmagat_cafolta_meg_szijjarto_a_visa_shoping-ugyben

Cseppet sem magánügy, mikor vezető politikus lekötelezi magát az ország egyik, közpénzből milliárdossá lett üzletemberének, vagy épp annak háláját élvezi. Még csak nem is egy olyan emberről van szó, aki önerőből, tiszta piaci versenyben éri el sikereit.
HA úgy tetszik, Szíjjártó a mi pénzünkön vásárolt luxusgépen, yachton tengeti szabadidejét, igenis jogunk van tudni, hogy mi módon.
Demokratikus jogállamokban egy-egy ilyen ügy után lemondások, számonkérések következnek, mert ez bizony a korrupció, összefonódások egyértelmű jele.
Akinek gondot okoz ennek megértése, képzelje el ezt abban a formában, mikor a fidesz van ellenzékben. Vajon csendben lennének most? Nem lennének kérdéseik, gyanúik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Eriksson: 12:55 Én egyelőre a saját fejemmel gondolkodom,és biztosíthatlak,hogy az én tudatomat nem irányítja senki, nálad viszont teljes agymosás történt,mert annyi ostobaságot írsz,hogy a fal adja a másikat. De megfigyeltem,hogy akik ennyire fidesz-hívők,azok csak és kizárólag a kormány-médiából tájékozódnak. Itt az eredménye,téged olvasva ez tisztán látszik.Ne válaszolj,mert nincs értelme.
legott
Amikor sokat beszélek, felcsúszik a szájmaszkom az orrnyergemre, miközben a svájci sapkám meg lecsúszik az orrnyergemre - hát így érnek össze a dolgok.

fitt.casey.hu/wp-content/uploads/2020/04/orvosi-maszk-1.jpg

sapka-kalap-bolt.hu/wp-content/uploads/2018/10/004329000000010.jpg
Cicamama55
@kereső: Megtisztelő, hogy szóba álltál velem. Nem, nincs rendben, sokszor hangoztatom is! ÉRTEM én a gondolatmenetedet, nem is állítom az ellentettjét, csak az a különbség köztünk, hogy más az értékrendünk. Nálam egy ember és a családja, a magánéletük-bárkiről is legyen szó- tabu. Gondolom, a munkámból adódóan alakult ki bennem ez a szemlélet...Nem állítom, hogy helyes, de én ilyen vagyok.
legott
Nem én voltam. Csak álltam a parton nézelődve, és egyszer csak egy luxus jacht fedélzetén találtam magam az anyámmal. Véletlenül. a fotós pont azt a pillanatot örökítette meg, amikor éppen nem értettem semmit, hogy miként kerültem ide. A fotós a bűnös! A portást ki kell rúgni!

Ártatlan vagyok!
kereső
@Cicamama55: Teljesen egyet értek veled, ami a magán élet tabuját illeti. De itt és most nem magánéletről, és magánügyről van szó. Legalábbis az én értékrendem szerint- ez a hazudozás (nyaralás közben, olyan fotót posztolni, amelyen öltönyben dolgozik), és a többi már kitárgyalt dolog egy közszolgának sohasem tartozhat a "magánéletéhez, és magánügyeihez".És ha láttad a videót, akkor azt is láttad, hogy az egászet pirulás nélkül adta elő. Az ilyen ember az én érékrendem szerint a gátlástalan gazember kategóriájába tartozik- magánügy ide, vagy oda- pártállástól függetlenül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.