A Város Mindenkiért csoport közd az önkormányzat ellen.

Kilakoltatna az önkormányzat egy 70 éves nőt és az unokáját – már akció is indult az embertelen döntés ellen

A XIII. kerület „szocialista” vezetése utcára tenne egy 70 éves nőt és az unokáját – ezzel a címmel adott ki közleményt a Város Mindenkiért csoport, amely a méltányos lakhatásért és a hajléktalanok jogaiért küzd. A civil szervezet eddig hiába igyekezett elérni a hétfő reggelre kitűzött kilakoltatás felfüggesztését, ezért polgári elégedetlenséggel próbálják megakadályozni azt.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Ahelyett hogy segítene az önkormányzat a szerencsétlen családon. Másik..kívánom hogy a polgármester anyját vagy nagyanyját is kitegyék az utcára.. Miért kell az elődöket igy kisemmizni??? Tégedet illetve titeket is anya szült ostoba önkormányzat!! Az tök mindegy hogy balos vagy jobbos beállitottságú a vezetőség.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Ahelyett hogy segítene az önkormányzat a szerencsétlen családon. Másik..kívánom hogy a polgármester anyját vagy nagyanyját is kitegyék az utcára.. Miért kell az elődöket igy kisemmizni??? Tégedet illetve titeket is anya szült ostoba önkormányzat!! Az tök mindegy hogy balos vagy jobbos beállitottságú a vezetőség.
Málna
Nem fizeti a rendkívül méltányos költségeket. Nem működik együtt az önkormányzattal. A szomszédok szerint nem tartja be az együttélés szabályait.
Aki szeretné, vegye magához.
tudode
Ehhez hasonló kilakoltatások még a sokat ócsárolt átkosban sem fordulhatott volna elő, mert épültek a lakótelepek, és ahogy nőtt a család létszáma, igényelni lehetett, és hozzá lehetett jutni nagyobb hajlékhoz
.
---- 1962. óta itt lakom, 83 évesen hova menjek?
24.hu/belfold/2020/08/17/normafa-kilakoltatas/
----------------------------------------------------------------
.
Az aki betonszarkofágokat épít orrba szájba összehozott egy súlyos lakhatási válságot, pedig őfélesége is kapott ingyér lakást a Mester utcában, lódítva azt, hogy lakásügyi előadó volt, szemben azzal, hogy gyakornokként rontotta a levegőt:
.
------ FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA.
.
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
Miután, közben
.
www.hocipo.hu/images/stories/content/2005/2005-14-ov1-nagy.jpg
.
www.hocipo.hu/images/stories/content/2005/2005-14-ov2-nagy.jpg
---------------------------------------------
.
Már késő! Évtizedek kellenek ahhoz, ki tudja hány áldozattal, hogy kiheverje az ország, élhetőbb legyen enélkül a piros pacsis pasi nélkül ez az ország!
ómió
Bizony, ahol "legfőbb érték az ember", mint "szocialistáéknál"...!
Nessy
@ómió: Az elmúlt években is tiltakoztál??? Egyébként ha nincs rá nyomós ok, oldaltól függetlenül lelketlenség. Hallgattassék meg a másik fél is, mi vezetett ide.
ómió
@Nessy: Hasonló ellen mindig. Amúgy, uccu! Hallgattassék meg! De nincs róla egy mukk se!
Nessy
@ómió: Ha a média figyelmet akar kelteni, csak a dolgok azt a felét közli, amin fel lehet háborodni, el lehet keseredni, lehet szidni valakit irányítottan. Nem mai találmány.
Pokróc
Ha ki meritek tenni őket az több tízetzer szavazat mínusz nektek 022 ben semmivel nem vagytok más mint a Fidesz !!!. Lehet választani . Lássuk !
Gazella
@ómió: anya szült téged??? Hu de ostoba vagy!!!
ómió
@Nessy: Biztos, ettől szokott "független" lenni!
ómió
@Gazella: Könnyű gazelláéknak! Még hazatalálniuk sem kell!
namihami
A Blikk csak azt ""felejti"" el megírni, hogy az Őnkormányzat MIÉRT teszi ki a lakásból? Annak a lakásnak rezsije, közös költsége és egyéb fizetnivalója van. Fizették? Milyen életvitelt vittek egy olyan közösségben, ahol tetszik-nemtetszik, de igazodni kell másokhoz is.
