Az aktív fertőzöttek száma 5103 főre emelkedett, és a keddi adatokhoz képest jó 30 fővel többen szorulnak kórházi kezelésre.

A kormány által fenntartott koronavirus.gov.hu legfrissebb, szerda reggeli adatai szerint 411 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 9715 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

411 új fertőzött, két beteg elhunyt

Fertőzött beteg ellátása az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben még tavasszal

Fotó, címlapkép: MTI/Kormany.hu/Árvai Károly

Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 628 fő, 3984-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 5103 fő. Az aktív fertőzöttek 44%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 221 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 23 461 fő van, 495 481 mintavétel történt eddig.

A kormányzati közleményben kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Azt írták: a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszély a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében mindenkitől azt kérik, továbbra is kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, a maszkot viseljék az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. "Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további, a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését" – fogalmaztak.

A beazonosított fertőzöttek megyei eloszlása a következő:

411 új fertőzött, két beteg elhunyt

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (4260) és Pest megyében (1404) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (575), Komárom-Esztergom (389), Hajdú-Bihar (347) és Zala megye (345). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (53).

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Az egyik elhunyt 103 éves volt...biztos a korona végzett vele...mást el sem tudok képzelni!!! főleg látva az alapbetegségeit!!!
creativehun
Egy olyan országban ahol ilyen idiőták dönteneke emberi sorsokról az lenne a csoda ha nem terjedne a járvány. …."„A koronavírus-fertőzöttekkel kontaktusba került személyek kontaktjainak felkutatása járványtani és virológiai szempontból sem szükséges” - mondta Rétvári
Pálinkás Pál
@creativehun: és tudod valahol igaza is van...nem tudod felderíteni az összes kontaktot,és nincs olyan ország ahol erre lenne kapacitás...kontakt kutatásnak egyedül kisebb, viszonylag izolált környezetben van értelme...mondok egy példát...adott egy személy aki bulizott egy fertőzöttel...és utána busszal hazament...no most kíváncsian várnám a kontakt kutatásod eredményességét!!! mert ugye a buszon utazók is találkoztak másokkal...utána...ezért, amíg a szó igazi értelmében vett karantén nincs...addig szélmalomharc az egész!!! de azt a világon sehol nem lehet bevezetni,mert több áldozattal járna ,mint maga a járvány!!!
simmering73
"Miközben Európa nagy része a második hullámmal küszködik, és sorra állítja vissza a korlátozásokat, addig a karanténmentes Svédországban rekordalacsonyra csökkent a pozitív koronavírus-tesztek aránya, valamint az új halálesetek és a kórházban fekvők száma."
privatbankar.hu/cikkek/makro/a-svedeknel-nem-volt-karanten-megis-visszaszorult-a-virus.html?utm_source=rss&utm_medium=referral
Ezt hogy éli most meg az az elmebeteg durbincs, aki nem olyan rég heteken keresztül rugózott a svédeken?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.