Akár húsz évbe is telhet a hálapénzrendszer kivezetése a magyar egészségügyből, de ha most nem lépnek a felelősök, soha nem szabadulunk meg tőle. Az évente zsebbe csúsztatott tízmilliárdoktól a betegek jobb ellátást remélnek, a valóságban azonban a rendszert torzítják és bebetonozzák az egyenlőtlenségeket. A Magyar Orvosi Kamara jelentős béremelést és szigorú büntetőjogi szankciókat javasol, amely csak kisebb ajándékok, például csokoládé és kávé elfogadását engedélyezné. A téma magyarországi kutatója szerint ez nem elég, konkrét szolgáltatásokat, például a szabad orvosválasztást kellene fizetőssé tenni.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."ha most nem lépnek a felelősök, soha nem szabadulunk meg tőle. "...

Ez a süket duma megy évtizedek óta...az orvosbárók meg kérnek egy kávét, mellé szivart, nőt...és minden megy tovább..(ha nem tűnt volna fel)
Lepényleső
A szabad orvosválasztást ingyenessé kellene tenni azok számára akik befizetik a hozzájárulást,akik meg nem
mint a külhoninak mondott magyarok,azok fizetés után választhassanak,s ne legyenek előjogaik az átalány-
fizetőkkel szemben? Főleg így,hogy semmit be nem fizetnek,s közülük mindenkit előre vesznek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.