Azt is elhiszem, hogy komoly katasztrófa állt be az anyagi viszonyaikban. De akkor azonnal megyek az Önkormányzathoz és leülök tárgyalni a megváltozott helyzetről. És EGYEZSÉGet próbálok kötni. Mert ugyebár:: ""Segíts magadon..."".Nem csak ülök a se..emen és várom a sültgalambot. Félreértés elkerülése végett, ugyanezt írnám egy fideszes önkormányzat esetén is. Ez politikai oldaltól független.
Ahogy ugyanezt írtam már a hiteltartozásos kilakoltatottak esetén, már évekkel ezelőtt is.
lusta
A kilakoltatás ténye több érdekes mozzanatra világított rá.
1. A lánya halála után az idős hölyre szállt az unoka nevelése. Miután tőbb százezer forint hátralékot halmazott fel, létminimum alatt élnek - csaláádbarát qurmány, nem működött együtt az önkormányzattal.
2. A lakóközösség követelte a kilakoltatást. Egy közösségben, mindegy, hogy társasház, bérlakások, mások is szeretnének nyugalomban élni.
Fel lehet tenni a kérdést. Ha az egyik fél nem tud, nem hajlandó, nem akar, stb. együttmőködni, akkor erőnek erejével kell rajta segíteni?
Nessy
@lusta: Lehet, hogy ők is azt az elvet vallják, hogy "ide a pénzt, de nem beleszólni mire költöm, mit csinálok? Családi belügy!"
lusta
@Nessy: Kicsit körbejártam a témát. Ilyen ügyek első halláásra felháborítóak, de a tények makacs dolgok. A társasháázunkban is voltak ilyen családok. Nagy adósságot halmoztak fel, de a lakók, tehát mi, segítettünk nekik egy kisebb lakást találni, amit még tudnak fizetni. Ők rohangáltak fűhöz-fához a segítségért. Együttműködők voltak. Az itteni helyzet annyiban más, hogy hiányzott az együttműködés, meg az életvitel, amit a nehéz mit nehéz, súlyos anyagi körülmények is megfejeltek. Visszatérve a mi helyzetünkre. Az ott lakók kérték, hogy ledolgozzák a tartozáást, amit kiszámoltuk nekik, hogy talán ezer év múlva sikerül majd csak. Azonkívül elbeszélgetvén velük mondtuk, hogy ez jelenlegi helyzet. És holnap mi lesz? Újra gyűlik az adósság, de egy kisebb lakásban több sikerük lesz. Eladták a társasházi lakást és az adóságg levonása után a szomszéd faluban találtunk nekik egy kis házat, amit ők is elfogadhatónak találtak Mindent meg lehet oldani, csak a KÖZÖS akarat kell.
Nessy
@lusta: Ehhez olyan lakó is kell, aki tud és akar változtatni segítséggel.
Nálunk másképp nézett ki a dolog. Háromgyerekes család, a kicsi bölcsiben, a másik oviban, a nagyobb suliban egész nap. Az asszony reggelente takarítani járt, a férj, bár volt szakmája, nem dolgozott. Viszont imádott kacatot gyűjteni, éjszaka kalapálni. Aztán a feleség a gyerekekkel elköltözött, a férfi semmit nem fizetett. A folyosón már nem lehetett közlekedni a lomoktól, a felújított lakást egy év alatt lelakta a cimboráival. Őszintén szólva fellélegeztünk, amikor kilakoltatták.
lusta
@Nessy: Na ez az. Egy kurtányi hírből igen nehéz kihámozni a valós hátteret.
Nessy
@lusta: Erre utaltam, amikor azt írtam, hallgattasék meg a másik fél is. Mert az újságnak ez csak hangzatos cikk, amivel lehet a kedélyeket borzolni! Pláne, hogy ellenzéki polgármester van.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
lusta
@Nessy: Bizonyos esetekben nem a polgi hovatartozásától függ a dolgok menete, hanem a törvényi előírásoktól. De nagy igazság, hallgattassék meg a másik oldal is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.