Honvédségi nyugdíjasoknak beszélt Benkő Tibor.

Miniszter: "Vissza kell állítani a katonai hivatás presztízsét" – Ezek a katonaság tervei

Vissza kell állítani a katonai hivatás presztízsét, szükség van korszerű, ütőképes, erős Magyar Honvédségre, tekintettel a világban zajló folyamatokra – közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön Szolnokon.

Benkő Tibor, az MH 86. Szolnok Helikopterbázison a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok találkozóján tartott előadásában, a Zrínyi 2026 nevű honvédelmi – és haderőfejlesztési programról szóló film levetítése után azt mondta: a keleti mellett létezik egy déli fenyegetettség is.

Mint mondta, Magyarország – tekintve a történelmet – soha nem tudott kimaradni az európai hadszínteret érintő krízisekből. A Kárpát-medence most sem tud kimaradni abból egy konfliktus esetén – közölte.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Máthé Zoltán

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Német Szilád a nemzeti ürüfejével nagy dicsőség ám ott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@vitriol: Röhögni fogsz, de gyanítom, hogy ütőképesebb lenne, mint amit a mai bulizgató, drogozgató, számítógép előtt játszadozó fiatalokból ki tudna állítani!
Oposit
A katonáknak igazából sose volt presztizsük. Régen a gazdag családok lányai ábrándoztak a katonatiszteken. A szegények csak sorkatonák lehettek, akik csak élő tömegek voltak a háborúkban. A kommunizmusban a bunkó, buta emberek kellettek katonatisztnek, akik utálnak dolgozni, ezért lettek továbbszolgálók és mikor már alhadnagyok lettek, szivathatták a sorkatonákat.
Persze tisztelet a kivételnek.
Presztizse a katonaságnak és a hadseregnek manapság mese.
vacsi
@Oposit: Alapvetően igazad van. Még annyival kiegészíteném, hogy a katonák pl. egy háborúban megtanulnak gyilkolni (mert ugye, a más népek civil lakosságának leölése gyilkolás), és már nem tudnak visszailleszkedni a normális életbe: örökre megkeseredett emberek lesznek, ha nem rosszabb...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Pedig "liberóék" csak poénnak szánták a NATO-t!
Oposit
még szerencse, hogy az illiberók olyan komolyan gondolnak mindent!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.