Több migráns kitört a koronavírus-járvány miatt karantén alá helyezett, Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborból, ahol tűz ütött ki. Többen közülük a magyar határ felé vehetik útjukat – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, hogy a menekülttáborban a befogadóképességénél jóval többen tartózkodnak, és a zsúfolt létesítményben a járvány megjelenése miatt a görög hatóság karantént rendelt el. Ez feszültséget okozott, a táborlakók demonstráltak. Több helyen tűz keletkezett, amelyben többen meg is sérültek.

A táborlakók rátámadtak a tűzoltókra, és a rohamrendőrök érkezése ellenére többen kitörtek a táborból, a sziget központi települései felé tartanak

- tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az események befolyásolják a migrációt a magyar határokon is, mivel a szigetről útnak indulók a balkáni útvonalon keresztül Szerbiába mehetnek, majd a magyar határon próbálhatnak bejutni az Európai Unió területére.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: idén eddig több mint 22 ezer határsértőt fogtak el a magyar határokon, és a tavalyi adatok többszörösére nőtt az embercsempészek száma. A migránsok a közbiztonsági mellett közegészségügyi veszélyt is jelentenek az európai állampolgárokra – fűzte hozzá.

Forrás: MTI, Népszava

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Ki a büdös isten haragja az a Bakondi György? Tudjuk ki ő? A katasztrófavédő debilnek kinéző kretén, az iskolázatlan tűzoltó altábornagy, a világhírű télügyi biztos, a mindenki üljön át egy másik autóba akciófilm és valóságshow (társ)rendezője, az olajszőkített belügyér elvtársa az erkölcsi pusztulásban, a bárgyú semmihez nem értő papagáj, a nyugalmazott migránsügyi belbiztonsági miniszterelnöki tanácsadó, bruttó 1 millió közpénz ellenében éktelen baromságokat bármikor összehordani képes seggarc. Akiről semmi olyasmi nem jut eszembe, amit a saját kútfejéből és született zsenijéből követett volna el, amitől jobb, biztonságosabb, élhetőbb hely lett ez az ország, aki már határőrnek is hülye volt, de kitartó seggnyalással felszopta-nyalta magát a személyiségzavar mellé és mindenhez ért, szakért, tájékoztat, betrappol mikrofonállványokkal csacsorászni, semmitmondani, tolni a síkbuta propagandát.Nem, a migránsok nem vehetik el a magyar emberek és főleg a szakemberek munkáját, azt csak Bakondi Györgyök fiai vehetik el, azért kell egyik autóból a másikba ülni és néhány centis hóban megfagyni, szerencsétlen pitiáner bűnözőket hónapokig hajszolni, egy három utcás zsákfaluban eltévedni terrorelhárításügyileg, mert mindenütt szakemberek helyett lojális semmihez nemértők ülnek. A vízellátás annyira marginális kérdés, hogy azt nyugodtan rá lehet bízni egy pénzügyi közmunkásra, a megbízhatóság a lényeg, ki nem szarja le a hozzáértést?" Ha van élő ember, aki úgy véli, hogy Bakondi ingyen olyan hülye, mint két pár Orbán-féle felemás gumicsizma árvíz idején, akkor nagyon sajnálom. Szóval a ifjabb és idősebb Bakondi (csak ők ketten) havi közel 2,5 millióba fájnak ennek az országnak, és ha Patrik ugyanolyan értelmes, mint az apja, remélhetőleg egységnyi idő alatt szétbassza, lerohasztja a vízműveket."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Még mindig az "Athina Szonáta"? Végtelenítetted? Csak nem ez lett a Lenin Díj legújabb sine qua non-ja?
Eladott Ország
@szegfue: tegnap, 16:27 ♦ Ranschburg Jenő és Vekerdy ​​Tamás a két jeles pszichológus anno sokszor szerepeltek az M1-en.
szegfue
@Eladott Ország: Igy igaz! Bár Vekerdy nem jutott eszembe:(( Pedig őt is szerettem nézni, hallgatni.
ómió
@Eladott Ország: Felriadtál és megint "Athina Szonátára" váltottál? Na, brávó!
kokopelli
@Eladott Ország: (szept.16 ,15:38) csak azért kérdeztem,mert mást sem csinál,mint az általa kitalált értelmetlensé-
geket ismétli imamalomként!,...az "álzheimer kór" előnyeit kihasználva! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.