A parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Hargitai János elutasította a Szijjártó Péter ellen kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, mert szerinte a jobbikos Stummer János indítványa nem felel meg a jogszabályoknak.

Stummer János jobbikos politikus, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke pénteki közleményében tudatta: Hargitai János még csak napirendre sem vette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter augusztusi luxusjachtozásának ügyét.

Viszont így a bizottsági meghallgatáson sem derül ki, hogy a miniszter ajándékba kapta a több milliós utat vagy fizetett érte a kormányközeli vállalkozónak.

Az indoklásában Hargitai János bizottsági elnök azt írta, hogy a mentelmi bizottság csak a vagyonnyilatkozatban pontosan megjelölt, a vagyonnyilatkozat konkrét tartalmára, vonatkozó tényállításokat tartalmazó kezdeményezés ügyében tud eljárni. És mivel a jobbikos képviselő kezdeményezése a sajtóban megjelent állításokon alapul, valamint a jachtozás a vagyonnyilatkozatban sem szerepel, nincs mit tenni.

Hargitai szerint

önmagában a sajtóinformációkra épülő, ajándék vagy ingyenes juttatás elfogadására utaló célzás, egyébként sem lehet alapja egy vagyonnyilatkozati eljárás megindításának

Stummer János közleménye szerint Hargitai azért utasította el az ügy naprendre vételét,

mivel én értelemszerűen nem tudok rámutatni olyan vagyonelemekre, amelyeket Szijjártó úr „kifelejtett” a vagyonnyilatkozatából, így „értelemszerűen” ő sem kezdeményezheti az eljárás megindítását.

A jobbikos politikus hozzátette, hogy

a külügyminiszter adriai jachtozása egy ízig-vérig korrupciós ügy. Ugyanis nincs olyan variáció, hogy ne lenne az. Ha Szijjártó Péter ajándékba kapta az utat, azt a törvény betűje szerint nem fogadhatta volna el. Ha Szijjártó Péter fizetett az útért, akkor valószínűleg a vagyonnyilatkozatában nem stimmel valami, mert az alapján egy ilyen luxusutat nem engedhetett volna meg magának.

A vagyonnyilatkozati eljárás kezdeményező Stummer azt írta

Egy valamirevaló jogállamban nem báboznak sem a főügyésszel, sem a Mentelmi bizottság vezetőjével, aki pedig ilyen ormótlan módon lebukik, mint Szijjártó Péter a nyáron, az másnap beadja a lemondását

Csütörtökön Polt Péter főügyész utasította vissza a Szijjártó elleni feljelentést, mert arra jutott, hogy a miniszter jachtozása nem bűncselekmény.

Ahogyan korábban az Átlátszó cikke nyomán mi is beszámoltunk róla: augusztusban a külügyminiszter Szíjj László, az ország egyik leggazdagabb emberének jachtján pihent családjával. 

Forrás: 24.hu, 444

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Béla333: Te állsz legközelebb a győzelemhez.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Pedig micsoda hazugságcsámcsit lehetne azon rendezni efftársilag!
Lepényleső
Ments meg Uram, - minket az ilyen keresztényektől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.