A koronavírus-járvány előtti időszakhoz képest a Fidesz támogatottsága jelentős mértékben nőtt – derül ki a Závecz Research kutatásából.

Tetemes a Fidesz előnye, de van ellenszer – itt a friss kutatás
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az atv.hu által ismertetett felmérés azt mutatja, márciusban a választókorúak 31 százaléka állt a kormánypárt mögött, most 36 százalék. Az ellenzéki pártok erőviszonyai nem változtak,

továbbra is a DK legerősebb közülük, a tavaszival azonos, 10 százalékos táborral.

A Momentumé 6-ról 7 százalékra, a Jobbiké 7-ről 6 százalékra változott. Az MSZP maradt 5 százalékon. Az LMP és a Mi Hazánk 2-2 százalékos pártok, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékosak. A Fidesz emelkedésével párhuzamosan a pártnélküliek aránya csökkent március óta, 33-ról 28 százalékra.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 51 százalékos, a második helyen itt is, továbbra is a DK áll, 15 százalékos eredménnyel.

A Momentum 10 százalékos támogatói körrel rendelkezik, a Jobbiknak 8, az MSZP-nek 6 százaléka van. A Mi Hazánk 3 százalékos, az LMP, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd 2 százalékos.

A Závecz elemzői szerint ha csak a Fidesz-KDNP listája és az ellenzéki pártok közös listája közül lehetne választani, akkor nagyon szoros verseny lenne: a kormánypárt támogatóinak aránya 39, az ellenzéké 37 százalék.

A kutatás szerint

az ellenzéki közös listára szavazók aránya 6 százalékponttal nagyobb, mint az együttműködésben résztvevő hat párt összeadott szavazati aránya.

Az új szavazók alapvetően a pártnélküliek csoportjából érkeznek, csaknem negyedrészüket egy „ki-ki alapon” történő versengés az ellenzéki lista mellett mozgósítja.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A hét vicce. Az illibernyák gyökereken kívül van még valaki aki ezt elhiszi?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
A fütyisz is ellenzéki összefogással győzött annak idején, csak nem dicsekszik vele. Ehhez kellett az UD ügy is, ahol már akkor is fordított szerepet játszottak, a vádlott volt a sértett a vádló pedig lincselő. Ezt még ma sem érti sok ember.
Orbán akkor még szivárványos gatyát is húzott, csak megválasszák.
MDF Kisgazdák, Körösztvélyek, Vállalkozók, szélhámosok és munkakerülők nemzetközi oligarchák. Mindenki aki a moslékos dézsához dörgölőzött. Széles volt a paletta akár csak mostanában
Ma már azzal tréfálkozik amit ő csinyált korábban a szivárványos gatyájában flancos bugyogóban pávatáncol, árulja magát. Naponta lebukik, a média mégis eltitkolja. Pedig hosszú a listája.
legott
Egy egészséges ellenzék mellet Orbán már régen megbukott volna.
Persze, hogy fogok szavazni 2022-ben (életemben harmadszorra) a kevésbé rosszra, de azt tudod kell, hogy ezt nem szívből teszem.
Nem őket akarom. Egyiket sem. Csak az országért teszem.
Nessy
@Sámannus: Anno a Kisgazdák léptek vissza a második fordulóban nagyon sok helyen. Ezért is szüntette meg a Orbán a két fordulót, a töredék szavazatok elosztását, és vezette be a határon túli ellenőrizhetetlen levélszavazatot, a voks turizmust! Így aztán könnyű elérni 49% estén a 2/3 győzelmet.
verőce21
Az ellenzéki visítozók minden megszólalása - ezen blogon is -, száz meg száz támogatóval növeli a Fidesz biztos szavazóinak táborát!
RonaGyuri
ezért volt itt az ideje, hogy TGM a Magyar Nemzetben kampányoljon!! =))
Gazella
@fideszes gyökér: mióta igaz a statisztika...
Gazella
@fideszes gyökér: mióta igaz a statisztika...
tudode
Egy szónak is száz a vége!
.
Megérdemli az az ország a sorsát, amely/aki 14 évi baromkodás után még mindig fenntart egy olyan embernek látszó tárgyat, akinek a határokon túl olyan rossz a pedigréje, amilyen valójában, és kirázza őket a hideg, amikor arra jár, és keveri a büdi melléktermékét, mint pl.
.

----- Szemet szúrtak a magyar kormány akciói Szlovéniában
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szemet_szurtak_a_magyar_kormany_akcioi_szloveniaban.699985.html
.
----"Orbán Kft." - támadják a kormány szövetségesét Szlovéniában
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban-viktor-kft-sds-janez-jansa.707657.html
.
"""" Szlovéniában már régen téma, hogy a magyar kormány és ahhoz közeli vállalkozói kör egyre erősebben jelen van az országban, valamint a jelenlegi ljubljanai vezetés is szövetséges a miniszterelnökkel. A hétvégén a helyi miniszterelnök, Janez Jansa pártjának celjei székhelyét ismeretlenek Orbán Viktort is bíráló feliratokkal festették össze.
-.
"Orbán Kft." és "Nem kérünk a magyar diktatúrából a kertjeink alá" többek között ezt a két feliratot festették fel ismeretlenek a szlovéniai Celjében az SDS (Szlovén Demokrata Párt) helyi irodájára. A jelenlegi legnagyobb kormánypárt, és a miniszterelnököt, Janez Jansát is a soraiban tudó tömörülést az elmúlt években és hónapokban hevesen támadták, hogy jóban van a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral, valamint hogy magyar vállalkozók egyre erősebben jelen vannak az országban.""""
-----------------------------
-
Hazájában úgy befészkelte magát, hogy egy emberöltő kell ahhoz, hogy kiheverje az ország a delejes praktiKÁIT!
simmering73
A hét vicce. Az illibernyák gyökereken kívül van még valaki aki ezt elhiszi?
Sámannus
@Nessy: Meg is zabálta az egész pártot a kisgömböc. Jó alkalma volt a vén totyakostól tanulni, tovább is fejlesztették a módszerét. Az öregnek még a derékbőségét is lekoppintotta. Muhhhhhhhhhhhahahhhhhhhha!
ómió
Pedig az efftársak mit meg nem adnának egy népzsebivel egybekötött újabb Böszme éráért!
Nessy
@Gazella: Tudod, kis hazugság, nagy hazugság, statisztika, kormánypropaganda!
ómió
@balos: Akkor őt csak te aljaskodod ide, fosbúvár? Ne törd magad!
csak úgy....
tetemes! - már alig várom a tetemre hívást..
Aki Én
@ómió: ,,népzsebivel"
Micsoda szerencse, hogy orbánod nem közpénzen gazdagszik, mi?
csak úgy....
@Shikari: nagyon szegényes a kultúrhális igényed ha te ide jársz szórakozni ...
Sámannus
A "tetemes előny" mellet ott a lehetőség, mint a belorusz havernak a gyakorlóban kalasnyikovval hadonászás is. Bizony.
ómió
@Aki Én:Ahogy bárki abban a szférában. Már, ha! De mi köze ennek az efftársi népzsebihez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.