Újra Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt választotta társelnökké a Párbeszéd.

 A Párbeszéd vasárnapi, budapesti tisztújító kongresszusa újraválasztotta a párt női és férfi társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt.

A párt egyúttal elindította az alapjövedelem bevezetéséről szóló kampányát.

Szabó Tímea társelnökkel, kiváló elnökségi csapattal küzdünk tovább a kormányváltásért, és hogy Magyarország mindannyiunk közös otthona legyen!

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. szeptember 13., vasárnap

A rendezvényen a társelnökök mellett megválasztották a Párbeszéd elnökségét is. A hétről kilencfősre növelt létszámú testületnek a két társelnök automatikusan tagja, mellettük Jakál Andrienn soproni önkormányzati képviselő, Erőss Gábor VIII. kerületi alpolgármester, Tordai Bence parlamenti képviselő, Béres András, a III. kerület alpolgármestere, Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere és Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes kapott bizalmat. A tisztviselők mandátuma két évre szól.

Az esemény szünetében tartott sajtótájékoztatón Karácsony Gergely azt mondta,

a kongresszus megválasztotta azt a csapatot, amelyik felkészíti a pártot a 2022-es parlamenti választásra.

A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt és közös egyéni képviselőjelöltek fontosságát hangsúlyozó főpolgármester kijelentette, a Párbeszéd volt az első, aki teljes körű ellenzéki összefogást szorgalmazott. Mára már valamennyi ellenzéki párt kinyilvánította, hogy mind a 106 egyéni körzetben közös jelöltet akar állítani – tette hozzá.

A politikus felelevenítette, hogy korábban ők szorgalmazták az előválasztást is, ezért továbbra is kiállnak amellett, hogy a kormányfőjelöltről és a közös egyéni képviselőjelöltekről az ellenzék előválasztás útján döntsön.

A minden magyar állampolgárnak alanyi jogon járó alapjövedelem mellett érvelő Karácsony Gergely azt mondta, hogy az intézkedés a jövő Magyarországának egy fontos pillére lehet.

Hangsúlyozta, hogy az alapjövedelem bevezetéséről nem csak a válaszókat, de a saját politikai partnereiket is meg akarják győzni.

Szabó Tímea hangsúlyozta,

nem csak az a feladatuk, hogy létrehozzák az ellenzéki egységet, hanem az is, hogy olyan jövőt, egy olyan víziót kínáljanak, ami segít Magyarországnak kilábalni a válságból.

A korábbi választásokon kiderült, az ellenzéki pártoknak nem elég annyit mondaniuk, hogy leváltják a kormányt, és ha ennél nem tudnak többet mondani, akkor nem is várhatják el, hogy a választók bizalmat szavazzanak nekik – szögezte le a politikus. Ezért meg kell teremteniük az egyenlőségét és jólétet, miközben fel kell számolniuk az elmúlt tíz évben kialakult létbizonytalanságot – tette hozzá a társelnök.

Kiemelte, hogy a magyar társadalom több mint nyolcvan százaléka, köztük Fidesz-szavazók is támogatják az alapjövedelem bevezetését. Az intézkedés minden felnőttkorú magyar állampolgárnak legalább havi százezer forintot, míg a gyermekkorúaknak legalább havi ötvenezer forintot biztosít – közölte. Hozzátette, emellett a nettó minimálbért havi 166 ezer forintra növelnék.

A javaslatot egy 3300 milliárd forintos költségvetési átcsoportosításból finanszíroznák – mondta el Szabó Tímea.

Arra a kérdésre, miszerint az önkormányzati választás előtt még azt nyilatkozta, hogy nem szeretne egyszerre társelnök és főpolgármester lenni, mert ez két nagyon kemény munka, Karácsony Gergely azt válaszolta:

amennyiben a Fidesz pártelnöki funkciója összefér a miniszterelnökséggel, és Orbán Viktor képes megoldani ezt a feladatot, akkor ő is képes lesz egyszerre ellátni a társelnöki és a főpolgármesteri pozíciókból adódó feladatait.

Újabb kérdésre azt válaszolta, azt tartja a legfontosabb, hogy az ellenzéknek legyen egy előválasztáson kiválasztott közös miniszterelnök-jelöltje, ehhez képest másodlagos a jelölt személye. Hozzátette, jelenleg nem készül arra, hogy az előválasztáson elinduljon, de nagyon sokat akar azért dolgozni, hogy legyen ilyen előválasztás.

A politikusok a Hír TV kérdéseire nem válaszoltak.

Forrás: MTI, Napi.hu

Címlapkép: Facebook/Karácsony Gergely

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
@Namely: A hír tv kérdéseire jobb, ha senki nem válaszol, mert minden választ meghamísítva adnak közre, mint a legtöbb szennylap!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Horizont: Te is! De főleg igazat mondani!
Nyírfa
Ha úgy érezném, hogy tartozni akarok egy párt közösségéhez, akkor a Párbeszédet választanám. Kár, hogy szétváltak az Együtt-tel, mindannyian Bajnai-utódok, egy fészekből jöttek. Karácsony Gergely a leghaladóbb magyar politikus, és méltó párja Szabó Tímea. Semmi nem utal jobban a magyar társadalom elmaradottságára, mint ,hogy nem értik, nem értékelik őket.
ómió
@Horizont: Hál' Isten nem vagyok a jegyződ, de eztán majd mindig jelzem.
Horizont
@ómió: Jelezd baszki :)))) Nagyon keresgess úgyse találsz :)
ómió
@Horizont: Úgyse? Ezt az efftársi "optimizmust"!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok